8 metode eficiente pentru a slăbi rapid după ce ai născut

Schimbările prin care trece metabolismul în timpul sarcinii au efecte şi după naştere. Modurile tradiţionale de a slăbi nu mai sunt la fel de eficiente şi pot avea chiar un efect opus. Încearcă 8 metode eficiente pentru a slăbi rapid după ce ai născut, care ajută cel mai mult corpul unei mămici.

După bunăstarea nou-născutului, prioritatea celor mai multe mame este revenirea la normal cât mai rapidă a corpului după naștere. Regimurile de slăbit și exercițiile fizice excesive nu sunt însă soluția cea mai bună. Iată 8 moduri în care îți poți ajuta corpul să-și revină mai repede după naștere.

Evită o dietă "clasică"

Indiferent pe ce concept este bazat, un regim de slăbit care restricționează aportul caloric este o alegere greșită.
Metabolismul a trecut prin transformări importante, iar deficitul de calorii nu va funcționa la fel de bine. Din contra, poate chiar încetini foarte mult metabolismul, cauzând o creștere în greutate.

Alăptează cât mai mult

Dacă poți alăpta natural bebelușul, bucură-te de această activitate care te apropie mai mult de nou-născut și consumă și multe calorii. Este totuși important să continui să mânânci sănătos pentru a avea energia necesară pentru alăptarea zilnică. Dacă slăbești mai mult de 1 kg pe săptâmână, calitatea laptelui poate fi afectată.

Hidratează-te corect

Ajută organismul să treacă prin această perioadă cu cât mai multă apă.
Hidratarea corectă este foarte importantă, deoarece poate avea și un efect de accelerare a metabolismului după ce ai născut.

Fă mișcare cu bebelușul

Vrei să faci mișcare? În calitatea de proaspătă mămică, cel mai simplu mod de a face exerciții fizice este chiar plimbarea. Poți face însă și exerciții mai solicitante, alături de bebelușul tău. De la yoga cu bebeluși până la cursurile de aerobic ușor pentru mame, există mai multe soluții pentru a te menține în formă fără să-ți ignori bebelușul.

Odihnește-te suficient

În primele săptămâni de viață ale micuțului tău, încearcă să dormi atunci când doarme și el. După ce își reglează ritmul de somn, încearcă să dormi și tu cel puțin 7 ore.
Cu cât dormi mai puțin, cu atât organismul produce mai mulți hormoni asociați stresului. Aceștia îți distrug voința de a te abține de la anumite tentații culinare, dar au un efect și asupra metabolismului, producând o creștere în greutate.

Evită mâncarea pentru bebeluși

Odată ce ți-ai reglat programul de mese, respectă-l și nu lua câte o gustare de fiecare dată când bebelușul vrea să mănânce. Nu termina porțiile de mâncare pentru bebeluși și rezistă tentațiilor de o gusta tot timpul, pentru a te asigura că e bună.

Optează pentru alimente bogate în Omega-3

Peștele nu ar trebui să lipsească din alimentația ta de după naștere! Somonul, sardinele și tonul au cel mai mare conținut de acizi grași Omega-3, dar orice pește de apă rece este o recomandare bună.

Relaxează-te cu adevărat

Găsește în fiecare zi cel puțin câteva minute pentru a face un lucru care îți face o plăcere maximă, care să nu fie legat de bebeluș.
Dacă reușești să te relaxezi cu adevărat chiar și pentru câteva momente, vei lupta cu hormonii produși de stres și oboseală, care îți pot afecta progresele.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Rodica Cristof pe 30 Mai 2013, 13:31
    Slim Fit

    A folosit cineva capsule de SLIMFIT?

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod