Cum iti "asortezi" culoarea parului cu nuanta pielii?

Atunci cand iti doresti o schimbare radicala a coafurii, ai in vedere, de cele mai multe ori, alegerea unei alte nuante. Unele femei, mai curajoase sau mai nonconformiste, opteaza pentru nuante diametral opuse - de la saten inchis la blond, sau de la roscat la saten inchis (asa numita nuanta "mahon"). Te-ar tenta si pe tine o asemenea schimbare? In cazul in care raspunsul este pozitiv, trebuie sa tii cont de o serie de aspecte. In principiu, culoarea poate sa arate extraordinar, insa, daca nu este "compatibila" cu nuanta pielii, efectul in ansamblu ar fi cel putin fortat, strident si nefiresc.

De altminteri, este important sa tii cont nu numai de nuanta pielii sau de cea a ochilor, ci si de culoarea naturala a sprancenelor, spre exemplu. De ce este importanta aceasta consonanta cromatica? Argumentul este simplu: dupa cum se stie, un par vopsit trebuie sa arate cat mai natural...
ceea ce este imposibil daca sprancenele tale sunt blonde, iar parul este saten inchis. O solutie ar fi creionul pentru sprancene, insa cel mai bine ar si sa tii cont de nuanta ta naturala.

Din pacate, multe femei au inca tendinta de a crede ca nuanta pe care o vad in cataloagele cu mostre sau la una dintre vedetele de televiziune, de pilda, li se va potrivi. Acest lucru nu este insa adevarat; orice stilist iti va spune ca in extrem de putine cazuri culoarea pe care o vei obtine este similara celei de pe ambalajul cutiei sau din catalog. Aceasta, chiar in eventualitatea in care mai intai parul este decolorat - o procedura extrem de agresiva, care nu este recomandata. Regula, in aceasta privinta, este ca nuanta trebuie sa fie cu maximum doua tonuri mai deschisa ori mai inchisa deca cea naturala.

In ceea ce priveste nuanta pielii tale, alegerea culorii parului are in vedere doua mari categorii: nuante reci, respectiv nuante calde.


Ten in nuante reci

Te regasesti in aceasta categorie daca pielea ta este foarte deschisa la culoare, cu unele accente de roz pal, iar culoarea venelor de la incheieturi este albastrie. De obicei, ochii sunt albastri sau cu unele irizari gri.

Cand iti alegi nuanta parului, ai in vedere urmatoarele aspecte: combinatia blond-ochi albastri constituie o imagine clasica si foarte agreabila din punct de vedere estetic (dar, daca ai pielea foarte deschisa, ar trebui sa renunti la idee - paloarea chipului va fi accentuata); brunet-ochi albastri este destul de neobisnuit, iar efectul - frapant (mai ales daca nuanta ta naturala este mai deschisa); in general, satenul pune in valoare albastrul ochilor si atrage atentia asupra privirii (aceasta regula este valabila si in cazul nuantelor de rosu, conditia fiind ca acestea sa nu fie prea deschise).


Regula de aur

Referitor la machiaj, incearca sa folosesti farduri in nuante calde, evitand bejul. Daca optezi pentru tonuri de roz, nu uita ca trebuie sa insisti asupra machiajului ochilor: numai daca acestia sunt intens conturati, vei evita un aspect mat si tern.

Ten in nuante calde

In cazul in care pielea nu este aproape translucida, iar culoarea venelor de la incheieturi este verzuie, te incadrezi in categoria persoanelor care au pielea in nuante calde. Analog, daca ai tenul masliniu. Culoarea ochilor variaza: negri, caprui sau verzi.

S-ar putea spune ca, in cazul tau, functioneaza perfect legea compensatiei: tonul cald al pielii iti lasa la dispozitie o varietate mult mai bogata de tonuri din care sa alegi. Pe de alta parte insa, daca ai ochi caprui, sprancene maro si iti doresti sa fii blonda, trebuie sa fii foarte atenta la nuanta pe care o alegi.


Ar fi cel mai bine sa-ti faci suvite, pentru ca este foarte dificil sa gasesti acea nuanta de blond care sa nu contrasteze inestetic, in raport cu restul trasaturilor.

Regula de aur

Din multe puncte de vedere, ideala ar fi nuanta "alunei" care, de altfel, este si foarte moderna in acest sezon. De asemenea, nuanta ciocolatei sau rosu inchis pot sa confere un plus de energie aspectului tau in ansamblu. Retine faptul ca, in cazul unei schimbari majore, este bine ca pentru inceput sa incerci un sampon colorant, si astfel iti vei da seama daca aceasta este imaginea pe care iti doresti sa o ai.



 

Comentariile 51-100 din 267

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mami pe 21 Iun 2011, 18:23
    ce culoare m-ar avantaja?

    salut. eu am parul negru si ochi caprui .tenul meu este unul destul de inchis chiar ciocolatiu miar placea sa ma vopsesc saten deschis dar nu stiu daca mi sar potrivii deoarece tenul meu este destul de inchis pls ajutatima sami aleg culoarea potrivita

    33
    11

  • cristina pe 14 Iun 2011, 09:19
    schimbarea

    am facut o mare prostie si am vopsit parul meu natural care era un saten inchis in brunet si nu stiu ce sa fac sa ma vopsesc inapoi saten.stie cineva o metoda, o vopsea care sa prinda pe negru?

    6
    12

  • Elena pe 10 Iun 2011, 15:33
    vopsirea parului

    am ochii caprui, tenul masliniu, culoarea parului meu natural este saten inchis,acum il am vopsit intr-un saten mai inchis decat cum e al meu natural, vreau sa-i schimb un pic din nuanta si as prefera sa mi-l deschid putin dar nu cu o culoare roscata ci ceva spre argintiu...ma poate ajuta cineva? multumesc!!

    13
    14

  • CARMEN pe 4 Iun 2011, 18:25
    CE CULOARE MI SE POTRIVESTE

    BUNA,AM PARUL SATEN DESCHIS,OCHI CAPRUI SI TENUL MAI DESCHIS.AM FOST VOPSITA BLOND CENUSIU DAR DE LA PREA MULTA DECOLORARE S-A ARS.CE CULOARE SA ALEG CA SA MI SE POTRIVEASCA INAFARA DE BLOND CENUSIU?

    24
    9

  • paty pe 31 Mai 2011, 14:48
    nuanta parului

    buna am tenul deschis, ochii verzi ,par saten deschis si as vrea sa imi fac suvite ce culoare mi sar potrivi?

    11
    9

  • leontina pe 25 Mai 2011, 21:08
    ce culoare mi-ar sta bine?

    buna..am paru natural saten inchis,bruneta nu vreau c ma maturizeaza,ciocolatiu am fost,nu ramane decat blond,dar ce blond sa ma fac.va rog ajutati-ma.si paru meu este asa m cret putin.

    20
    12

  • nica oana pe 17 Mai 2011, 21:24
    vopsea de par

    am ochii caprui parul saten inchis si tenul alb. ce culoare mi sar portivi la par va rog mult sa ma ajutati. mss

    32
    7

  • mihaela pe 11 Mai 2011, 22:19
    culoare par

    buna am ochii caprui sprancenele negre mai deschisa la ten ,culoare parului blond cenusiu ..as vrea sa imi schimb culoarea parului dar nu vrea stiu ce mi s'ar potrivi..ma gandeam la un saten ciocolatiu ,,dar nu stiu daca mi s-ar potrivi am tenul deschis ce imi recomandati.?

    11
    8

  • sandra pe 29 Apr 2011, 11:16
    par vs ten vs ochi

    buna,ochii verzi,tenul alb,fata rorunda ,par natural saten.as vrea sa stiu ce culoare de par mi-ar fi potrivita pt ca vreu sa ma vopsesc.. multumesc

    32
    5

  • alina pe 27 Apr 2011, 17:06
    ce nuanta mi se potriveste la par?

    salut!sunt alina.am parul natural castaniu dar foarte deschis cu tendinte de blond si ochii caprui deschisi dar cateodata verzi:d depinde de lumina zilei iar tenul deschis dar nu foarte alb si imi doresc foarte mult sa aflu ce culoare mi-ar sta bn la par eu vroiam un ciocolatiu dar nu sunt sigura. va multzumesc!!!

    11
    6

  • elena andreea pe 19 Apr 2011, 16:02
    ce culoare mi se potriveste

    buna , am ochii caprui , parul castaniu inchis, si tenul masliniu si as vrea sa ma vopsesc dar nu stiu ce culoare mi-sar potrivi poate ma puteti ajuta voi cu un raspuns . va multumesc

    26
    19

  • sabina pe 19 Apr 2011, 15:04
    culoarea sprancenelor

    buna ! eu sunt satena natural( castaniu ), am ochi caprui spre negru si sprancenele negre . am o problema in sensul ca mi`am pensat sprancenele putin mai mult decat ar trebui si acum vreau sa folosesc un creion pentru sprancene. Mi-am cumparat unul negru si unul maro sincer cu maro nu-mi sta bine sunt caraghiosa .. iar cu negru imi place dar parca imi imbatraneste aspectul fetei . Ce as putea sa fac ? Astept un raspuns . :*

    18
    5

  • aNa pe 26 Mar 2011, 19:11
    buna

    buna ! ` am ochiii caprui . inchisss .. si tenul esteee mai deschiss adica nu sunt alba de tot dar este deschis . si sprancenele sunt la fel . !` acum am suvite blonde .Adica asa aproape gri . ! si ma gandeam sa`mi fac tot capul asa ? . credeti ca mi`ar sta bine ? Astept raSpuns ! Multumesc

    8
    4

  • Alexandra pe 26 Mar 2011, 00:07
    Schimbarea culorii parului

    As avea si eu un mic sfat...vara asta as vrea sa imi nuantez parul dar nu stiu ce culoare m-ar avantaja . Am ochii caprui inchisi , sprancene negre ten masliniu,cu putine impuritati iar culoarea mea actuala este ciocolatiu .

    23
    6

  • Oana pe 22 Mar 2011, 21:34
    Buna ziua`

    Am o mare problema...Am tenul deschis shi ochii albastri si nu stiu ce culoare sa ma vopsesc.Am fost bruneta si nu m`am mai vopsit de jumatate de an, iar acum este saten, culoarea mea naturala. As vrea sa stiu cum sa ma vopsesc, in asa fel incat sa imi stea bine . Va multumesc

    32
    6

  • codrutaT pe 11 Mar 2011, 11:40
    nuanta parului

    m am bronzat de la solar si vreau sa ma vopsesc . blond inchis sau ciocolata ? pe ce se vede mai bine bronzul ?

    8
    9

  • IMBREA VIORICA pe 19 Feb 2011, 18:25
    ce nuanta de vopsea mi sar potrivi

    buna.am ochi caprui inchis,parul castaniu inchis si tenul masliniu.ce nuanta mi sar potrivi.va multumesc.

    46
    8

  • monica pe 16 Feb 2011, 16:21
    nuanta de blond

    buna.am ochii foarte albastri ,nuanta parului e saten mediu si tenul deschis.as dori sa-mi fac o nuanta de blond dar nu stiu exact cat de deschisa sa fie.pup

    6
    15

  • ELENA pe 13 Feb 2011, 19:30
    vopsirea parului

    Buna,vreau sami fac o culoarea la par dar nustiu cum miar sta mai bine,am ochii caprui inchisi,culorea naturala a parului e saten inchis cum credeti cu suvite sau alta culoare ce sfat imi dati cum miar sta bine si ce culoare,va multumesc.

    15
    9

  • ELENA pe 13 Feb 2011, 19:28
    vopsirea parului

    Buna,vreau sami fac o culoarea la par dar nustiu cum miar sta mai bine,am ochii caprui inchisi,culorea naturala a parului e saten inchis cum credeti cu suvite sau alta culoare ce sfat imi dati cum miar sta bine si ce culoare,va multumesc.

    16
    5

  • iulia pe 4 Ian 2011, 00:39
    nuanta parului

    buna,am si eu o rugaminte,va rog daca ma puteti ajuta,momentan am parul vopsit negru,culoarea naturala e castaniu inchis,ochii caprui inchis,fata rotunda,culoarea tenului medie,venele sunt verzi,m-ar tenta o nuanta de blond sau un saten deschis dar nu stiu daca mi.ar sta bine,va multumesc!

    17
    8

  • Cristina pe 3 Ian 2011, 20:04
    Ce culoare de par m'ar avantaja?

    Sunt satena cu ochii verzi si un ten in nuante calde...As dori sa'mi fac o schimbare si nustiu ce culoare de par mi'ar sta bine.Daca ma puteti ajuta cu o sugestie ceva.va rog frumos:((multumesc:*

    30
    8

  • nico pe 1 Ian 2011, 21:13
    mi se potrivste?

    vreau sa vopsesc si nu stiu dak e potrivit pt pielea mea si ochi.am ochii verzi si pielea mai deschisa.si culoarea naturala mea naturala est un blond foarte inchis dak m-as vopsi un blond putin mai deschis ar merge?

    17
    5

  • Simona pe 21 Dec 2010, 19:04
    mi-ar sta bine bruneta?

    buna!am o intrebare:daca am ochii albastri deschis si sunt creola ce culoare credeti ca m-ar prinde cel mai bine si mi-ar scoate in evidenta ochii si celelalte trasaturi?va rog sa imi raspundeti la intrebare.multumesc mult!

    7
    3

  • geany pe 20 Dec 2010, 22:29
    suvite

    Buna,as vrea sa-mi fac niste suvite,dar e putin cam dificil.parul meu e cret,lung si castaniu inchis,tenul e inchis la culoare,iar culoarea ochilor e caprui.ce culoare mi-ati recomanda pt suvite?Va mutumesc anticipat.

    4
    5

  • adriana pe 18 Dec 2010, 15:28
    cum sa ma vopsesc

    buna ! vreau sa ma vopsesc dar nu reusesc sa`mi gasesc o culoare care sa mi se potriveasca.am tenul inchis[mediu,pot spune],culoare ochiilor caprui,iar culoare parului este castaniu.ma gandeam la un blond inchis sa incerc.va multumesc si astept un raspuns.

    7
    5

  • elena pe 18 Dec 2010, 14:07
    vreau sa ma vopsec

    am parul saten putin deschis,ochii albastri,tenul nici deschis dar nici inchis....as vrea sa ma vopsesc blonda...dar nu stiu ce nuanta m-ar avantaja...

    6
    4

  • jojo pe 15 Dec 2010, 15:58
    nuanta parului

    buna , as vrea o schimbare in ceea ce priveste lookul meu .vreau sa imi fac suvite , dar nu stiu ce culoare mi s-ar potrivi .tenul meu este deschis , ochii verzi ,deschisi, si parul saten mai inchis .astept cat de repede posibil sfaturile voastre cu privire la nuanta suvitelor. msk.

    8
    1

  • cristina pe 14 Dec 2010, 14:32
    culoare suvite

    Am parul blond spre saten lung, ochii albastru inchis, pielea deschisa la culoare. Am fost facuta suvite, dar au crescut si trebuie sa le refac. Va rog mult sa imi spuneti ce culoare de suvite mi se potriveste, intr-o singura nuanta sau mai multe?

    4
    3

  • andrea vraja pe 14 Dec 2010, 01:20
    as vrea sa stiu cre culaore mi s-ar apotrivi

    buna! am ochi albastri spre verzi,sunt vopsita blond, am tenul mai deschis as vrea sa stiu ce culoare de blond mi s-ar potrivi mai bine?multumesc

    6
    2

  • adriana pe 11 Dec 2010, 22:42
    ce culoare mi s-ar potrivi?

    Buna.Te rog sa ma ajuti sa decid cat mai repede.Am tenu mai deschis ,dar nu-s alba culoarea parului naturala,castaniu mai deschis sau ii un saten f inchis,sprancene la fel,vene verzi iar ochi caprui plus mai am cativa pistrui marunti dar nu multi.Am fost vopsita in trecut cicolata dar nu mi-a placut,am avut suvite blonde si a fost ok iar acum doi ani am fost negru mat si chiar mi-a placut f mult acum nu stiu ce sa fac,de Craciun am botezu fiului meu si as vrea o schimbare,sincer ma tenteaza blondu dar mi frica,ajuta-ma te rog sa aleg in functie de ce mi s-ar potrivi blond sau negru?negru mi-a placut dar ma atrage acum blondu.Tu ce ma sfatuiesti???????????

    7
    3

  • andreea pe 8 Dec 2010, 15:58
    vopsirea parului

    buna ,vr sa va intreb si eu ceva...am parul saten inchis.ochi albatri si tenul nu este alb dar nici inchis si as vrea sa ma vopsesc o nuanta de blond inchis sau alta nuanta de blond care mi sar potrivi.puteti sami dati un sfat va rog frumos.pa va pup

    7
    3

  • mitocarita pe 7 Dec 2010, 16:57
    ce culoare mi se potriveste si ce tunsoare

    buna! asi dori si eu sa imi dati si mie o ideie in legatura k vopsirea si tunsoarea....avand in vedere ca am parul natural saten inchis(nu am mai fost vopsita niciodata),am ochii caprui si sunt mai inchisa la ten.......si ce frizura credeti ca mi s-ar potrivi? avand in vedere ca sunt mai rotunda la fata......va rog eu mult....pop

    4
    4

  • olga pe 2 Dec 2010, 13:40
    culoarea potrivita

    buna ziua, am tenul intre masliniu si palid, ochii verzi, parul ciocolatiu. intrebarea mea este care ar fi culoarea potrivita pt. mine. multumesc

    6
    3

  • Andy pe 28 Nov 2010, 14:08
    Cum imi aleg culoarea potrivita?

    Deci sunt satena(inchis)...ochi caprui inchis...iar tenul este deschis cu accente roz. Ce culoare ar trebui sa aleg?

    8
    4

  • florentina pe 18 Nov 2010, 22:28
    ce culoare miar sta mai bn

    Buna.am parul saten(dar acuma sunt vopsita negru-albastru si numi prea place)ochii caprui;sprancenele la fel;fata rotunda;tenul meu este nici deschis dar nici inchis;venele verzi;as vrea sa stiu ce culoare miar sta mai bine?Va multumesc!

    7
    6

  • anca.green_eyes pe 18 Nov 2010, 15:03
    am si eu o intrebare

    Buna,vin si eu cu intrebari ca toate celelalte fete:D.Despre mine:am un ten masliniu par saten inchis ochii verzui-caprui, si fata ovala spre lunguiata...Aceeasi intrebare: ce culoare m-ar avantaja?

    6
    2

  • adriana pe 17 Nov 2010, 12:48
    parul

    buna as dori sa stiu ce culoare sa imi vopsesc parul luand in considerare ca am tenul alb spre rosu adica nu sunt forte deschisa la ten dar nici inchisa si in plus sunt si mai plinuta la fata si daca se poate as mai dori sa stiu si ce tunsoare m-ar avantaja. multumesc

    2
    5

  • nicoleta pe 16 Nov 2010, 21:38
    ce nuata de vopsea mi -sar potivi

    BUNA SEARA. VA ROG MULT SA MA AJUTATI. NU STIU CE NUANTA DE VOPSEA SA MAI ALEG,AM FOST SATEN DESCHIS,INCHIS BBLOND TARCAT:) ROSCATA NIMIK MU IMI ESEA CA PE CATALOG. SUNT BRUNETA AM TENUL MASLINIU OCHII CAPRUII INCHIS SPRINCENELE NEGRE,SI CULOAREA NATURALA A PARULUI ESTE NEGRU. VA ROG MULT SA MA AJUTATI MAI ALES CA IN LUNA DECEMBRIE IN VIA

    2
    2

  • ioana pe 15 Nov 2010, 13:55
    vopsirea parului

    buna, sunt bruneta de mai mult timp,am tenul mai inchis as dori sa imi schimb culoarea intr-o nuanta de ciocolatiu, ce ma sfatuiti? mi-ar prinde nuanta?

    7
    2

  • simona pe 10 Nov 2010, 18:50
    buna

    buna eu am tenul inchis ciocolatiu culoare ochilor caprui,culoarea parului saten

    3
    1

  • elena pe 5 Nov 2010, 20:53
    vopsirea parului

    ciao!am parul saten,ochii verzi,fata rotunda,tunsa scurt.ce culoare m-as putea vopsi?multumesc.

    3
    1

  • dana pe 24 Oct 2010, 16:16
    schimbarea culorii parului

    buna am ochii albastri.parului saten cu suvite blonde cret il intind in fiecare zii,vreau sa-mi schimb culoarea parului ma puteti ajuta.vb multumesc

    2
    2

  • jeni pe 19 Oct 2010, 11:37
    schimbarea culorii parului

    am parul negru , ochii verzi , tenul putin mai inchis,si citiva pistrui. As dori sa vopsesc parul blond auriu si nu stiu daca mi-ar sta bine

    7
    2

  • magda pe 7 Oct 2010, 11:29
    buna

    am ochii albastrii parul saten,ce culoare as putae folosi la par,tenul deschis ce culorii as putea folosi la machiaj ....astept raspuns multumesc

    1
    2

  • silvana pe 6 Oct 2010, 17:41
    nuanta parului

    buna.. am ochii verzi,venele albastre,tenul deschis la culoare si parul natural saten deschis. acum sunt blonda si imi doresc o schimbare, ce culoare mi s-ar potrivi?? astept un raspuns, multumesc.

    2
    3

  • mada pe 29 Sep 2010, 16:49
    parul

    Buna ! am tenul deschis ,ochii verzi ,parul putin carlionat dar il fac cu placa si e saten deschis..as vrea sa fac niste suvite..si nu stiu ce culoare..astept un raspuns ! multumesc mult.

    2
    3

  • ionita georgiana pe 27 Sep 2010, 16:47
    ce culoare mi se potriveste?

    Buna! Am tenul alb(palid), ochii caprui ,sprancenele blond inchis k si parul de altfel. ce culoare a parului imi recomandati? cu speranta k o sa mi raspundeti, va multumesc!

    2
    2

  • alexa pe 26 Sep 2010, 19:10
    ce culoare mi se potriveste

    am tenul alb si ochii caprui. eu parul natural il ma saten, ce nuanta mi s-ar potrivi sa ma vopsesc? astept si eu o parere. multumesc!

    5
    4

  • andreea pe 25 Sep 2010, 22:31
    ce culoare sa mi vopsesc parul

    am ochii verzi,culoarea parului naturala este saten deschis si am tenul deschis la culoare...vreau sa ma vopsesc,dar nush ce culoare...as vrea suvite dar nu stiu cum o sa imi stea.

    3
    3
Pagina « 1 2 3 4 5 6 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod