Chirurgia pleoapelor: Când trebuie să faci operaţia şi cum te ajută

Este indicată la aproape orice vârstă, dar se adresează în special persoanelor peste 35 de ani.
Cunoscută şi sub numele de blefaroplastie, chirurgia pleoapelor te ajută să elimini excesul de piele de pe pleoapele inferioare. Căderea pleoapelor apare odată cu înaintarea în vârstă, deoarece pielea îşi pierde din elasticitate şi muşchii slăbesc. „Excesul de piele de pe pleoapa inferioară cauzează riduri şi umflături. Pe pleoapele superioare, un pliu suplimentar al pielii poate atârna peste gene şi astfel poate afecta vederea”, ne explică chirurgul estetician Silvia Stănculescu-Vasalos, specialist în chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă.

Pe lângă efectuarea acestei operaţii din motive cosmetice, există şi unele cazuri în care operaţia este esenţială pentru sănătatea ochilor, îmbunătăţind vederea.
Potrivit specialistului, această intervenţie are rolul de a reduce echimoza pleoapelor inferioare şi de a elimina excesul de piele care cade peste ochi.


Când trebuie să faci operaţia?


Blefaroplastia este indicată la aproape orice vârstă, dar preponderent se adresează persoanelor cu vârste peste 35 de ani. Potrivit specialistului, acest tip de intervenţie poate fi realizat şi de persoanele tinere pentru remodelarea aspectului congenital al pleoapelor sau pentru îndepărtarea cearcănelor sau pungilor inestetice.

Vârsta la care este recomandată această intervenţie diferă de la persoană la persoană, în funcţie de elasticitatea pielii şi de cât de căzute sunt pleoapele.
Astfel că atunci când operaţia este necesară din motive cosmetice, dar şi de sănătate se stabileşte împreună cu medicul cea mai bună soluţie.

„Cei mai buni candidaţi pentru blefaroplastie sunt oamenii cu o stare bună de sănătate şi cu aăteptări realiste. De obicei, persoanele care apelează la o astfel de procedură au vârsta peste 40 de ani, însă dacă există un istoric în familie cu o astfel de problemă, unii se decid să efectueze o astfel de intervenîie chirugicală şi mai devreme”, a declarat chirurgul estetician Silvia Stănculescu-Vasalos.


Cum te ajută această operaţie?


În primul rând îmbunătăţeşte vederea, deoarece elimină pielea în exces care poate să acopere ochiul şi să încurce. De asemenea, creşte încrederea în sine, deoarece cu toate că nu îţi asigură un look perfect, îmbunătăţeşte considerabil aspectul fizic.



Cât durează efectul obţinut în urma operaţiei?


„Rezultatele ridicării pleoapelor superioare durează între 5 şi 7 ani. În ceea ce priveşte intervenţia chirurgicală la nivelul pleoapelor inferioare, aceasta rareori trebuie repetată”, ne informează chirurgul estetician.

Costul unei intervenţii de belafaroplastie este cuprins între 900 şi 1600 euro.


Vindecarea durează o săptămână


După efectuarea operaţiei durează o săptămână ca să te vindeci, susţine specialistul. În acest timp se îndepărtează şi firele de sutură. "Pleoapa va putea căpăta o culoare diferită şi riscă să se umfle uşor, însă nu există posibilitatea de a afecta vederea", susţine specialistul care recomandă să nu-ţi soliciţi prea mult ochii în prima zi după scoaterea firelor.


De asemenea, în timp de cel puţin două săptămâni trebuie să eviţi activităţile fizice intense.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod