De ce simt durere cand fac dragoste?

Lena Rusti, psihoterapeut, te sfatuieste: "Cand o femeie incepe sa prezinte astfel de simptome, mai ales daca ele nu apar inca de la inceputul vietii sexuale, este important sa inceapa prin a elimina cauza organica. Daca problema este una psihologica, atunci ea nu poate fi rezolvata decat cu foarte multa atentie, din partea ambilor parteneri.

In primul rand, femeia trebuie sa constientizeze faptul ca are o problema. Din pacate, multe dintre ele considera ca este mai simplu sa evite contactul sexual. In loc sa rezolve problema dispareuniei, isi distrug relatiile sau viata sexuala, neintelegand faptul ca infruntarea problemei le va schimba viata.

Urmatorul pas ar fi aflarea cauzei psihologice a acestei probleme. Uneori, simptomul se adreseaza direct partenerului ei, alteori este vorba despre o retinere data de anumite reguli morale din educatie, privind sexul, activitatea sexuala, actul sexual in sine sau penetrarea.

Confrunta dispareunia si incearca sa rezolvi aceasta problema. Cel mai adesea, se rezolva prin psihoterapie sau, pur si simplu, prin gasirea unor alte modalitati de a rezolva conflictele din cuplu (atunci cand simptomul se adreseaza direct partenerului) sau prin reasezarea principiilor morale sau religioase (atunci cand ele stau la baza simptomului)"
.

Vaginismul este acea afectiune care se manifesta prin contractura involuntara a muschilor vaginali si perivaginali (perineali si ai coapselor) in momentul in care penisul incearca sa isi "faca loc" in vagin, penetrarea devenind una foarte dureroasa. Ca si in cazul dispareuniei, vaginismul este de doua feluri: primar (atunci cand aceasta tulburare apare la primele acte sexuale) si secundar (apare dupa o perioada de relatii sexuale satisfacatoare).

"In cazul vaginismului, reactia musculara este neconstientizata si construita de corp ca mijloc de aparare. Avand functia unui reflex, ea nu poate fi educata in mod agresiv, fara a se rezolva cauza care a dus la aparitia simptomului.", ne explica Lena Rusti, psihoterapeut.

Are, in general, aceleasi cauze pe care le are dispareunia, iar tratamentul difera in functie de natura lui. Daca esti la inceputul vietii sexuale si nu ai avut niciodata raport sexual prin penetrare, se recomanda o deflorare artificiala, care se realizeaza sub anestezie, urmata de o dilatare progresiva a vaginului. Tratamentul este destul de indelungat, dar medicii te asigura ca succesul este garantat.

In cazul in care penetrarea este una posibila, dar foarte neplacuta, recomandat ar fi sa experimentezi noi practici sexuale. Procesul de masturbare poate fi foarte eficient (introducerea unui deget in vagin, apoi doua, urmata de introducerea lenta a penisului), iar aceasta tulburare sexuala poate fi inlaturata usor.
 

Comentariile 101-121 din 121

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Mimzy pe 20 Dec 2008, 20:10
    pt Madalina

    nu-ti fie teama, durerea va disparea facand loc placerii :D, iar daca va avea prietenul tau grija va fi minunat. nu iti fie frica. nu cred ca a murit cineva de la atata. pup :*

    1
    0

  • madalina pe 19 Dec 2008, 16:19
    La ce varsta se poate incepe viata sexuala...de regula?

    Buna am un prieteb de cateva luni si as vrea sa o fac,dar..........mi-e teama........de durere

    1
    0

  • licuta pe 19 Dec 2008, 02:25
    :)

    Trist......menstruatia..poate intarzia..fie din cauza ca ai fost stresata o perioada, bolnava...sunt multi factori... cat despre dureri in timpul actului sexual...pai...e numai din cauza ca nu doriti sa faceti ceea ce faceti... primiti acest act...cu toata mintea deschisa...nu va ganditi la prostii...la lumina..la cum aratati...la ce se gandeste el...nu! Spuneti-va ca ce faceti e frumos..e perfect normal...toti suntem oameni...suntem la fel... Il iubesti...si doresti sa ii faci placere...si vreai sa te bucuri si tu in acelasi timp...lasa-te putin controlata... Nu te astepta din prima secunda in care te-a patruns sa simti cine stie ce placeri..nuu...tre sa treaca cateva minute, secunde.... Toata placerea nu se creaza jos...ci in creierasul tau...

    0
    0

  • g pe 10 Dec 2008, 12:07
    de ce simt durere in timpul actului sexual

    buna, si eu am aceeasi problema cu durerile in timpul actului sexual, nu tot timpul dar exista, una dintre cauze ar fi o rana pe colul uterin si cea de-a doua un ovar inflamat deci pt ambele cazuri mergeti la doctor

    0
    0

  • emanuella pe 5 Dec 2008, 15:53
    de ce simt durere in timpul actului sexual

    de fiecare data cand se intampla sa o facem simt o durere ..dar dupa minute nu mai simt nik...de ce?

    0
    0

  • andra pe 1 Dec 2008, 14:56
    dati-mi un sfat

    mi-am inceput viata sexuala acum un an...si de vreo 4 luni am dureri foarte mari in timpul actului sexual. problema este k durerile le am si la ciclu...si nu mi se par niste dureri minor...mi se par ingrozitoare...in general sunt o fire puternica dar cand vine vorba d durerile menstruale lacrimile ma ineaca...nush ce sa mai fac? si mai am ink o intreb dc in timpul actului nu ma pot relaxa ...stau incordata si nu mai simt nici o placere...am avut un singur partener in ultimul an si ne cunoastem foarte bn...nu stiu ce sa mai cred...

    0
    0

  • andreea pe 30 Nov 2008, 10:20
    defloarare artificiala

    ce parere aveti despre deflorare artificiala?cam cat costa?

    0
    0

  • abracadabra pe 29 Nov 2008, 22:33
    Salut :">

    Am 16 ani si nu mi-am inceput inca viata sexuala...asta nu e ceva foarte rau...partea nasoala e ca mi-e frica sa o fac din cauza...durerii...am auzit lucruri groaznice in legatura cu durerea,ruperea himenului adica dezvirginarea.Multi dintre prietenii mei mi-au propus sa o fac,dar am refuzat in mare parte din cauza asta mai mult...acum am un prieten de o relatie de lunga durata adica de 5 luni si inca nu mi-a propus,dar...daca o va face?Mi-e frica...nu vreau sa-l pierd din cauza asta...Va rog ajutati-ma...multumesc!

    0
    0

  • Loreley pe 26 Nov 2008, 19:37
    Buna

    mi`a intarziat ciclul 3 luni...dar in ultima luna am avut parte de niste scurgeri...maronii, uneori cu sange...stie cineva care`i problema? daca stiti..pls..spuneti`mi si mie...multumesc mult..

    0
    0

  • mihaela pe 25 Nov 2008, 21:17
    buna ziua

    vreau sa stiu daca infuzia de musetel este eficace pentru scurgerile abundente, adik spalaturile vaginale.

    0
    0

  • maria pe 22 Nov 2008, 22:16
    hmmmm

    buna.si mie imi venea ciclul doar cu mari intarzieri iar medicamentele nu mi-au folosit delo.AM INCEPUT SA BEAU CATE 2 ,3 CESTI DE CEAI DE COADA SORICELULUI ZILNIC TIMP DE MAI MULTE LUNI SI ASA IMI VINE REGULAT CICLUL IN FIECARE LUNA .ACUM NU MAI BEAU DAR TOT IMI VINE REGULAT SI CAND SE DEREGLEAZA INCEP SA BEAU IAR CEAI.PA NOROC.INCERCATI SI VOI

    0
    0

  • jean pe 21 Nov 2008, 12:11
    despre corpul tau

    hmm..si mie mia intarziat menstruatia 3 luni...si nu am relaty sexuale !dc nu imi vine menstruatya?

    0
    0

  • zuza pe 20 Nov 2008, 14:37
    dany-mihaila

    Ce faci tu draguta in pat? stii sa faci sex in adevaratul sens? Stii sa faci totul? Dac ai lipsuri,fata mea,sigur barbatul cauta in alta parte,capitolul care iti lipseste. Si noi facem la fel. Nu ne satisface barbatul,visam la altul,visam la fanteziile noastre,ne simtim frustrate si ... hop... cum am prins ocazia,cum ne-o tragem pe rupte! Satisfacute,ne gandim mereu la dulcele sarut al razbunarii si incepe sa ne obsedeze. Asa incepe aventura ce nu se mai termina. cand dai de p... ca lumea,nu poti sa mai stai linistita fara ea. Asa si cu barbatii. nu-i satisfaci toate fanteziile,cauta sa si le satisfaca pentru a nu deveni niste frustrati. Sa ma contrazica cineva. Dar sa fie sincera,nu asa de complezenta!

    0
    0

  • dany-mihaila2000 pe 14 Nov 2008, 21:03
    dragoste si sex

    de ce barbati ne inseala

    0
    0

  • dany-mihaila2000 pe 14 Nov 2008, 20:59
    dragoste si sex

    si eu am probleme si cel mai corect este sa mergem la doctor pentru ca noi femeile suntem mai sensibile si nu este bine sa ne neglijam pt mai tarziu nu stim ce se poate intimpla

    0
    0

  • valeria pe 14 Nov 2008, 17:11
    si eu am probleme

    ma si doare dar de cele mai multe ori nu ma doare si nici nu simt placere sa poate problema sa fie la mine?

    0
    0

  • mary_mariana pe 13 Nov 2008, 21:24
    pentru claudia

    Posibil sà ai o micà infectie urinarà, acest lucru am pàtit si eu... ai fost la ginecolog dacà nu eu te sfàtuesc sà îti faci un control .salutare

    0
    0

  • tudoracheelenaalina pe 12 Nov 2008, 12:28
    interesant acest articol

    am aceasta durere in timpul actului sexual si dupa......ciclul menstrual imi intarzie mai mult de 2 luni,am mers la mai multi medici care mi-au dat aceeasi medicatie doar pentru venirea ciclului,nu si pentru reglarea acestuia.Care este cauza durerii si dereglarii ciclului menstrual?

    0
    0

  • claudia pe 11 Nov 2008, 18:20
    si eu am

    am dureri chiar la inceputul actului sexual si o mica usturime dupa terminarea actului de ce?

    0
    0

  • maryaness pe 11 Nov 2008, 16:32
    mi-a intarziat ciclul menstrual

    mi-a intarziat ciclul menstrual cam 10 zile ,am facut testul de sarcina si mi-a aratat ca nu sunt insarcinata,cu o saptamana inainte ,timp de 3-4 zile am avut dureri de ovar drept dar mi-au trecut cu ceai de galbenele.care sa fie cauza intarzierii ciclului?

    0
    0

  • alexandra pe 10 Nov 2008, 15:02
    De ce simt durere cand fac dragoste?

    este un subiec foarte bine ales.. si eu am astfel de probleme si aceste informatii sunt foarte bune pentru mine...

    0
    0
Pagina « 1 2 3 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod