Cum se comportă bărbaţii şi femeile când sunt atraşi sexual de o persoană?

Fiecare dintre noi este atras, mai mult sau mai puţin, de o persoană de sex opus alături de care ar vrea să facă sex. Mai mulţi cercetători s-au întrebat, de-a lungul timpului, cum

Fiecare dintre noi este atras, mai mult sau mai puţin, de o persoană de sex opus alături de care ar vrea să facă sex.

Mai mulţi cercetători s-au întrebat, de-a lungul timpului, cum reacţionează creierul uman atunci când suntem atraşi sexual de cineva şi cum se comportă bărbaţii şi femeile în astfel de situaţii. Potrivit specialiştilor, creierul intervine în toate stadiile comportamentului sexual, mai ales în evaluarea valorii stimulilor şi a controlului în ceea ce priveşte trecerea la actul propriu-zis.

Sexologii francezi afirmă că există diferenţe destul de mari între bărbaţi şi femei atunci când vine vorba despre atracţia sexuală. Spre exemplu, atunci când bărbaţii se simt atraşi de femei, vor să acţioneze instant pentru a-şi concretiza dorinţa. În schimb, femeile nu se bazează pe reflex.

„În general, dorinţa feminină se bazează mult mai puţin pe un reflex. Ea depinde de circumstanţele amoroase care permit instalarea unei stări de disponibilitate, conducând la modificările genetiale din timpul excitaţiei. Ansamblul acestui lanţ relaţional, afectiv şi senzorial este mult mai lent de pornit, de aici şi neconcordanţele dintre apariţia aproape imediată a dorinţei masculine (erecţie) şi instalarea progresivă, completă, a dorinţei feminine“, a spus antropologul Philippe Brenot.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod