Hainele, bune prietene cu machiajul

O lectie predata astazi de Elena Perseil si de makeup artistul Marina Chiorean.

O sugestie data de Elena Perseil si de makeup artistul Marina Chiorean. Am vorbit zilele cu prietena si colaboratoarea mea Marina Chiorean despre haine, machiaj, dar si despre legatura dintre cele doua.

Am stiut dintotdeauna ca atunci cand vine vorba despre machiaj accentul trebuie pus fie pe buze, fie pe privire, depinde pe ce vrei sa pui valoare. Daca, spre exemplu, alegi sa accentuezi buzele, ai grija ca ochii sa fie "tratati cu blandete", cu nuante naturale.

In plus, la fel de adevarat este faptul ca machiajul si hainele trebuie sa fie intr-o permanenta legatura. Trebuie sa se combine, sa se completeze, sa se apropie, pentru ca mai apoi sa se indeparteze, trebuie sa fie din acelasi tablou.

De-a lungul carierei mele, la shooting-urile foto, la prezentarile de moda, am lucrat de foarte multe ori cu Marina Chiorean, make-up artist. Ne-am inteles foarte bine, am simtit intotdeauna ca suntem pe aceeasi lungime de unda. Ce mi-a placut, poate, cel mai mult este faptul ca, o data ce am stabilit linia, povestea show-ului sau shooting-ului de moda, ea a adaptat-o perfect la liniile fetei modelului. Tocmai pentru am avut o colaborarea foarte buna, am decis sa o las saptamana aceasta sa vorbeasca despre machiaj, reguli, trucuri, etc. Iata ce ne-a spus:

In primul rand, Marina ne vorbeste despre regulile de baza in realizarea unui machiaj

Ansamblul de reguli pe care le urmam zilnic mai mult sau mai putin studiat poate fi infatisat sub forma urmatoare:

  • 1. Ingrijirea corpului
  • 2. Alegerea hainelor si accesoriilor
  • 3. Aranjarea parului
  • 4. Aplicarea machiajului.

Este evident ca machiajul este ultima veriga ce completeaza si intregeste infatisarea unei persoane. Realizarea acestuia se face in functie de stilul vestimentatiei, culoarea si textura tesaturilor.

Fiecare persoana isi cunoaste punctele forte si cele mai putin forte asa ca prin machiaj vom incerca sa evidentiem acele trasaturi care ni se par mai atragatoare, spre exemplu: privirea sau sprancenele sau buzele. Pentru realizarea unui machiaj de bun gust accentul trebuie sa cada asupra unui singur aspect. Ca urmare daca ochii sunt machiati intr-un mod accentuat, sofisticat, buzele vor fi naturale sau chiar nude. Daca sprancenele sunt in mod natural foarte bine conturate si definite atunci machiajul ochilor si al buzelor trebuie sa fie foarte subtil si delicat pentru a nu incarca si dramatiza imaginea. Iar pentru buzele pline, senzuale, la alegerea unui ruj in nuanta intensa, machiajul ochilor poate fi alcatuit din tus la baza genelor si mascara.

Alegerea unui fond de ten potrivit tenului (ma refer la culoare si textura) si a unei pudre de calitate, sunt foarte importante pentru aspectul si reusita unui machiaj impecabil. De asemenea, armonizarea trasaturilor naturale cu alegerea unui stil de machiaj este garantia bunului gust.

Tendintele pentru sezonul cald vin intotdeauna cu machiaje lejere in tonuri calde, luminoase sau jucause de roz, bleu sau vernil. Pudra bronzanta aplicata in stilul "sarutul soarelui" este machiajul pe care trebuie sa-l avem neaparat pe timpul verii. Pe buze se aplica fie glosuri in nuante delicioase si care creeaza senzatia de prospetime si lejeritate fie rujuri in nuante naturale, iar pentru un aspect sofisticat rujul rosu – portocaliu este senzatia.

Apoi, nu poate sa nu faca referire la greseli, din ce in ce mai des intalnite in ziua de astazi

Dupa parerea mea cea mai mare greseala in ceea ce priveste machiajul este "prea mult machiaj!". Folosirea in exces a produselor de machiaj ne indeparteaza de naturalete si de firesc.

La final, Marina ne provoaca la joc...

Sa incercam un exercitiu de imaginatie... Sa presupunem ca ne pregatim sa mergem la birou, machiajul trebuie sa aiba un aspect decent, ingrijit si poate fi format dintr-un fond de ten fluid, o atingere usoara de pudra, pe pleoape maxim doua culori neutre ( ex. bej si cafeniu ) mascara fara sa incarcam genele, pe pometi o nuanta de piersica sau bej natural, iar pe buze un ruj natural de intensitate medie.

In alta ordine de idei sa presupunem ca vrem sa mergem la plaja. In primul rand trebuie sa ne protejam fata cu o crema cu factor de protectie minim 15 pe care o putem amesteca cu o picatura de fond de ten, mascara rezistent la apa, o atingere delicata de pudra bronzanta pe pometi, frunte, nas, barbie si un glos rozaliu sau piersica este tot ce avem nevoie.

Ne pregatim pentru o petrecere glamour... acoperim cearcanele, apoi cu ajutorul unei pensule aplicam un fond de ten cu acoperire medie, pudra transparenta, pe pleoape un fard bej natural semisidefat, la baza genelor sus tus negru sau maron inchis, terminat intr-o codita scurta. Mascara aplicata de la baza genelor spre varfuri prin miscari de zig-zag , o atingere de fard de obraz usor sidefat si, in final, focusul este pe buze unde aplicam rujul rosu intens.

Iar pentru un ultim exemplu, sa zicem ca ne pregatim de club. Accentul cade pe privire, ochii se machiaza in stilul smoky folosind nuante de bej, rosu-caramiziu, cafeniu si negru. Inainte de aplicarea fardurilor se contureaza baza genelor sus si jos cu un creion negru. Genele se rimeleaza cu atentie, un fard de obraz natural sidefat pe pometi, iar pe buze se aplica glos transparent.

Culorile pe care le alegem in executarea unui machiaj sunt influentate de culoarea pielii, a parului, ochilor, si nu in ultimul rand al hainelor pe care urmeaza sa le imbracam. Trebuie sa existe o armonie intre toate acestea, iar aici avem de ales intre culori calde, reci si neutre.

Prin puterea obisnuintei de multe ori iesim din casa complet nemachiate sau din dorinta de a nu atrage atentia asupra noastra, de a fi cat mai pierdute in multime. De cele mai multe ori felul in care ne infatisam in societate exprima si starea noastra de spirit.

Pentru a avea reusite si credibilitate, in primul rand, trebuie sa ne acordam atentia meritata si, prin grija cu care ne imbracam si ne aranjam zilnic, sa aratam respect si pentru noi si pentru ceilalti.

Ei bine, iata in cateva cuvinte despre ce este vorba. Nu este un lucru extrem de greu, dar nici unul usor... Ne trebuie atentie si, de ce nu, mai mult imaginatie.

Pentru saptamana viitoare am pregatit un articol despre "legatura dintre coafura si haine" si a intelege exact cum stau lucrurile am vorbit cu Laurent Tourette.

Abia astept sa ne revedem atunci...
Numai bine!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod