Cum iti alegi coafura de mireasa?

Care femeie nu viseaza la aceasta zi? Una dintre cele mai frumoase si mai importante zile din viata, cand toti ochii sunt atintiti asupra ta, plini de admiratie... Aceasta perspectiva te incanta si te flateaza dar, pe de alta parte, te ingrijoreaza: te gandesti ca va trebui sa arati perfect! Ei bine, acest "perfect" e cel putin interpretabil, pentru ca atat coafura, cat si machiajul, trebuie sa fie personalizate in functie de trasaturile chipului si stilul miresei.

Paradoxal, una dintre cele mai frecvente greseli pe care o fac multe mirese este aceea de a-si pierde identitatea atunci cand este vorba de alegerea coafurii, spre exemplu. In aceasta privinta, nu discutam in termeni gen "corect sau incorect", "bine sau rau", ci este vorba despre a-ti pune in valoare frumusetea. Daca ai parul ondulat, des, matasos si stralucitor, n-ar fi pacat sa-l "ascunzi" complet sub voal?

Planifica si iar planifica

Se stie: planificarea unei nunti poate sa rivalizeze (cu succes) cu un vast proiect de management. Desigur, acest lucru depinde de foarte multe aspecte (unde se va desfasura petrecerea, cine va asigura meniul, cati invitati veti avea), dar in lipsa unui plan riguros, risti ca totul sa se transforme intr-un haos.

Si, din moment ce vorbim despre planificari, acest lucru se refera si la coafura ta. Astfel, cu doua-trei luni inainte de ziua cea mare, discuta in detaliu cu un stilist. Spune-i cam ce ti-ai dori si arata-i o fotografie a rochiei de mireasa (pentru ca de croiala si accesoriile acesteia depinde si modul in care va arata parura).

Este necesar sa-ti iei o marja de timp considerabila intrucat, in functie de ceea ce-ti doresti, poate fi necesar sa-ti lasi parul sa creasca sau sa te vopsesti, de exemplu.

Indrazneste sa stralucesti...

... Inclusiv prin a fi originala. Doar pentru ca un anumit stil de coafura este foarte modern (sau foarte comod) sau pentru ca magazinele de specialitate iti ofera accesorii din abundenta, nu inseamna ca nu mai exista si alte solutii! Spre exemplu, daca iti doresti o coafura elaborata insa, in acelasi timp, naturala si romantica, poti recurge la florile naturale.

In alta ordine de idei, daca ai parul scurt, nu este necesar sa-l lasi lung numai pentru ziua in care esti mireasa. Unele femei se tund in luna de miere, bucuroase ca au scapat de "chinul" de a ingriji parul lung si dorindu-si sa revina la coafura dinainte... cu alte cuvinte, sa redevina ele insele. Daca ai impresia ca o mireasa cu parul scurt nu este suficient de feminina si seducatoare, iti propun sa te gandesti la Halle Berry.

Comunica

Atunci cand iti spun acest lucru, ma refer la persoanele apropiate, implicate in planul de organizare al nuntii si carora stii ca le poti cere sfatul. De altfel, alegerea coafurii poate constitui o experienta chiar nostima, pe care nu trebuie sa o percepi drept o corvoada.

De pilda, organizeaza un "consiliu" (oricat ai fi de sigura pe tine, probabil iti doresti si alte opinii). Convoaca-ti prietenele, "inarmati-va" cu niste reviste de profil (optional, si cu doua-trei peruci de diferite culori, pentru a face teste) si dezbateti subiectul. Este incredibil cat de bune pot fi cateodata ideile celorlalti, care te cunosc, incat ajungi sa te intrebi cum de nu te-ai gandit tu la acest lucru.

Dupa ce ati discutat si ti-ai dat seama, in linii mari, cam ce-ti doresti, este momentul sa discuti cu stilistul. Fii deschisa si receptiva la ideile acestuia, pentru ca este cel mai in masura sa-ti spuna daca ideea ta este aplicabila sau ce schimbari ai putea face.



 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Raluca pe 1 Mai 2011, 22:12
    ce coafura sa imi fac cand devin mireasa?

    Toate visam la ziua nuntii si ne dorim ca aceasta sa fie perfecta. . . Pentru mine asteptarea a luat sfarsit si sunt in pragul nuntii... Pregatirilemerg bine dar intampin si cateva ,,probleme".Una dintre ele este aceea ca nu stiu cum sa imi aranjez parul.Am parul saten mai inchis si mediu,cu o tenta de breton pe o parte,ochii verzi.Sincer imi doresc sa fie totul perfect si de aceea mapregatesc din timp pentru minunatul moment,cae va avea loc in septembrie.

    0
    0

  • alexandra pe 7 Sep 2008, 16:00
    ce coafura sa imi fac........

    eu am parul mediu saten inchis 1.60 inaltime ochi verzi si nu am breton si peste o saptamana este nunta si inca nu sunt hotarata cum sa ma fac la par mi-ar place un coc la ceafa (spaniol) dar nu stiu dak mi-ar sta bine as vre o parere....

    0
    0

  • Alina pe 29 Mar 2008, 19:19
    Apropo de Hale Berry

    Fiecare femeie viseaza mult la ziua nuntii ei, ca si mine, de altfel, pentru ca nu peste mult timp se va intampla. Sunt o persoana mai romantica si mi-a placut tot timpul natuuralul. Am parul scurt pana la umeri, si mi-as fi dorit totusi un coc cat de cat dragut, cu bucle nu prea pronuntate. Pentru a-i sta bine unei mirese cu parul scurt cum il are Hale Berry, trebuie sa fii draguta, cum e ea. Mi-ar fi de mare folos un sfat de la voi, in ceea ce priveste "cocul" meu pt ziua nuntii, avand in vedere lungimea parului, si sincer imi doresc neaparat coc, oricat de mic...

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod