Cuplu de indragostiti pe plaja distrasi de un telefon

Studiu: Abuzul de tehnologie în vacanţă distruge romantismul şi viaţa sexuală

Infografic tehnologie versus sex in vacanta

Social media, mai interesantă decât partenerul?


Studiul a relevat diferențe semnificative de comportament între diferite categorii de vârstă. Aproape o cincime dintre persoanele participante la sondaj au recunoscut că telefoanele și tabletele stau în calea relațiilor sexuale, în timpul concediului. Cifrele cresc însă în cazul persoanelor sub 35 de ani (cei care au crescut cu tehnologia) – o treime dintre acestea au recunoscut ca tehnologia le afectează viața sexuală în timpul concediului.

În plus, 15% dintre respondenți au admis că au parte de mai puține acte sexuale în timpul vacanței decât obișnuiau, fiind distrași de tehnologie. Cifra urcă la 25% în cazul categoriei sub 35 de ani.    

Social media se bucură de un interes tot mai crescut crescut: 65% dintre participanți au declarat că postează până la de trei ori pe zi în timpul concediului, iar 42% dintre aceștia au admis că împărtășesc momente special din vacanță prietenilor virtuali mai degrabă decât partenerilor.
Timpul petrecut la psicină sau timpul petrecut la plajă reprezintă principalele momente de relaxare și deconectare, însă aproape jumătate dintre persoane au declarat că obișnuiesc să folosească telefoane și tablete în acest timp. Femeile obișnuiesc să facă acest lucru în proporție mai mare decât bărbații – cu 27% mai mult.

Peste jumătate dintre participanții la studiu (57%) au declarat că apetitul lor sexual ar crește dacă partenerul și-ar închide telefonul și s-ar concentra asupra momentelor petrecute împreună, în timpul concediului.
Pentru a testa dacă aceste statistici se reflectă cu adevărat în relațiile moderne, au fost invitate cupluri reale în vacanța lor ideală, ca parte a unui experiment social filmat: jumătate dintre aceste cupluri nu au avut parte deloc tehnologie, iar cealaltă jumătate a avut la dispoziție diverse device-uri. Filmul rezultat în urma experimentului #DONOTDISTURB a oferit cuplurilor din întreaga lume o perspectivă fascinantă cu privire la efectul pe are îl poate avea pauza de la tehnologie asupra vieții lor sexuale.


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod