Ejacularea precoce. Care sunt cauzele şi cum se tratează


Este disfuncţia sexuală cea mai întâlnită în rândul bărbaţilor şi una dintre afecţiunile cel mai des nediagnosticate şi netratate corespunzător. Anxietatea, stresul şi anumite afecţiuni sunt doar câteva dintre cauzele reclamate de către specialişti.

Ejacularea prematură este ejacularea necontrolată şi rapidă, un orgasm pe care bărbaţii îl ating mult mai repede decât şi-ar dori. Unul din cinci bărbaţi se confruntă cu această problemă care rămâne, de multe ori, nedetectată şi netratată din cauza jenei, cei afectaţi refuzând să discute simptomele cu medicii lor. În plus, bărbaţii cu ejaculare precoce cred că nu există niciun tratament pentru afecţiunea lor.

Există două tipuri de ejaculare precoce
1. Primară (numită şi "pe durata întregii vieţi") – care apare de la prima experienţă sexuală şi care continuă pe tot parcursul vieţii. În aceste cazuri, ejacularea se produce prea repede, înainte de penetrarea vaginală sau la mai puţin de 1-2 minute după.
2. Secundară (numită şi "dobândită") – caracterizată prin apariţie gradată sau bruscă, ejacularea fiind în prealabil normală.

Cauzele
Răspunsul sexual la bărbaţi este compus din dorinţă, excitare, orgasm (ejaculare) şi rezoluţie. Disfuncţia sexuală masculină apare de obicei într-una sau mai multe dintre primele 3 faze ale ciclului de răspuns sexual, incluzând disfuncţii ale dorinţei sexuale, ale excitării şi ale orgasmului.

Ejacularea precoce secundară poate fi cauzată atât de factori psihologici, cât şi fizici, printre care se numără:
Afecţiuni ale prostatei, în special prostatită;
Disfuncţie erectilă (DE);
Hipertiroidism;
Consumul de droguri recreaţionale.

Cauzele psihologice frecvente includ:
Stres;
Anxietate cu privire la actul sexual.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • ioanpopa pe 24 Apr 2017, 11:41
  Ejaculare prematura

  Tomulete tu ai folosit vreun produs din cele pe care le-ai nimerit?

  0
  0

 • tomulete10 pe 11 Mar 2015, 13:22
  Ejaculare precoce

  Pentru tratarea ejacularii precoce exista o gramada de produse precum: Climax Control, Climinax, Stud 100. Conteaza sa gasesti unul care se potriveste pe metabolismul tau.

  0
  0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod