Cum indepartezi obstacolele ce stau in calea implinirii sexuale

Pentru ca starea de orgasm presupune o stare de abandon - cum te poti abandona daca tie iti este teama? Pastrand proportiile, as putea spune - cum sa te lasi in bratele somnului daca langa tine este un lup? Si somnul si orgasmul sunt stari de abandon. Pentru a putea beneficia de ele este necesar sa te lasi dusa, condusa, traita. Dar pentru a face o asemenea alegere este necesar sa nu existe anxietate.

  • Ultima solutie - Apelul la profesionist


    Daca pana in prezent ai ajuns la concluzia ca aceasta problema nu este rezolvabila prin fortele tale, atunci apelezi la un psiholog, psihoterapeut, medic sexolog, etc. Este drept ca asa este vazuta sanatatea - cand nu mai exista nici o alta sansa se apeleaza la profesionisti. Drept este ca s-ar castiga timp daca o persoana ar apela in primul rand la specialisti. Sa spunem ca intentionezi sa iti repari masina. Te poti apuca singura de treaba, poti suna un prieten, poti sa intrebi publicul, dar cel mai simplu si sigur ar fi sa chemi mecanicul.

    Desi aceasta este situatia optima cu apelul imediat dupa sesizarea problemei, realitatea de zi cu zi imi dovedeste ca cele care intra pe usa cabinetului sunt femei care si-au pierdut speranta - ceea ce face ca orice interventie sa fie mai dificila.

    Ce poate sa faca un profesionist? Din 1970 de cand terapia sexuala s-a impus in lume, s-au creat si consolidat tot felul de strategii de lucru pe aceasta tulburare. Terapeutul are mai multe forme de interventie la dispozitie. Pe de o parte se poate axa pe situatia ca atare si concepe un program prin care femeia sa invete sa isi puna in valoare trairea sexuala si excitarea. In acest caz vorbim in special de centrarea pe starea ca atare. Partenerii descopera impreuna noi modalitati de comunicare si de manifestare sexuala.

    O alta solutie este participarea ambilor parteneri si gasirea "formulei" prin implicarea barbatului. Prin identificarea cauzelor cuplul invata sa reformuleze actul sexual. Daca starea are cauze in trecutul protagonistei atunci solutia poate fi o abordare analitica in care cauzele sunt mereu scoase la lumina iar protagonista descopera despre sine noi modalitati de actiune.

    Indiferent de situatie, frigiditatea este rezolvabila prin urmatorii pasi:

    1. constientizarea starii ca fiind problematica; 2. trecerea peste o anumita stare de teama in abordarea subiectului cu alte persoane; 3. actiuni pentru evitarea starii; 4. apelul la profesionisti.

    Este adevarat ca poti constientiza ca ceea ce se intampla cu tine este frigiditate insa sa te multumesti cu atat. "Si ce daca, pot trai si asa...", ai putea spune. Eu vreau doar sa-ti spun ca daca viata sexuala, tu sau partenerul tau conteaza pentru tine, atunci poate ca atat orgasmul tau cat si al lui este pretios.
     

    Comentarii (4)

    POSTEAZA COMENTARIU
    Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

    • melissa pe 18 Nov 2008, 22:43
      vreau sa am orgasm

      am 19 ani si mi-am inceput viata sexuala acum 3 ani si nu am ajuns la performanta de a avea orgasm!!crede-ti ca voi ajunge sa am orgasm vreodata?ma excit foarte tare dar nu ajung la orgasm!!ce pot sa fac???

      0
      0

    • atelocin pe 1 Nov 2008, 18:05
      as putea fi frigida

      din ce am citit imi dau seama ca as putea fi frigida, as vrea sa consult un specialist ce imi recomandati?

      0
      0

    • anouk pe 30 Sep 2008, 18:48
      frigiditate

      mi-am inceput viata sexuala la 24 de ani am avut o relatie de 7 ani in care am mimat orgasmul. ne-am despartit nu mai puteam face fata dorintelor lui. era frustrant sa fac dragoste fara sa am satisfactie.acum am un alt iubit. el stie de problema mea si ma sustine, dar pana cand? nu reusesc sa ma excit si nici sa ma masturbez. e tandru si dragastos am 31 de ani vreau sa am o viata armonioasa de cuplu. vreau sa ma casatoresc vreau sa am orgasm dar eu nici macar nu ma excit? se va rezolva vreodata? am facut si terapie o perioada dar degeaba

      0
      0

    • DORYS pe 4 Apr 2008, 14:27
      dsp lipsa orgasmului

      Buna ziua! Am 21 de ani si mi am inceput viata sexuala la 19 ani.in acesti 2 ani nu am reusit niciodata sa ajung la orgasm vaginal, doar la cel clitoridian.ma simt atat de rau pentru ca nu am pot sa i spun asta iubitului meu pentru ca s a r supara f tare.nici nu stiu daca ar ajuta la ceva sa i spun, pentru ca el este atent intotdeauna in timpul actului sexual, deci eu sunt de vina.ceva cu mine nu e in regula.mi e frica sa nu fie ceva, la medicul meu nu i am zis aceasta problema.astept sfaturi pt a sti ce as putea face.multumesc.

      0
      0

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod