Cum iti "asortezi" culoarea parului cu nuanta pielii?

Atunci cand iti doresti o schimbare radicala a coafurii, ai in vedere, de cele mai multe ori, alegerea unei alte nuante. Unele femei, mai curajoase sau mai nonconformiste, opteaza pentru nuante diametral opuse - de la saten inchis la blond, sau de la roscat la saten inchis (asa numita nuanta "mahon"). Te-ar tenta si pe tine o asemenea schimbare? In cazul in care raspunsul este pozitiv, trebuie sa tii cont de o serie de aspecte. In principiu, culoarea poate sa arate extraordinar, insa, daca nu este "compatibila" cu nuanta pielii, efectul in ansamblu ar fi cel putin fortat, strident si nefiresc.

De altminteri, este important sa tii cont nu numai de nuanta pielii sau de cea a ochilor, ci si de culoarea naturala a sprancenelor, spre exemplu. De ce este importanta aceasta consonanta cromatica? Argumentul este simplu: dupa cum se stie, un par vopsit trebuie sa arate cat mai natural...
ceea ce este imposibil daca sprancenele tale sunt blonde, iar parul este saten inchis. O solutie ar fi creionul pentru sprancene, insa cel mai bine ar si sa tii cont de nuanta ta naturala.

Din pacate, multe femei au inca tendinta de a crede ca nuanta pe care o vad in cataloagele cu mostre sau la una dintre vedetele de televiziune, de pilda, li se va potrivi. Acest lucru nu este insa adevarat; orice stilist iti va spune ca in extrem de putine cazuri culoarea pe care o vei obtine este similara celei de pe ambalajul cutiei sau din catalog. Aceasta, chiar in eventualitatea in care mai intai parul este decolorat - o procedura extrem de agresiva, care nu este recomandata. Regula, in aceasta privinta, este ca nuanta trebuie sa fie cu maximum doua tonuri mai deschisa ori mai inchisa deca cea naturala.

In ceea ce priveste nuanta pielii tale, alegerea culorii parului are in vedere doua mari categorii: nuante reci, respectiv nuante calde.


Ten in nuante reci

Te regasesti in aceasta categorie daca pielea ta este foarte deschisa la culoare, cu unele accente de roz pal, iar culoarea venelor de la incheieturi este albastrie. De obicei, ochii sunt albastri sau cu unele irizari gri.

Cand iti alegi nuanta parului, ai in vedere urmatoarele aspecte: combinatia blond-ochi albastri constituie o imagine clasica si foarte agreabila din punct de vedere estetic (dar, daca ai pielea foarte deschisa, ar trebui sa renunti la idee - paloarea chipului va fi accentuata); brunet-ochi albastri este destul de neobisnuit, iar efectul - frapant (mai ales daca nuanta ta naturala este mai deschisa); in general, satenul pune in valoare albastrul ochilor si atrage atentia asupra privirii (aceasta regula este valabila si in cazul nuantelor de rosu, conditia fiind ca acestea sa nu fie prea deschise).


Regula de aur

Referitor la machiaj, incearca sa folosesti farduri in nuante calde, evitand bejul. Daca optezi pentru tonuri de roz, nu uita ca trebuie sa insisti asupra machiajului ochilor: numai daca acestia sunt intens conturati, vei evita un aspect mat si tern.

Ten in nuante calde

In cazul in care pielea nu este aproape translucida, iar culoarea venelor de la incheieturi este verzuie, te incadrezi in categoria persoanelor care au pielea in nuante calde. Analog, daca ai tenul masliniu. Culoarea ochilor variaza: negri, caprui sau verzi.

S-ar putea spune ca, in cazul tau, functioneaza perfect legea compensatiei: tonul cald al pielii iti lasa la dispozitie o varietate mult mai bogata de tonuri din care sa alegi. Pe de alta parte insa, daca ai ochi caprui, sprancene maro si iti doresti sa fii blonda, trebuie sa fii foarte atenta la nuanta pe care o alegi.


Ar fi cel mai bine sa-ti faci suvite, pentru ca este foarte dificil sa gasesti acea nuanta de blond care sa nu contrasteze inestetic, in raport cu restul trasaturilor.

Regula de aur

Din multe puncte de vedere, ideala ar fi nuanta "alunei" care, de altfel, este si foarte moderna in acest sezon. De asemenea, nuanta ciocolatei sau rosu inchis pot sa confere un plus de energie aspectului tau in ansamblu. Retine faptul ca, in cazul unei schimbari majore, este bine ca pentru inceput sa incerci un sampon colorant, si astfel iti vei da seama daca aceasta este imaginea pe care iti doresti sa o ai.



 

Comentariile 251-267 din 267

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Dana pe 10 Sep 2008, 12:29
    pai...nush dak m_ar prinde

    ...am ochii caprui, parul saten natural,dap acum sunt blonda si sprancenele sunt spre negru iar tenul nu este asa inchis ...as vea sa ma fac bruneta.dap nush dak m_ar prinde aceasta culoare...??? va mulshumesk.

    1
    0

  • alexandra pe 8 Sep 2008, 21:09
    :)

    buna.am tenul mai inchis la culoare ,ochi caprui spre verzi,culoarea parului naturala este saten deschis,vreau sa ma vopsesc insa nu stiu ce culoare mi s ar potrivi:-?...crede ti ca mi-ar sta bine cu o nuanta mai inchisa?va multumesc

    1
    0

  • elena pe 8 Sep 2008, 16:42
    vine ziua mea si vreau o shimbare...

    buna.culoarea mea naturala este un saten mediu,am sprancenele negre si ochii verzi,tenul inchis...nu stiu pt ca culoare sa optez si suvite nu prea as vrea sa imi fac ca am avut mai demult si....m-am cam saturat de ele.va multumesc.

    0
    0

  • alina pe 1 Sep 2008, 16:38
    schimbare

    sunt bruneta natural un brunet ce bate spre negru,negru si as vrea sa ma vopsesc ciocolatiu deschis,as vrea sa stiu daca am sanse deoarece sunt mai creola la ten si am sprancenele negre .as vrea sa stiu daca as putea face o schimbare sau ce mi-ati recomanda

    0
    0

  • alexandra pe 29 Aug 2008, 20:54
    cum sa imi vopsesc parul dupa culoarea ochilor

    am ochi verzi si m-am saturat sa am parul saten cu ce culoare sa ma fac?

    0
    0

  • ana pe 18 Aug 2008, 15:18
    culoarea parului

    am ochii verzi, par saten ten deschis la culoare, sprancene satene, am suvite in par, ce culoare mi-ar sta bine ca m-am saturat de suvite

    0
    0

  • aliona pe 13 Aug 2008, 22:18
    intrebare

    am un ten in nuante reci,ochii sunt albastri-gri,sprincenele satene,va rog spuneti-mi imi va sta cu suvite?

    0
    1

  • katy pe 10 Aug 2008, 22:27
    bruneta???

    sunt blonda de mica...ma rog aqm mi s-a mai inchis dar m-am vopsit..sh imi plac schimbarile..mi-au spus mai moolte persoane k mi-ar sta bn q brunet sau saten inchis pt k am ochii albastri uneori se deschid sh mai moolt sh am un ten deschis...sunt in dilema nu stiu ce sa fac mie imi place ideea dar sa nu imi stea urat...u ce crezi?

    0
    0

  • alexandra pe 10 Aug 2008, 21:48
    par

    ma pot vopsi blonda dak am parul saten deschis .... culoarea pielii deschisa ... iar ochii caprui spre verde deschis ... sprancenele naturale negre ... ? va rog raspundeti

    0
    0

  • cristina pe 4 Iul 2008, 14:22
    intrebare

    am tenul mai inchis si nu mai suport sa ma vopsesc neagra mam plictisit mi-ar sta bine blond pe timpul veri va rog dati raspuns

    1
    1

  • mary pe 17 Iun 2008, 22:32
    :)

    poate ati vazut filmul practical magic sau orice alta poza cu nicole kidman din acea perioada si culoarea parului acesteia acel roscat fascinant, din pacate sunt exact opusul ei, tenul meu este creol, ochi caprui si nuanta naturala a parului meu este un saten foarte deschis. ar contrasta hidos culoarea tenului meu si o nuanta asemanatoare cu cea pe care o avea nicole in acea perioada?

    0
    0

  • Maria pe 6 Iun 2008, 18:48
    roscata?!

    Ma numesc Maria si vreau de mult timp sa ma vopsesc dar am avut frustrari din cauza faptului ca nu stiam cu ce mi~ar sta bine.Am tenul mediu..mai mult inchis,ten care se bronzeasa de prima oara,ochii caprui,iar parul este un saten foarte inchis..nu negru.Credeti ca mi~ar sta bine roscata?Astept sfaturi..

    0
    0

  • bianca pe 1 Mai 2008, 17:13
    culoarea parului

    sunt blonda natulala,am ochii albastru-gri,am spancenele tot blond natural...tenul este deschis si nu stiu cum as putea sa imi vopsesc culoarea parului

    0
    0

  • denisa pe 29 Apr 2008, 22:09
    culoarea parului

    sunt satena cu suvitze blonde si as vrea sa ma vopsesc blonda...dar nush dak mi ar sta bn.am ochii caprui si nu am un ten inchis.ma puteti ajuta?

    0
    0

  • anrada pe 29 Apr 2008, 10:16
    culoarea parului

    am un ten mai deschis la culoare ...am ochii albastrii spre verzi ...sprancenele de culoare naturala negre ..culoarea parului naturala este un saten deschis...dar sunt vopsita blonda.as vrea sa imi schimb culoarea parului in negru sau ciocolatiu dar fara o decolorare a parului...credeti ca mi-ar sta bine? sau mi-ar deschide mai tare tenul?si ce culoare mi-ati recomanda?..ciocolatiu sau negru?..va rog un raspunsss

    0
    0

  • mihaela pe 25 Apr 2008, 21:39
    cum tr sa ma asortez

    am ochi caprui tenul meu ie creol si mam facut cu nuantator neagra eu fiind bruneta inchis nu se vede mare diferenta intrebarea mea este as putea fi vrodata blonda multa lume mia zis ca nu miar sta bine sau ca ma imbatraneste inclusiv mama mea nujtiu poate o nuanta ce duce spre blond vrodata dar insa sunt multumita de faptul cum arata parul meu insa este foarte greu sa il readuc la normal eu am parul lung si ii tai varfurile o data la 2 sau 3 luni pt a nu se deteriora insa nujtiu dc da se despica imi fak multe tratamente pt par am 2 masti de par de la spa si folosesc si balsam si sampon insa nujtiu ce este cu iel are volum si jumatate din iel este aspru sau cum sa spun greu de aranjat

    1
    0

  • anda pe 1 Apr 2008, 15:23
    culoarea parului

    si dk sunt blonda sangrin cu tenul deschis si ochii caprui, ce nuante de vopsea mi s-ar potrivii?

    0
    1
Pagina « 1 2 3 4 5 6 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod