Maturitatea psiho-sexuală: Află secretul căsniciilor fericite!

Sexul face şi desface o relaţie. Fie că ne place să o admitem sau nu, la început ne leagă o atracţie sexuală, care, capătă, odată cu trecerea timpului, nuanţe de iubire. După ce iubirea

Sexul face şi desface o relaţie. Fie că ne place să o admitem sau nu, la început ne leagă o atracţie sexuală, care, capătă, odată cu trecerea timpului, nuanţe de iubire. După ce iubirea ni se cuibăreşte în suflet, fiorii atracţiei de la început dispar. Aşa să fie? Din păcate multe relaţii se destramă exact în acest punct. Câte dintre noi n-am fost părăsite pentru alta mai tânără, mai frumoasă, mai apetisantă? Câte dintre noi nu i-am zis "Pa!" băiatului care ne iubea din liceu, ca să începem o idilă cu acel tip misterios pe care l-am întâlnit pe băncile facultătii? Câte căsnicii nu sunt umbrite de infidelitate? Câte inimi nu duc dorul fluturaşilor din stomac?

Unii psihologi sunt de părere că suntem o specie care nu poate trăi în monogamie absolută, ci ne caracterizează monogamia în serie. Cu alte cuvinte facem "hop-ţop" dintr-o relaţie în alta şi suntem fideli unei singure persoane, dar pe o perioadă limitată de timp. De aceea, ar fi cazul să menţinem "flacăra pasiunii" vie, nu-i aşa?

Multe femei apelează la tot felul de trucuri sexy, cu care să-şi subjuge partenerul. Ce spune însă nevoia asta de a aduce lucruri noi în pat despre relaţia de cuplu şi sentimentele care stau la baza ei? Îţi spun eu: e începutul sfârşitului! În momentul în care începi să ai nevoie de tot felul de artificii ca să mai simţi ceva când te afli în pat lângă partenerul de viaţă, e clar că ceva n-a fost acolo de la bun început sau s-a stins pe parcurs.

Există parteneri de cuplu, care nu se plictisesc unul de celălat nici după zeci de ani de căsnicie. Un exemplu este Elena, o cititoare Eva.ro, care a povestit într-un comentariu despre faptul că ea şi soţul ei sunt împreună de mai bine de 40 de ani şi încă se doresc ca-n prima zi. "Sunt căsătorită din 1970, după 3 ani şi 4 luni de prietenie curată. [...] În tinereţe, mă chema de la job şi mai traversam o partidă de amor, nu SEX - SEX am făcut şi încă mai facem, numai dimineaţa, la erecţia naturală, mai în grabă. [...] Iubirea, comunicarea, complicitatea şi amorul ne-au menţinut în formă şi, mai ales, ne-au ajutat să depăşim toate grijile şi necazurile vieţii. Suntem împreună din 1967! Ca prieteni şi ca soţ-soţie nu ne-am plictisit. [...] Am început a doua luna de miere!"

Toate femeile şi-ar dori să se afle în pielea Elenei şi să trăiască o poveste de iubire sinceră, de durată, şi, mai ales, piperată cu momente erotice palpitante! Dar câte dintre noi reuşim să păstrăm o relaţie VIE 4 ani, nu 40?!

Care este cheia fericirii într-o relaţie? Pe site-ul intimatemedicine.com am dat peste expresia "maturitate psiho-sexuală" şi am găsit răspunsul. Ca să ai o relaţie ferită de plictiseală şi infidelitate, e cazul ca amândoi să aveţi un simţ al responsabilităţii unul faţă de celălalt, asta dincolo de iubirea pe care vi-o purtaţi. Oamenii maturi din punct de vedere psiho-sexual simt nevoia să-şi satisfacă dorinţele sexuale numai cu partenerul de cuplu, după ce au stabilit cu acesta, în prealabil, o conexiune emoţională. Sexul este, pentru cei doi parteneri, o activitate naturală, pe care nu trebuie să o înflorească cu tot felul de trucuri. Tot ce contează este... compania!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod