5 mituri false despre implantul de păr şi riscurile procedurii

Căderea excesivă a părului este o problemă actuală ce afectează încă de la vârste fragede un procent îngrijorător din populaţia preponderent masculină. Netratată la timp, aceasta favorizează instaurarea alopeciei, pentru care soluţia principală este implantul de păr.

Căderea excesivă a părului este o problemă actuală ce afectează încă de la vârste fragede un procent îngrijorător din populaţia preponderent masculină. Netratată la timp, aceasta favorizează instaurarea alopeciei, pentru care soluţia principală este implantul de păr.

 

Odată cu descoperirea acestor metode avansate de tratament au apărut însă şi miturile bazate pe dezinformare.

Iată care sunt cele mai vehiculate neadevăruri despre implantul de păr:

1. Intervenţia este foarte dureroasă

Fals! În funcţie de sensibilitatea scalpului, procedura de extragere a foliculilor din zona donatoare şi implantarea acestora în zona afectată poate fi resimţită diferit. Pe lângă acest factor, gradul de disconfort depinde şi de metoda de implant pentru care s-a optat. Pentru a evita acest disconfort, intervenţia se desfăşoară cu anesteziere locală în prealabil. 


2. Există riscul ca după implant să cadă definitiv tot părul

Fals! La scurt timp după ce procedura a fost finalizată, va avea loc o creştere falsă a părului transplantat, care va cădea ulterior.

Ceea ce este important de reţinut este că rădăcinile implantate rămân, iar în 2-3 luni vor creşte în permanenţă fire noi, aproximativ 1 centimetru pe lună. Rezultatele semnificative pot fi văzute într-un interval de cel puţin 6 luni, timp în care firele de păr îşi vor definitiva ritmul normal de creştere.


3. Recuperarea este uşoară şi se face de la sine

Fals! După intervenţie, scalpul va fi o perioadă sensibil, iar datorită antiinflamatoarelor prescrise se poate simţi o uşoară ameţeală, iar ocazional pot apărea migrene. Ca implantul să aibă succes, este recomandată o îngrijire pe cont propriu în primele zile, pentru care este necesară o atenţie sporită şi respectarea cu stricteţe a indicaţiilor medicului curant. Acestea diferă în funcţie de procedura de implant de păr aleasă.


4. După implant, părul va creşte mult mai des

Fals! Caracteristicile părului sunt determinate genetic, astfel grosimea firului de păr, lungimea maximă de creştere sau tendinţa de albire nu pot fi modificate în urma intervenţiei.
În mod natural, ne naştem cu un număr maxim de foliculi piloşi pe scalp, care variază între 100.000-150.000 de fire. Acest număr poate fi sporit doar prin intermediul transplantului de păr, însă firele vor creşte doar în zona în care au fost transplantate, neputându-se sesiza o extindere a acestuia pe întreg scalpul.


5. În urma implantului de păr vor rămâne cicatrici vizibile

Fals! Prin natura operaţiei, medicul estetician intervine la nivelul scalpului pentru a prelua foliculi piloşi sănătoşi prin manevre foarte fine, astfel încât integritatea acestora să nu fie lezată. În funcţie de metoda folosită, gradul de invaziune diferă, la fel şi cel de vizibilitate al cicatricilor.

Toate aceste posibile neajunsuri sunt diminuate odată cu introducerea unei noi tehnici de implant de păr, numite “Extracţia de Unităţi Foliculare” (FUE), care spre deosebire de metoda tradiţională Strip, presupune o recoltare şi transplantare fir cu fir a unităţilor foliculare.
Acestea sunt preluate direct din zona donatoare cu ajutorul unui bisturiu special, rotund, printr-o incizie milimetrică. Astfel, în urma intervenţiei nu rămân cicatrici, iar vindecarea este mai rapidă.

“Noua tehnică permite recăpătarea părului pierdut cu un minim de disconfort: fără atingerea unui prag mare de durere, fără cicatrici vizibile, fără un aspect final nenatural, garantând o satisfacţie mărită a pacienţilor. Prin natura metodei folosite, această intervenţie necesită un grad ridicat de precizie, care supune la test experienţa chirurgului angajat în procedură. Aşa se justifică faptul că nu foarte multe clinici dispun de acest serviciu, metoda FUE fiind încă prea puţin cunoscută de publicul larg, în ciuda faptului că ratele de succes ale intervenţiei sunt foarte mari.”, declară Dr. Dan Mihail Stana, chirurg estetician la Clinica Efigia.


Această operaţie presupune două etape: în prima parte podoaba capilară trebuie tunsă foarte scurt, pentru a fi pregătită recoltarea individuală a firelor din spatele capului şi zona laterală.

Metoda FUE permite recoltarea a 800 - 3.000 de foliculi, acesta fiind maximul posibil în cadrul unei singure şedinţe. În cea de-a doua parte, firele prelevate vor fi implantate în zona de interes, a cărei mărime determină şi intervalul de timp necesar pentru finalizarea procedurii (3-5 ore).

După 2-3 luni de la operaţie începe creşterea permanentă a părului transplantat, aproximativ 1 centimetru pe lună, fiind necesare cel puţin 6 luni pentru a vedea o creştere semnificativă. Imediat după procedura de implant de păr este indicată urmarea unui tratament antibiotic şi antiinflamator, evitarea expunerii îndelungate la condiţii meteo extreme în prima jumătate de an şi spălarea cât mai blândă a zonei implantate, pentru a evita distrugerea grefei.

 

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • Toppik pe 25 Sep 2013, 19:44
  Toppik Romania

  Obtineti echivalentul unui "transplant" de păr, in doar 30 de secunde si la un preț mult mai mic, folosind produsul Toppik - Hair Building Fibers. Toppik este soluția cosmetică la care apelează peste 3 milioane de bărbati și femei din toata lumea pentru mascarea părului (prea) rar. Acestea au la bază nanofibre de cheratina pură, aceeași substantă ce formează părul uman. Nanofibrele sunt încărcate electrostatic astfel încât la aplicare sunt atrase ca un magnet de firele de păr pentru a crea în final aspectul unui păr des și plin de volum. Daca nu sunteti inca sigur ca Toppik este potrivit pentru dvs... verificati putin ce spun clientii nostri si rezultatele pe care le-au obtinut folosind acest produs. Toppik va garanteaza ca in 30 de secunde aspectul dumneavoastra se va imbunatati considerabil, veti fi mai fericiti si va veti recapata increderea. Mai mult, daca dupa ce ati comandat nu sunteti complet multumiti de rezultate, puteti returna in 10 zile produsele fara nici o problema! Pentru mai multe detalii accesati: http://toppik-romania.ro

  0
  0

 • Alexa pe 12 Iul 2013, 23:42
  dupa implant

  Un prieten a facut implant in urma cu 2 luni si i-a fost recomandat aplicarea de minoxidil 5% pe scalp pentru a intari radacinile. E foarte multumit de rezultate.

  2
  0

 • manuel pe 15 Apr 2013, 01:19
  foarte interesant ca sunt specialisti in romania pentru transplant

  e cineva aici care a facut transplant si cat costa aproximativ

  1
  0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod