Femeile sunt sensibile la mangaieri

Inca de la nastere, fetele sunt cu mult mai sensibile la atingeri, iar la varsta adulta pielea femeii este de cel putin zece ori mai sensibila la atingeri si mangaieri decat...

Inca de la nastere, fetele sunt cu mult mai sensibile la atingeri, iar la varsta adulta pielea femeii este de cel putin zece ori mai sensibila la atingeri si mangaieri decat a barbatului. Intr-un studiu comandat, s-a descoperit ca baietii care s-au dovedit mai sensibili la mangaieri erau cu mult mai insensibili decat cea mai insensibila fata.

Pielea femeilor este mai fina decat a barbatilor si are un strat suplimentar de grasime, care tine mai cald iarna si confera o mai mare rezistenta.

Oxitocina este un hormon care stimuleaza dorinta de mangaiere si activeaza receptorii atingerilor. Nu e de mirare ca femeile, avand receptori de zece ori mai sensibili decat ai barbatilor, dau mult mai multa atentie mangaierilor din partea barbatilor, a copiilor si a prietenilor. Femeile folosesc mai multe expresii verbale cand e vorba de atingeri decat barbatii, descriind o persoana de succes ca avand "o mana vrajita", sau in alte cazuri ca cineva are "un obraz fin" sau "obrazul gros". Femeilor le place sa fie "atinse la suflet" si le displace cand cineva incearca sa "le intre pe sub piele". Vorbesc despre "simtiri", despre "periatul" cuiva, fiind "sensibile" si enervand prin faptul ca "se scarpina cu mana stanga in urechea dreapta".

In cadrul unui studiu efectuat asupra unor pacienti cu probleme psihice, s-a demonstrat ca in momentele de mare tensiune barbatii evita orice forma de atingere si se retrag in lumea lor. Pe de alta parte, peste jumatate din femeile din cadrul aceleiasi experiente au abordat barbatii nu pentru a face sex, ci pentru a ajunge la mangaieri mai intime. Atunci cand o femeie are mari probleme sentimentale sau e foarte suparata pe un barbat, mai mult ca sigur ca va spune: "Nu ma atinge!" - expresie care nu inseamna nimic pentru barbati.

Care ar fi lectia? Pentru a castiga in fata femeilor, barbatii trebuie sa mangaie adecvat momentului respectiv si sa evite pipaielile. Pentru a creste copii sanatosi din punct de vedere mental, mangaiati-i cat mai mult.

De ce au barbatii pielea atat de groasa

Barbatii au pielea mai groasa decat a femeilor, ceea ce explica de ce femeile au mai multe riduri decat barbatii. Pielea de pe spatele unui barbat este de patru ori mai groasa decat cea de pe stomacul lui, o mostenire din trecutul sau de patruped, care il ajuta sa se apere mai bine de atacurile din spate.

Sensibilitatea baietilor la mangaieri dispare aproape complet pe la varsta pubertatii, cand corpul se pregateste pentru rigorile vanatorii. Baietii aveau nevoie de o piele fara sensibilitati speciale pentru a putea sa treaca printre tufisurile pline de tepi, sa se lupte corp la corp cu animalele sau cu dusmanii fara ca durerea sa-i doboare. Atunci cand un barbat se concentreaza asupra unei munci fizice sau a unei activitati sportive, aproape nici nu-si da seama ca e ranit.

Cand barbatul nu e concentrat asupra unui lucru precis, pragul durerii este mult mai scazut decat cel al femeii. Cand barbatul mormaie: "Fa-mi o supa de pui/ stoarce-mi zeama de la o portocala/ adu-mi o sticla cu apa calda/ cheama doctorul si vezi daca totul este in regula in legatura cu testamentul meu!", de obicei inseamna ca are o usoara raceala. Barbatii sunt, de asemenea, mai putin sensibili atunci cand o femeie sufera din pricina unei dureri sau a unei neplaceri. Daca ea sufera de durere, are 40 de grade si frisoane puternice, fiind infasurata in mai multe paturi, el o intreaba cu seninatate: "Totul e in regula, draga?" - si de fapt gandeste: "Daca ignor raceala, poate ca o sa vrea sa facem dragoste, ca tot e in pat".

Barbatii devin sensibili atunci cand se uita la un meci de fotbal sau la alte meciuri agresive. Daca urmaresc o partida de box la televizor si unul dintre protagonisti este doborat de o lovitura sub centura, femeia spune: "Vai de mine... Cat trebuie sa-l fi durut", in vreme ce barbatul doar mormaie ceva, in schimb insa simte durerea.

Gustul vietii

Simtul gustativ al femeii precum si cel olfactiv sunt net superioare in raport cu cele ale barbatilor. Exista pana la 10.000 de receptori de gust pentru detectarea a cel putin patru categorii majore: dulce si sarat, pe varful limbii, acru pe laterale si amar in cerul gurii. Barbatii sunt mai eficienti in a discerne gustul de sarat si de amar, de aceea si beau bere, in vreme ce femeile prefera dulciurile si gustul de zahar, de aceea sunt mult mai multe femei dependente de ciocolata.

De ce barbatii sunt considerati "insensibili"

Nu conteaza atat ca femeile au simturi mult mai dezvoltate, problema e ca simturile barbatilor sunt, prin comparatie, mult mai fade. Intr-o lume a femeilor, deci de o mare receptivitate, ea se asteapta ca el sa-i interpreteze mesajul verbal, vocal si trupesc si sa-i anticipeze nevoile asemeni unei femei.

Femeia presupune ca barbatul stie ce vrea ea sau de ce are nevoie, cand el de fapt nu-si da seama de nimic; atunci ea incepe sa-l acuze ca este "insensibil - habar n-ai de nimic!". Iar barbatii de pretutindeni raspund invariabil: "Dar ce ai vrea, sa-ti citesc gandurile?". Studiile arata ca barbatii chiar nu sunt in stare sa ghiceasca gandurile. Vestea cea buna este ca ei pot fi indrumati pentru a-si imbunatati nivelul de constientizare a mesajelor nonverbale si verbale.

Preluare din cartea "De ce barbatii se uita la meci si femeile se uita in oglinda", de Allan Pease si Barbara Pease, aparuta la editura Curtea Veche.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • prodescu georgiana pe 30 Apr 2008, 14:34
    am un barbat insensibil!

    DE CE SUNT BARBATII ASA DE INSENSIBILI????DIN COMODITATE??AS VREA RASPUNSUL UNUI PSHIHOLOG.S-AU CA SUNT PREA MITOCANI.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod