Cuplu de indragostiti pe plaja distrasi de un telefon

Studiu: Abuzul de tehnologie în vacanţă distruge romantismul şi viaţa sexuală

Ar trebui cuplurile să ia o pauză de la tehnologie pe timpul vacanței? Aceasta să fie vinovată de faptul că partenerii nu îşi acordă atenţie şi nu sunt satisfăcuţi sexual?

Deși peste jumătate dintre oameni (52%) pleacă în concediu cu așteptări mari în ceea privește relațiile sexuale, 60% dintre aceștia recunosc că realitatea nu se ridică la nivelul așteptărilor lor, potrivit unui studiu realizat la comanda Durex, pe un eșantion de 2.000 de persoane de peste 20 de ani.

Iată ce au scos la iveală rezultatele studiului:

Abuzul de tehnologie provoacă neînțelegeri în cuplu


4 din 10 persoane au declarat că sunt mai puțin deschise spre inițierea contactelor sexuale dacă partenerul este concentrat asupra telefonului, în pat, iar 41% dintre persoane au admis că și-au petrecut nopțile de concediu împreună cu partenerul, în pat, dar fiecare concentrându-se mai degrabă pe telefon decât pe intimitate.

Rezultatele acestui sondaj confirmă în mod clar că „distracțiile digitale” afectează relațiile sexuale.

Mai mult de un sfert dintre participanții la studiu au recunoscut că tehnologia în exces în timpul vacanței poate conduce la discuții și neînțelegeri. Peste jumătate (59%) au recunoscut că ei sau partenerii lor petrec prea mult timp butonând telefonul, iar puțin peste jumătate au declarat că relația lor suferă de pe urma acestui obicei – 72 de participanți au recunoscut că folosesc telefonul mobil chiar și în timpul actului sexual.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod