Cum îl faci să nu te înşele

De câte ori nu ţi s-a întâmplat să auzi, chiar şi fără să vrei, detalii despre scandaluri revoltătoare legate de bărbaţi aflaţi în relaţii oficiale, dar care înşală? Oriunde te-ai

De câte ori nu ţi s-a întâmplat să auzi, chiar şi fără să vrei, detalii despre scandaluri revoltătoare legate de bărbaţi aflaţi în relaţii oficiale, dar care înşală? Oriunde te-ai întoarce, auzi că un tip este prins cu pantalonii în vine - şi nu în pat cu partenera lui oficială.Potrivit multor studii, 50% dintre bărbaţi îşi înşală iubitele, unul din şase bărbaţi îşi înşală partenera şi 13% dintre bărbaţi au făcut sex cu femeia unui prieten. Unii bărbaţi au şi o explicaţie logică: ei nu vor să înşele, dar sunt sclavii propriei biologii. "Serios!!! Aşa funcţionează genetica noastră. Istoric vorbind, se presupune că bărbaţii ar trebui să-şi răspândească sămânţa în cât mai multe femei, pentru a asigura perpetuarea speciei", este explicaţia unui bărbat... anonim, care nu a vrut să fie fugărit cu pietre :))))).

Dacă renunţi la acest argument atropologic, vei descoperi că bărbaţii înşală din aceleaşi motive pentru care şi femeile o fac - CAUTĂ CEVA CE NU AU sau NU MAI AU acasă. Logic, nu-i aşa? Diferenţa este că bărbaţii recunosc faptul că doresc să facă sex cu altă parteneră.

Dar cum îl poţi tu împiedica să nu te înşele? Ai fi tentată să spui: "Păi nu poţi! Pentru că dacă el vrea să te înşele, te înşală!" Dar ce ar fi să îţi iei mai în serios rolul tău de parteneră oficială? Iată câteva exemple din categoria "Spune AŞA, nu AŞA!"

Spunea Aşa: "Ţi-am trimis un e-mail obraznic"
Nu: "Cui îi trimiţi tu e-mail la 11 noaptea?"

Pentru că: Bărbaţii trimit e-mailuri pentru că se amuză. Aşa că, amuză-te şi tu cu el

Spunea Aşa: "Ştiu că nu m-ai înşela niciodată"
Nu: "Promiţi că n-o să mă înşeli niciodată?"

Pentru că: "Încrederea ta îi alimentează fidelitatea"

Spunea Aşa: "Vrei să mergem într-un club de striptease"
Nu:"Eşti un porc pentru că te duci la un club de striptease"

Pentru că: "Oricine devine defensiv atunci cînd este supus atacului"

Cea mai bună soluţie de a te asigura că un bărbat nu calcă strâmb, potrivit autorilor cărţii "Bărbaţii, dragostea şi sexul" - David Zinczenko şi Ted Spiker - nu este să-i controlezi e-mailurile, nici să-i fixezi cu superglue "submarinul de port". Soluţia este de a-l trata aşa cum ai vrea - nu cum ai avea nevoie - să fii tu tratată dacă ai fi tentată să-l înşeli. Şi fii atentă la semnalele pe care ţi le trimite!!!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod