Ciclul placerii sexuale feminine

Pentru ca o femeie sa-si poata destepta intreaga putere a sexualitatii sale, ea trebuie sa-si cunoasca in intimitate cele sase puncte centrale potentiale ale placerii sale...
Pentru ca o femeie sa-si poata destepta intreaga putere a sexualitatii sale, ea trebuie sa-si cunoasca in intimitate cele sase puncte centrale potentiale ale placerii sale, aflate intre osul pubian din fata si coccis in spate.

Numai recunoscandu-le va sti care dintre acestea poate sa o impinga peste limita si cum sa actioneze asupra lor pentru a le intensifica ea insasi sau adoptand pozitii corespunzatoare impreuna cu partenerul ei. De asemenea, ar putea fi nevoie sa isi infranga un anumit model comportamental intern care o poate impiedica sa isi manifeste intreaga expresie a sexualitatii sale.

In cele ce urmeaza, te voi indruma pe acest taram nou si iti voi explica avantajele unor anumite pozitii copulatorii. Barbatii ar putea dori si ei, de asemenea, sa se familiarizeze cu pozitiile sexuale care pot, cel mai probabil, sa provoace stimularea care sa le poarte partenera spre extazul orgasmic.

Ciclul raspunsului sexual feminin


Ce se petrece in corpul unei femei atunci cand devine excitata? Exista diferente semnificative in acest proces, comparativ cu excitarea la barbat? In anumite privinte da, iar in altele nu.

Raspunsul sexual al femeii - asemenea aceluia al barbatului - parcurge, de asemenea, faza dorintei inaintata de Helen Kaplan Singer, precum si cele patru etape identificate de Masters si Johnson: excitarea, faza in platou, orgasmul si rezolutia. Fiecare dintre aceste faze este acompaniata de schimbari variate in organism.

Excitarea este insotita, atat la femei cat si la barbati, de acumularea sangelui. Pentru barbati, acesta reprezinta de obicei un proces evident: au o erectie. Pentru femei, excitarea nu este atat de evidenta, ea fiind in intregime invizibila. De fapt, cercetarile au arata ca femeile nu sunt intotdeauna constiente ca sunt excitate din punct de vedere fiziologic. Un motiv pentru aceasta ar putea fi acela ca, pe parcursul excitarii, in trupul unei femei se petrec atat de multe fenomene, incat este dificil sa recunosti vreo schimbare.

Iata ce se intampla: in timpul excitarii, tesutul erectil din interiorul clitorisului se umple cu sange si clitorisul se intareste. Deopotriva labiile mici si cele mari se umfla. Labiile mici pot dobandi, de fapt, culoarea roz inchis sau rosu aprins. Organismul produce, de asemenea, lubrifiantul natural vaginal, un fluid care iese din peretii vaginali datorita presiunii vaselor de sange din musculatura care inconjoara acesti pereti.

Pe masura ce o femeie devine mai excitata, sectiunea din mijloc a vaginului ei se poate strange, iar treimea superioara a vaginului s-ar putea deschide. Acest fenomen este valabil indeosebi in cazul in care se introduce un obiect in vagin. Muschii care sustin uterul se pot strange, provocand astfel ridicarea in sus a acestuia. Aceasta permite capatului superior al vaginului, fornixul vaginal, sa se descopere.

A incerca sa fii atenta asupra oricareia sau a tuturor acestor schimbari poate fi innebunitor. De aceea iti sugerez sa folosesti o scara simpla de la 1 la 10 pentru a-ti descrie starea de excitare, in timp ce ne vom stradui sa o amplificam. Pe o scara de la 1 la 10, orgasmul corespunde cifrei 10. Dar, inainte de a descrie ceea ce se intampla atunci cand ai un orgasm, vreau sa discutam cateva chestiuni generale si sa demascam cateva aspecte intelese in mod gresit referitoare la orgasmul feminin.

Orgasmul feminin


In trecut au existat destul de multe controverse privitoare la felul in care au femeile orgasm sau chiar daca il au sau nu. Conform psihoanalistilor din trecut, cum ar fi Sigmund Freud, orgasmele rezultate prin stimularea clitorisului sunt, intr-o oarecare masura, mai putin "mature" decat cele provocate in vagin. Mai tarziu, cercetarile conduse de Masters si Johnson au indicat faptul ca toate orgasmele la femeie rezulta din stimularea clitoridiana si nu exista un astfel de lucru, cum ar fi orgasmul vaginal.

Ulterior, au inceput sa razbata informatii referitoare la punctul G si a devenit clar faptul ca exista cel putin o zona in interiorul vaginului de unde poate fi declansat orgasmul. Astfel, vechea disputa "orgasmul clitoridian versus cel vaginal" a devenit intr-o oarecare masura lipsita de sens.

Cercetarile mai recente indica teoria ca exista mai multe modalitati prin care femeia poate avea orgasm. Stimularea clitoridiana produce in mod obisnuit orgasmul, insa anumite femei au experimentat orgasmul fara nici un fel de stimulare fizica; de exemplu, te poti trezi dintr-un vis erotic si descoperi ca ai parte de un orgasm. Alte femei pot trai orgasmul mangaindu-se pe sani, in special pe sfarcuri.

Schimbarile din timpul orgasmului


In ciuda existentei unui numar atat de mare de zone ale corpului prin care pot fi declansate orgasme, multe femei nu au avut niciodata parte de unul. Si mai mult, altele sunt puse in incurcatura de ceea ce se petrece de fapt atunci cand ai orgasm ori cum este sa ai unul.

Un orgasm se manifesta in felul urmator: muschii dimprejurul uterului si cervixului incep sa pulseze spasmodic, astfel incat abdomenul ti se strange sau iti palpita. Se poate sa elimini si ceva aer din vagin. Presiunea sangvina, ritmul batailor inimii si ritmul respirator, toate vor atinge cote maxime. Gatul, bratele si picioarele vor zvacni spasmodic in mod involuntar, la fel intamplandu-se si cu muschiul PC (pubococcigian) cateva clipe mai tarziu. S-ar putea sa te cuprinda o senzatie de furnicaturi in anumite parti ale corpului si o senzatie de caldura, care ti se intinde dinspre organele genitale in sus catre fata, piept si gat. Toata energia creata de orgasm este apoi rapid descarcata, iar tu traiesti un sentiment psihologic de eliberare.

Orgasmele variaza in intensitate de la o persoana la alta, si chiar de la un orgasm la altul. Anumite orgasme se pot manifesta numai prin tresaririle spasmodice ale muschiului PC si o senzatie blanda, placuta. Altele pot fi atat de puternice incat iti fac trupul sa se arcuiasca in pat.

Pentru scopuri stiintifice, se considera ca persoanele care s-au oferit voluntari in laboratoarele de cercetare din domeniul sexualitatii au avut un orgasm, in conditiile in care muschiul PC a tresarit spasmodic si s-a produs cresterea ritmului cardiac.

Iti voi spune tot despre aceasta, astfel incat sa te poti elibera de presiunea pe care o simti asupra ta atunci cand te astepti ca orgasmul sa se produca intr-un anumit fel. Fiecare om este unic in felul sau. Important este ca tu sa te deschizi din ce in ce mai mult in fata propriei tale capacitati orgasmice, in oricare din modalitatile care ti se potrivesc cel mai bine.

Folosirea pozitiilor copulatorii in avantajul tau


Anumite pozitii copulatorii favorizeaza mai bine genul de stimulare necesar unei femei pentu a avea un orgasm. Acest lucru se intampla deoarece prin pozitii diferite se stimuleaza zone diferite de declansare a orgasmului. Iata cele mai obisnuite variatii pe care tu si partenerul tau ar trebui sa le cunoasteti.

Pozitia cu femeia deasupra, in care iti incaleci partenerul, tinde sa stimuleze muschiul PC, punctul G, cervixul si fornixul vaginal (cul-de-sac). Pozitia de intrare pe la spate tinde sa stimuleze punctul G si cervixul. Pozitia misionarului stimuleaza, in general, numai muschiul PC.

Pozitia de raport sexual pe care o recomand cel mai mult este pozitia in care femeia se intinde pe spate cu genunchii indoiti si picioarele ridicate in aer, iar partenerul ingenuncheaza intre picioarele ei. Femeia isi poate sprijini picioarele pe umerii lui sau, daca are un corp flexibil, isi poate aseza gambele peste coapse.

Aceasta pozitie stimuleaza la femeie muschiul PC, punctul G, cervixul si fornixul vaginal (cul-de-sac), si permite partenerului ei sa isi retraga cu usurinta penisul pentru a-l folosi la stimularea clitorisului si uretrei. Aceasta pozitie permite, de asemenea, penetrarea cea mai adanca de catre barbat.

Desigur, femeile gasesc stimulative anumite pozitii copulatorii din alte motive decat cele de ordin fiziologic. Factorii psihologici intervin in joc, de asemenea. Anumite femei prefera pur si simplu sa se afle fata in fata cu partenerii lor atunci cand fac dragoste. Altele prefera senzatia pur animalica a raportului vaginal pe la spate. Cunoscand ceea ce te excita - si ce nu - din punct de vedere emotional este la fel de important ca si cunoasterea tipului de stimulare fizica de care ai nevoie. 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • vero pe 10 Iun 2008, 00:35
  excitarea

  e o problema dak nu te exciti in timpul actului sexual?

  14
  6

 • Dana P pe 8 Iun 2008, 23:29
  Excitarea

  Ce se intampla cand se excita o fata?Ce senzatii ar trebui sa aiba?

  13
  4

 • sanzyana pe 11 Apr 2008, 19:00
  ciclu

  ... e bn dar am citit in carti mai multe informatii :P

  9
  3

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod