Sexul oral: mai este o prejudecata?

Cate dintre voi vorbesc despre sex oral? Cate recunosc ca fac sex oral si cate admit ca este o placere imensa cand li se face sex oral? Poate am devenit toate hedoniste...

Cate dintre voi vorbesc despre sex oral? Cate recunosc ca fac sex oral si cate admit ca este o placere imensa cand li se face sex oral? Poate am devenit toate hedoniste, poate nu, dar in mod sigur placerea este unul dintre motivele pentru care traim, fie va vorbim despre gustul mancarii preferate sau de intensitatea cu care traim momentele in care facem dragoste cu iubitul.

Pana la urma tot ce tine de ceea ce se intampla in dormitorul nostru, ne apartine noua si numai noua, nu trebuie sa fie "cap de afis" in sesiunile de barfe pentru ca este ceva intim. Nu te pune nimeni la zid sa recunosti ca o faci sau ca detesti sa faci asta, dar poate ca aceasta actiune ar putea face parte din "normalitatea" vietii intime.

In acest caz, ca in orice tine de intimitatea unui cuplu, nu exista "trebuie", dar "poate" in mod sigur. Daca faci sex oral doar pentru a-ti multumi iubitul, pentru tine aceasta actiune indentificandu-se cu obligatia si lipsa totala de placere, mai bine renunti la acest "sport".

Vrei sa faci sex oral, dar esti macinata de prejudecati si ti se pare ca aceasta indeletnicire iti pune eticheta de "femeie usoara"? Complexele nu au ce cauta in dormitorul tau!

Pentru multe cupluri, practicarea sexului oral nu mai este ceva neobisnuit, insa exista si parteneri care refuza sa faca acest lucru.

Unele femei sunt total impotriva unei partide de sex oral pentru ca este ceva impotriva firii, organul respectiv li se pare o "chestie hidoasa" care nu are ce cauta in gura lor; exista si barbati care nu concep ca iubitele sau sotiile lor sa le faca sex oral pentru ca acele buze saruta de "noapte buna" copii lor sau argumenteaza cu replici de genul: "Daca am nevoie de o partida de sex oral, ma duc la prostituate!" - ceea ce nu este o fapta potrivita pentru evolutia vietii de cuplu.

Dar totusi, daca esti implicata intr-o relatie de dragoste serioasa, de ce nu ai face si acest lucru, de ce te-ai simti stanjenita? Daca nu vrei, nu faci, bineinteles, dar daca ai vrea macar sa incerci si consideri aceasta actiune ca fiind o prejudecata care afecteaza in mod vizibil viata voastra de cuplu... poate ca ar trebui sa iei masuri.

Modul de comunicare dintre voi este foarte important, iar inainte de a face sex, si mai ales sex oral, este nevoie sa impartasiti parerile referitoare la ce va place, cum va place, daca va place, nu va place etc.

Cand te simti pregatita, mai ales psihic, poti incerca orice in dormitor; trateaza aceasta problema cu o doza mare de maturitate, respectati-va si incercati sa va intelegeti fara sa fortati prea mult nota. Se spune ca sexul oral este sarea si piperul dintr-o relatie, dar nu toti partenerii simt placere cand o fac.

O importanta vadita trebuie acordata si trecutului sexual al partenerei sau partenerului. Experienta sexuala poate fi considerata, de cele mai multe ori, foarte importanta intr-o relatie, dar bolile sau "fobiile" sexuale pot umbri viata voastra de cuplu.

Cele doua noutiuni de baza referitoare la sexul oral sunt: cunnilingus-ul, care reprezinta sexul oral pentru femei, si felatia, sexul oral pentru barbati. In cazul felatiei, actiunea presupune folosirea buzelor si a limbii pe si in jurul penisului si scrotului. Daca faci sex oral iubitului tau, poti "devia" putin cu limba, ajungand la zona dintre anus si scrot pentru ceea ce se numeste "analingus".

 

Comentariile 151-177 din 177

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • sayka pe 9 Oct 2008, 10:47
    offf

    Oare cum va puteti expune viata intima asa? Articolul este jenant.....Pur si simplu se dau lectii de practicare a sexului..... De ce nu faceti o scoala , cu grupe....incepatori, medii si avansati....poate le si desenati....!!!!...In dormitor cu cel/cea pe care o IUBESTI, FACI CE SIMTI, CUM SIMTI ....si daca ti doresti ....si cred ca tot ceea ce faci vine din dragoste.....nu din lectiile oferite de tot felul de sexoloage.....Cand iubesti...IUBESTI.....In fine....descrierile mi se pare lipsite de rafinament.....Parca ar fi cursuri ....

    0
    2

  • mary pe 9 Oct 2008, 09:06
    ce scirbosenie!!!!!!!!!!!!

    eu personal sunt total impotriva sexului oral...oricum ar fi e foarte scirbos si nici pe departe nu reprezinta o dovada de iubire. NU CRED CA PRIN ASEMENEA PRACTICII PRIMITIVE ITI POTI ARATA SENTIMENTELE . SOTUL MEU ESTE IMPOTRIVA MEA (ZICE EL CA EU SUNT DEPASITA) INSA EU CRED CA VOI ATI INTELES GRESIT EVOLUTIA ASTA RAPIDA IN ARTA ASTA. STIE CINEVA SA IMI SPUNA SI MIE CARE ESTE INTELESUL CUVINTULUI DRAGOSTE ??????????????ASA O INTELEGETI VOI???

    2
    1

  • Armand pe 9 Oct 2008, 04:51
    Da sau ba?

    E ciudat ca, desi sexul este o activitate ca se face in doi, se zice "SA-I FACI, lui sau ei, sex oral". Adica unul "face" iar celalalt primeste. Nu e normal. Sexul e ceva pe care barbatul si femeia il fac in acelasi timp. Simultan, fiecare primeste si ofera sex celuilalt. Nicidecum unul "Ii face" sex celuilalt, asa cum e in cazul "sexului" oral. Doar sexul normal, firesc, se incadreaza in definitia unui act sexual veritabil, atat "sexul" oral cat si cel anal se petrec intr-un singur sens: de la cel care "face", la cel care primeste. In ceea ce o priveste pe Cara, daca printr-un crunt si nemeritat ghinion ar avea un sot care sa-i ceara "sex" oral, ca altfel se duce la curve, e de la sine inteles ca respectivul, in acest caz, nu-i decat un obsedat sexual, un nenorocit care nu merita efortul de a fi pastrat in postura de sot pe care, evident, nu o intelege. E preferabil si chiar indicat in cel mai inalt grad sa i se dea de urgenta un sut in fund, inainte ca mintea lui, prea slaba ca sa reziste poftelor scabroase de tot felul, sa pricinuiasca vreun rau mai mare si, poate, mai profund. Iarasi, cam asa stau lucrurile.

    1
    2

  • Armand pe 8 Oct 2008, 20:13
    Pt. june

    Injuraturile referitoare la sexul normal se refera la o persoana de sex feminin care nu-ti este nici sotie, nici iubita. In acest caz, in mod evident, chiar si actul sexual firesc injoseste (cel putin din punct de vedere social) partenerul feminin si de aceea exista si injuraturi de acest tip. Asta in cazul in care e injurata o femeie. Nu mai spun de cazul in care se face referire la mama, sora, fiica sau sotia celui injurat, atunci cand e vorba de un barbat. Dar nimeni nu-si injura, la suparare sa zicem, sotia sau iubita facand referire la actul sexual normal. In caz ca un barbat de proasta conditie isi injura partenera, o face intotdeauna in relatie cu sexul oral sau anal. Totusi asa stau lucrurile.

    1
    1

  • haha pe 8 Oct 2008, 14:35
    :)))

    vai tu lenutza, faci dragoste "an ceasca"? asa se numeste?

    1
    0

  • june pe 8 Oct 2008, 11:50
    nu e chiar asa

    @Armand..oare nu exista inujraturi referitoare si la sexul "traditional" menite sa injoseasca in aceeasi maniera? acum il desfiintezi si pe asta pentru ca exista injuraturi care fac referire la el? incearca sa gandesti logic, ca nu are nicio legatura. @cara..lasand de-o parte prostituatele si violatorii...nu stiu ce cauti tu in prezenta indivizilor carora le "trazneste" de miros fundu'...scuza-ma dar cum ajungi tu in pat cu asemena om si de ce te-ai mai atinge si cu varful degetului de el????..

    0
    1

  • cara pe 7 Oct 2008, 19:44
    pentru paula_ana

    Mai ai inca lacrimi in ochi? Din pacate, daca as sta in preajma unora certati cu apa si sapunul, te asigur ca n-ar fi de ras. Alta e problema: tu razi de plangi, insa stimata doamna, vezi ca si pe site-urile astea, peste tot, se spune ca fidelitate nu exista. Ba, pe 121.ro chiar se facea aproape elogiul infidelitatii(stii, libertate, evitarea frustrarii, dreptul la noutate, la schimbare).Deci implicatiile sunt odioase... si nu va mai prefaceti atat ca practicati fidelitatea in relatie. Nu exista. Armand are dreptate. Prostituatele cer bani mai multi pentru un oral. De ce? Pentru implicatii. In violuri, se prefera sexul anal si oral. Iar de ce?

    1
    0

  • Armand pe 7 Oct 2008, 15:38
    Lucruri intime

    "Pana la urma tot ce tine de ceea ce se intmapla in dormitorul nostru, ne apartine noua si numai noua, nu trebuie sa fie "cap de afis" in sesiunile de barfe pentru ca este ceva intim." Chiar asa! De ce nu lasati lucrurile astea acolo, in dormitorul nostru. De ce se tot se aduc in discutie aceste subiecte care tin de viata (foarte) intima a fiecaruia. Pentru cresterea tirajului sau a audientei? Desigur! Socheaza! e cuvantul de ordine in mass-media din Romania si de aiurea. E oare greu de inteles ca aceste practici sexuale ("sex" oral, anal etc.) sunt injositoare pt. unul sau ambii parteneri? Lucrul este dovedit de faptul ca ele sunt prezente in injuraturile din toate tarile lumii. Injuraturile au scopul de a injosi si a umili pe cel caruia ii sunt adresate. Am auzit de nenumarate ori femei de o anumita conditie injurand barbati. Ele ii invitau pur si simplu la cunnilingus dar nu cred ca respectivii se simteau maguliti sau macar excitati de o asemenea propunere. Cam asa stau lucrurile.

    1
    1

  • Paula_Ana pe 6 Oct 2008, 22:49
    draga Cara.............

    Sa sti ca ai reusit sa ma faci sa rad copios, aproape cu lacrimi in timp ce iti citeam comentariul.... Si din pacate pentru tine sau pentru alte persoane s-a intamplat sa fiti in preajma acelor/a ce sunt certati cu apa si sapunul. Daca igiena locala este corect facuta te asigur ca nu te "trazneste" ..... scuze, as zice mai multe da inca am lacrimi in ochi si nu pot continua............... Si despre continutul articolului pot spune ca este cat se poate de corect , daca persoana de langa tine te iubeste si te doreste langa el/ea va face in asa fel incat sa va simtiti bine in doi, nu conteaza cum, asta veti sti doar voi.

    1
    1

  • Clarissima pe 6 Oct 2008, 22:23
    sexul oral

    Poate ca totul se reduce la "de gustibus non disputandum".Si mie doar ideeaaaaa imi producea scarba si oroare -odata-.Apoi- s-a intamplat sa iubesc cu adevarat, asa ca, va spun,acum o fac si ...este minunat.Cu EL (si probabil numai cu EL) este grozav ! Desigur, asta nu exclude ideea ca DUPA EL(caci, poate, va veni si vreme-aceea....) s-ar putea sa n-o mai fac cu placere, -deci sa n-o mai fac- niciodata. Asa, ca Doamnele mele, Domnii mei...totul depinde cand si cu cine o faci ..!(ca tot ce faci in viata, ce mai tura-vura?!...?)

    0
    2

  • ?? pe 6 Oct 2008, 17:27
    cum asa?

    odata ce e scarbos cum poate fi placut?

    2
    0

  • ralu pe 6 Oct 2008, 17:13
    scarbos dar placut...cred

    nu am practicat niciodata asa ceva dar sincer as vrea alaturi de un partener stabil.probabil este o placere intensa din parte a amndurora....

    1
    1

  • rita pe 6 Oct 2008, 16:31
    bv

    f adevarat articolulu! bv.

    0
    1

  • june pe 6 Oct 2008, 16:07
    selena..simplu

    asociaza prea mult sexul oral cu ce se vede in filmul porno..si nu te poate pune pe tine intr-o situatie care i se pare degradanta, caci filmele porno asta fac din actul sexual de orice fel: il degradeaza. se uita cumva la pornografie, sau ma insel?....apropo, eu sunt femeie, asta e parerea mea dar si a sotului meu ;) ca ai vrut o parere de barbat

    1
    0

  • selena pe 6 Oct 2008, 14:54
    pt. june,

    vreau parerea ta ca barbat! Daca eu vreau, insa el nu concepe sa-mi ceara asta (ma opreste),cred ca din prea mult respect (ca ma iubeste ca un nebun- sau ce naiba o fi in mintea lui), cum ramane treaba cu sentimentele si sanatatea mentala?

    1
    0

  • VIORICA pe 6 Oct 2008, 14:33
    ce sex practici tu?

    FIECARE POATE SA PRACTICE ORICE FEL DE SEX DACA NU ARE IDEI PRECONCEPUTE SI AI FACE MARE PLACERE, EU NU AM FACUT ASA CEVA SI NU O SA FAC ,AM AJUNS LA 55 ANI SI PRACTIC SEXUL OBISNUIT DE CAND LUMEA NORMAL,(nu trebuie sa ne laudam cu ce fel de sex facem noi cu sotii si nici invers sant probleme strict intime si gata)

    2
    0

  • andra pe 6 Oct 2008, 12:07
    hmm

    Am facut si eu sex oral cu partenerul meu, doar ca sa-i satisfac unele fantezii, dar nu inseamna ca mi-a facut placere...nu cred ca daca nu faci sex oral nu-ti iubesti partenerul....hai sa fim sinceri in urma cu ani buni nu se vorbea asa mult despre aceasta tema, nu era asa de mediatizata si se putea trai si asa frumos cu partenerul...traim niste timpuri in care vedem la televizor, pe net toate scarboseniile si orgiile dar asta nu inseamna ca daca o fac altii este ceva ce trebuie sa fac si eu..hai sa zicem ca sexul oral este o fantezie, indeplinesti aceasta fantezie partenerului tau si nu peste putin timp vine si-ti spune ca vrea si sex in grup...iubiti-va sanatos...PS ce se intampla cand partenerul calca stramb si iti mai si spune ca vrea sex oral?

    2
    1

  • anisia pe 6 Oct 2008, 12:05
    interesant

    foarte intereesant articolul..cu siguranta sexul oral face parte din viata viata d cuplu si a devenit extrem d important de-a lungul timpului..problema este:ce ne facem atunci cand noi consideram perfect normal acest act,il facem pt ca stim ca provoaca o enorma placere partenerului,simtim o enorma placere la randul nostru cand ni se face dar trebuie sa cersim d la partenerul nostru cateva minute d extaz?am avut discutii interminabile cu iubitul meu,i-am explicat si rasexplicat ce inseamna pt mine sexul oral si cu toate aceste de fiekre data cand suntem in mijlocul actului sexual si am speranta ca se va schimba cva,mi se exclama:"nu pot!".exista si barbati care au prejudecati,nu doar femei..poate ca am ajuns intr-o societate feminista in care am inceput sa ne lovim noi de pejudecatile barbabtilor!oare placerea noastra nu conteaza,ci doar a lor?!

    1
    1

  • anca pe 6 Oct 2008, 10:35
    super

    eu una pot sa zic ca de fapt sexul oral reprezinta sarea si piperul intr-o relatie...dpinde de parteneri ce se intampla intr-o relatie...eu si partenerul meu am adoptat de mult aceasta practica si eu una cel putin ma simt la fel de bine cena daruiesc ca atunci cand primesc.

    1
    1

  • june pe 6 Oct 2008, 10:30
    eh!

    asta nu inteleg femeile: daca ai oroare, scarba de partea aceea a corpului partenerului, nu numai ca nu trebuie sa faci sex oral, dar n-ar trebui sa faci de niciun fel, ca e clar ca ai o perceptie distorsionara asupra ce ar trebuie sa fie intre doi oamenii care se iubesc. nu e musai sa faci sex oral, insa e musai sa poti accepta intreg corpul partenerului ca pe ceva frumos si curat. daca ti-e scraba de o parte din el...eh! asta spune multe despre sanatatea ta mentala si sentimentele tale. credeti ca Dumnezeu vrea sa ne fie scarba unora de altii, pentru ceea ce a creat el?

    1
    1

  • andreea pe 6 Oct 2008, 10:28
    ...!..?...

    parerea mea este ca fiecare trebuie sa decida singur, sa nu se lase influentat de altii, si mai ales sa o faca, pt. ca vrea el, nu pentru insistentele partenerului...

    0
    1

  • tury pe 6 Oct 2008, 10:20
    .....?

    oribil,da ,am prejudecati,nu mi-e rusine si am si o casnicie reusita,multumita in toate

    2
    0

  • eva pe 6 Oct 2008, 10:03
    sexul oral

    unde doi se iubesc, si sunt parteneri permanenti e o chestie foarte frumoasa, si da senzatii tari. ca nu o faci cu oricare, care te serveste cu o cafea ori un suc. si pt Cara, apa si sapunul au aparut mai ininte ca sexul oral, asa ca e scarbos si miroase doar cind esti bolond si nu te speli, si e si scirbos in sexul traditional

    1
    0

  • diva pe 6 Oct 2008, 08:57
    fara prejudecati

    Eu personal sint de acord cu sexul oral, binenteles cu un partner fix si mai e importanta si curatenia corpului.Timpul a trecut si " am re-evoluat", va amintesc ca vechile civilizatii, greci si romani, practicau sexul oral, precum si civilizatiile Maya nu aveau nici un fel de retineri in cea-ce reprezinta sexul. Binenteles ramine ca fiecare sa aleaga cea-ce e bine pt.lui si pt. viata de cuplu. Oricum, parerea mea personala, e ca odata ce-ai incercat sexul oral nu-l mai la lasi,te scimba total, placerea e mult mai mare. Dar, binenteles fiecare decide pt. EL!!

    0
    2

  • crrissttinna pe 6 Oct 2008, 08:20
    sexul oral

    l-am acceptat demult in viata mea,mai cu retineri dar a meritat,azi il consider foarte important dar doar alturi de un partener stabil

    1
    1

  • cara pe 6 Oct 2008, 06:35
    mistere

    Misterele mizeriei, mirosurilor pestilentiale, scursurilor, prefecalelor, unele ramase de la unu, de la alta.

    3
    0

  • ramin pe 6 Oct 2008, 05:06
    anulingus

    mai bine sa ma linga el pe langa anus decat eu

    1
    1
Pagina « 1 2 3 4 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod