Cum indepartezi obstacolele ce stau in calea implinirii sexuale

Starea de frigiditate este relativ o stare speciala care insoteste de regula o viata de frustrare si de nemultumire. Poate ca aceasta parte este ceva mai teoretica decat ar fi de asteptat. In general, fiind un subiect sensibil nu te pot ajuta foarte mult in aceasta forma deoarece rugamintea fiecareia dintre voi - cele care parcurgeti o asemenea experienta - este de a pastra discretia.

Este firesc sa fie asa dar sa plecam de la urmatoarea ipoteza: starea de frigiditate implica intotdeauna ca ceva este in neregula fie in cadrul cuplului, fie pentru femeie, fie tradeaza o incapacitate a comunicarii.

Sunt convins ca uneori actul sexual pe care il desfasori se caracterizeaza printr-o insatisfactie. Eu nu ti-as recomanda sa faci o tragedie din asta; se intampla, este firesc sa mai avem esecuri din cand in cand. Problemele autentice sunt atunci cand resimti starea de insatisfactie ca fiind o regula. Iar daca sunt probleme autentice atunci este recomandat sa iei masuri.

O situatie destul de raspandita este cazul in care femeia considera ca daca partenerul ar sti ceea ce se petrece cu ea sau mai corect spus, ceea ce nu se petrece cu ea, l-ar pierde. Evident comunicarea cu partenerul este importanta insa este un subiect sensibil... si ca oricare alt subiect sensibil este dificil de pus in cadrul matricei de cuplu.

Ce se intampla atunci cand femeia mimeaza orgasmul iar barbatul este satisfacut de situatie? De fapt, aceasta situatie pune in evidenta urmatoarea situatie: de regula, trairea orgasmului presupune participarea a doua persoane. Orgasmul este o consecinta a actiunilor reciproce.

Comportamentul clasic al tulburarii orgasmice feminine se bazeaza pe incapacitatea de intrare in starea emotionala specifica si presupusa de actul sexual. Sa spunem ca in acele momente cunoaste cu exactitate cate obiecte sunt in camera, ce zgomote se aud, isi face agenda pe a doua zi, etc.

Este o ruptura: emotional femeia nu participa la actul sexual - este ca si cum tu te-ai uita la un film, iar mintea ta este preocupata de udatul florilor de la balcon. Ce se poate face in aceste situatii? O solutie ar fi sa participi si tu la film, sa te bucuri impreuna cu actorii, sa intelegi ceea ce se intampla, etc.

 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • melissa pe 18 Nov 2008, 22:43
    vreau sa am orgasm

    am 19 ani si mi-am inceput viata sexuala acum 3 ani si nu am ajuns la performanta de a avea orgasm!!crede-ti ca voi ajunge sa am orgasm vreodata?ma excit foarte tare dar nu ajung la orgasm!!ce pot sa fac???

    0
    0

  • atelocin pe 1 Nov 2008, 18:05
    as putea fi frigida

    din ce am citit imi dau seama ca as putea fi frigida, as vrea sa consult un specialist ce imi recomandati?

    0
    0

  • anouk pe 30 Sep 2008, 18:48
    frigiditate

    mi-am inceput viata sexuala la 24 de ani am avut o relatie de 7 ani in care am mimat orgasmul. ne-am despartit nu mai puteam face fata dorintelor lui. era frustrant sa fac dragoste fara sa am satisfactie.acum am un alt iubit. el stie de problema mea si ma sustine, dar pana cand? nu reusesc sa ma excit si nici sa ma masturbez. e tandru si dragastos am 31 de ani vreau sa am o viata armonioasa de cuplu. vreau sa ma casatoresc vreau sa am orgasm dar eu nici macar nu ma excit? se va rezolva vreodata? am facut si terapie o perioada dar degeaba

    0
    0

  • DORYS pe 4 Apr 2008, 14:27
    dsp lipsa orgasmului

    Buna ziua! Am 21 de ani si mi am inceput viata sexuala la 19 ani.in acesti 2 ani nu am reusit niciodata sa ajung la orgasm vaginal, doar la cel clitoridian.ma simt atat de rau pentru ca nu am pot sa i spun asta iubitului meu pentru ca s a r supara f tare.nici nu stiu daca ar ajuta la ceva sa i spun, pentru ca el este atent intotdeauna in timpul actului sexual, deci eu sunt de vina.ceva cu mine nu e in regula.mi e frica sa nu fie ceva, la medicul meu nu i am zis aceasta problema.astept sfaturi pt a sti ce as putea face.multumesc.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod