Poveste adevărată: "Cel mai bun prieten vrea să avem o relaţie, dar fără sex"


„Decât” este de fapt termenul care l-a înfuriat cel mai mult pe J. pentru că el a considerat întotdeauna că prietenia noastră este ceva mult mai important decât orice relație amoroasă ar avea vreunul dintre noi. Deci această prietenie este pe primul loc, înaintea oricărei iubiri, și nu invers. Admit că a avea o astfel de relație este ceva ce nu i se întâmplă oricui, și că de cele mai multe ori în viață prieteniile solide trăiesc până la moartea persoanelor, ceea ce nu se poate spune și despre iubirile lor.

Totuși, n-am știut cum să tratez acest conflict pentru că de fapt nici nu știam foarte bine că este un conflict.
Credeam că așa cum eu am acceptat ideea că el va avea, vreodată, o iubită, cu care poate nu m-aș fi înțeles, așa va trata și el situația în cazul meu. Se pare că nu a fost așa, și m-am trezit că J. îmi spune că de fapt îți dorește să mă aibă numai pentru el, și să nu avem nicio relație sexuală cu alții.

Pe scurt el îmi propune o viață fără sex, pentru că prietenia ce ne leagă e mai presus de orice, și putem trăi și fără. El vrea să-mi fie și prieten și iubit, dar unul platonic, pentru că tot el consideră că sexul este ceea ce strică relațiile minunate dintre oameni.


Sunt descumpănită de întorsătura situației și de pretențiile lui. Pentru că nu vreau să renunț la prietenia cu el, dar în același timp nu pot să mă călugăresc de dragul lui. Sunt o femeie de 30 de ani care mai are încă destule de oferit. Chiar dacă nu sunt o nimfomană, îmi place să fac dragoste și cred că și dacă nu reușești să găsești jumătatea pe viață, tot merită să iubești, măcar în episoade scurte și dese.

Prin urmare, sunt în situația de a alege: să dau cu piciorul jumătății mele platonice (pentru că J.
este cu siguranță cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat în viață până acum) sau să îi accept condițiile și să renunț la ideea de a fi femeie? 

Nota redacţiei. Această poveste este adevărată. Subiectele sunt alese în urma mesajelor trimise la redacţie sau a problemelor ridicate de cititoarele eva.ro pe forumul site-ului. Numele personajelor au fost schimbate din motive ce ţin de protejarea intimităţii celor implicaţi.
Vă rugăm, dacă aţi trecut printr-o experienţă de viaţă puternică şi exemplară şi credeţi că merită să o împărtăşiţi cu cititoarele noastre, scrieţi-ne pe adresa redactie@eva.ro.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod