5 reguli pentru tunsori şi coafură ca să pari mai slabă

Ai senzaţia că faţa ta este "grăsuţă" şi nu ştii cum poţi să atenuezi asta? Chiar dacă eşti în plin proces de slăbire sau tocmai ai reuşit să dai câteva kilograme jos, la nivelul feţei este posibil să nu se observe încă efectele.
Ai senzaţia că faţa ta este "grăsuţă" şi nu ştii cum poţi să atenuezi asta? Chiar dacă eşti în plin proces de slăbire sau tocmai ai reuşit să dai câteva kilograme jos, la nivelul feţei este posibil să nu se observe încă efectele.

Iată câteva trucuri de coafură sau tunsori care te ajută să pari mai slabă:

Alege părul tuns în scări

Părul tuns în scări poate alungi chipul, cu condiţia ca scările să nu fie prea scurte sau prea late. Părul ondulat se poate scurta foarte mult dacă alegi să-l tunzi în scări, prin urmare ai grijă şi în ceea ce priveşte lungimea.
Lungimea ideală a părului, care are ca scop subţierea feţei, este de la lobul urechii până la nivelul umărului. La fel ca în cazul hainelor, structura şi lungimea părului pot lucra în favoarea ta.

Evită bobul clasic

Unele tunsori bob vor adăuga mai multe kilograme, din punct de vedere vizual, decât să le şteargă. Dacă vrei ca faţa ta să pară mai subţire, o tunsoare în stil bob care îţi încadrează chipul va atrage şi mai mult atenţia la rotunjimile pe care de fapt vrei să le camuflezi. De asemenea, dacă ai bărbie dublă, un bob până la nivelul mandibulei va atrage atenţia asupra ei.

Bobul până la nivelul bărbiei adaugă volum în lateral, ceea ce face ca faţa ta să pară mai lată.
Alege în schimb un bob mai lung în faţă şi mai scurt în spate. Dacă părul are tot aceeaşi lungime, îţi va face chipul să pară mai mare.

Bretonul şi cărarea pe o parte

Bretonul lung, dat pe o parte, este perfect pentru a ascunde o frunte înaltă. Evită însă bretonul tăiat prea scurt şi gros. Un breton drept, lung, taie din volumul feţei, ceea ce este în avantajul tău.

Părul dat pe o parte are de asemenea un efect benefic în reducerea efectului circular al feţei. Cărarea joasă pe o parte, chiar şi dacă îţi prinzi părul într-o parte, ajută la alungirea chipului.

Evită "capul piramidă"

Adaugă volum în creştetul capului.
Va atrage atenţia către ochi şi frunte, nu către lăţimea feţei. Părul turtit în creştetul capului este una dintre opţiunile greşite ale femeilor care vor să pară mai slabe. Este numit de stilişti "capul piramidă", tocmai pentru că amplifică lăţimea şi îţi face un mare deserviciu. Usucă-ţi părul cu capul în jos, insistând cu foehnul asupra rădăcinilor din creştet, de la spate către faţă, pentru a-i oferi volum.

Accesoriile pentru păr


Unele accesorii pentru păr te ajută să pui în valoare o coafură şi să pari mai suplă.
Locul unde le aşezi are foarte mare importanţă. Dacă plasezi un accesoriu pentru păr la baza unui coc sau cât mai aproape de vârful capului, vei obţine un look mai alungit al feţei. (Foto: iStockphoto)
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod