Sănătate. Tratamentul care te scapă de vasele de sânge inestetice

Scleroterapia este cea mai eficientă metodă pentru vase sparte, varicozități, varice, venișoare, fiind o procedură cu rezultate superioare terapiilor cu laser,
Venele inestetice, de multe ori numite venectazii, telangiectazii, varicozități sau varice sunt vase cu sânge neoxigenat evidente, neplăcute la vedere, dilatate și de obicei nu sunt însoțite de alte simptome. Ele pot arăta ca linii șerpuite de culoare albastră, violet, de diverse diametere, de la 1 milimetru până la 1 centimetru, și apar în general la nivelul membrelor inferioare.

Motivul apariției lor este în general legat de un efort sau dificultate a venelor principale de a împinge fluxul de sânge spre inimă. Cel mai important factor care contribuie la aceasta povară este poziția verticală în care ne aflăm cea mai lungă perioadă a vieţii. Fluxul de sânge trebuie în acest caz să lupte cu gravitația. De multe ori, pereții venelor sunt mai slabi sau valvele care ajută la circulația în plan vertical sunt compromise. Factorii ce contribuie la acest lucru sunt în principal statul în picioare pentru perioade prelungite și particularitățile moștenite ale sistemului venos.

Modalitățile de îmbunătățire a aspectului estetic al acestor vase de sânge includ: camuflajul, scleroterapia, tratamentele laser sau cu lumină intens pulsată.


Ce înseamnă scleroterapia?


Scleroterapia constă în injectarea unui agent sclerozant care duce la distrugerea peretelui vascular. Astfel, se oprește fluxul sanguin în această venă, astfel că aceasta se va cicatriza și se va estompa în câteva săptămâni. În timp, venele vor fi reabsorbite de organism și vor dispărea.

Este cel mai eficient tratament pentru venele inestetice – vase sparte, varicozități, varice, venișoare, telangiectazii, fiind o procedură cu rezultate superioare tratamentelor laser, care sunt și mult mai costisitoare, în cele mai multe cazuri.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod