Nu începe o relație nouă dacă nu faci aceste lucruri!

În momentul în care treci printr-o despărțire, nici nu îți poți imagina măcar o relație nouă. Cu toate că trecutul va fi mereu o parte din tine, vei fi pregătită la un moment dat să mergi mai departe. Există câteva lecții importante pe care le poți învăța înainte de a începe o relație nouă. Iată care sunt acestea!

Ce ar trebui să faci înainte de a începe o relație nouă?


1. Stai singură până când ești sigură că începi o relație din motivele potrivite


O relație adevărată presupune să împărtășești experiențele de viață, să înveți și să crești alături de cineva care este conștient de sine, fiind deschis și dispus să facă munca necesară pentru a crea alături de tine un spațiu sigur și fără prea multă dramă. Iar pentru a ajunge în acest spațiu, trebuie să înveți anumite lecții pe cont propriu.
Aceasta este singura modalitate prin care poți scăpa de ultima relație nereușită. Procesul despărțirii este unul greu, însă nu trece peste pașii importanți care te ajută să te maturizezi după o despărțire.

2. Iubește-te


Probabil că ai auzit că nimeni nu te poate iubi mai mult decât te iubești pe tine. Acest lucru este adevărat în 100% din cazuri. De asemenea, atragem oameni care ne vor trata la fel cum ne tratăm noi. Dacă suntem de părere că nu putem fi iubiți la un nivel profund, s-ar putea să vedem partenerul ca pe o salvare.
Iar de-a lungul timpului, acesta va începe să reflecte propriile noastre limitări și defecte. Iubirea de sine trebuie să aibă loc în mod consecvent la nivel fizic, mental, spiritual și emoțional.

3. Învață ce înseamnă o relație sănătoasă


După ce ai fost într-o relație de lungă durată sau o căsnicie, este ușor să idealizezi următoarea persoană cu care te vezi. Proiectezi cu ușurință scenarii asupra persoanelor pe care tocmai le-ai întâlnit, imaginându-ți ce rol vor avea acestea în viața ta fără a ști prea multe despre ele.
Însă ar trebui să îți dai seama cine ești tu cu adevărat și ce vrei înainte de a cunoaște o altă persoană. În plus, relațiile sănătoase încep încet, ca prietenii. Angajamentul și intimitatea vin numai după ce a fost stabilită o structură solidă.

4. Distrează-te


Atunci când te hotărăști să ieși din nou la întâlniri, abordează acest subiect ca pe o aventură, nu ca pe o povară. Pregătește-te pe cât de mult este posibil, după care distrează-te și ai încredere în proces.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod