Cum indepartezi obstacolele ce stau in calea implinirii sexuale

Unele femei spun ca nu au avut niciodata orgasm, altele doar prin masturbare, altele au parcurs perioade optime iar alteori nu, altele depind de partener iar aceasta enumerare poate continua.

Frigiditate?


Daca ai ajuns la concluzia ca tu nu esti multumita de propriul orgasm poate ca ar fi timpul sa actionezi. Mai intai ar fi recomandat sa definesti exact ceea ce se petrece cu tine in timpul actului sexual.

Daca nu se intampla nimic spectaculos, daca emotional esti acolo nu ai de ce sa-ti faci mari probleme, poti continua sa iti vezi de viata linistita. Eu ma voi adresa, momentan, celor care nu sunt cu adevarat multumite de viata sexuala alaturi de partenerul actual.

Actul sexual presupune un anumit punct de abordare destul de bine delimitat. In mod normal, starea de excitare cunoaste o crestere constanta pana la atingerea orgasmului. Deseori, o fraza utilizata de femei care au asemenea probleme este: "simt o oarecare placere la inceput insa mai tarziu aceasta dispare". Ce o face sa dispara, nu stie. Hai sa vedem cam ce o poate sa faca sa dispara:

  • Gesturi inadecvate ale partenerului care te pot scoate din situatie si reduc drastic nivelul de excitatie. Pentru a reintra in joc este necesar sa reiei actul aproape de la inceput din punctul de vedere al excitarii. Spune-i, s-ar putea sa te ajute mai tarziu. Dar daca asa ti se intampla, sa nu exagerezi.
  •  
  • Sunt momente care pot fi modificate prin comunicare. Daca as deschide o paranteza ti-as povesti situatia unui cuplu referitor la gesturile inadecvate ale partenerului: El se adreseaza pentru probleme de erectie. Se constata ca problemele sunt de factura organica iar medicul specialist prin tratament reuseste sa rezolve situatia.
  •  
  • Excelent, un cuplu care si-a regasit echilibrul in viata sexuala, ai putea spune. Fals, el intra pe usa mea pentru a-mi relata ca, dupa rezolvarea problemelor simte ca isi pierde partenera - principalul ei repros? Faptul ca acum, in timpul actului sexual se comporta "ca un animal". De fapt, el sarea cu usurinta peste partea de preludiu iar ea resimtea actul sexual apropiat de un viol. Evident lucrurile nu au stat foarte complicat nici de aceasta data si, pana in prezent, nu i-am mai intalnit. Dar sa inchid paranteza care spune ca actul sexual este important pentru fiecare ca forma de comunicare.

  • O stare de anxietate permanenta sau care apare uneori si blocheaza o starea de excitare. Aici depinde foarte mult de cauzele care declanseaza anxietatea. Poate ca este ceva legat de partener, poate ca este ceva legat de temerile tale obisnuite, poate ceva legat de neincredere, poate ca nu ti-ai asumat sexualitatea si atunci ea iti apare ca un domeniu necunoscut, infricosator ca o prapastie in care nu ai voie sa cobori. Anxietatea este vazuta ca o cauza foarte raspandita a frigiditatii si a evitarii orgasmului.

     

    Comentarii (4)

    POSTEAZA COMENTARIU
    Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

    • melissa pe 18 Nov 2008, 22:43
      vreau sa am orgasm

      am 19 ani si mi-am inceput viata sexuala acum 3 ani si nu am ajuns la performanta de a avea orgasm!!crede-ti ca voi ajunge sa am orgasm vreodata?ma excit foarte tare dar nu ajung la orgasm!!ce pot sa fac???

      0
      0

    • atelocin pe 1 Nov 2008, 18:05
      as putea fi frigida

      din ce am citit imi dau seama ca as putea fi frigida, as vrea sa consult un specialist ce imi recomandati?

      0
      0

    • anouk pe 30 Sep 2008, 18:48
      frigiditate

      mi-am inceput viata sexuala la 24 de ani am avut o relatie de 7 ani in care am mimat orgasmul. ne-am despartit nu mai puteam face fata dorintelor lui. era frustrant sa fac dragoste fara sa am satisfactie.acum am un alt iubit. el stie de problema mea si ma sustine, dar pana cand? nu reusesc sa ma excit si nici sa ma masturbez. e tandru si dragastos am 31 de ani vreau sa am o viata armonioasa de cuplu. vreau sa ma casatoresc vreau sa am orgasm dar eu nici macar nu ma excit? se va rezolva vreodata? am facut si terapie o perioada dar degeaba

      0
      0

    • DORYS pe 4 Apr 2008, 14:27
      dsp lipsa orgasmului

      Buna ziua! Am 21 de ani si mi am inceput viata sexuala la 19 ani.in acesti 2 ani nu am reusit niciodata sa ajung la orgasm vaginal, doar la cel clitoridian.ma simt atat de rau pentru ca nu am pot sa i spun asta iubitului meu pentru ca s a r supara f tare.nici nu stiu daca ar ajuta la ceva sa i spun, pentru ca el este atent intotdeauna in timpul actului sexual, deci eu sunt de vina.ceva cu mine nu e in regula.mi e frica sa nu fie ceva, la medicul meu nu i am zis aceasta problema.astept sfaturi pt a sti ce as putea face.multumesc.

      0
      0

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod