Modalități prin care să-ți depășești frica de iubire

Tuturor persoanelor le este frică de iubire într-o măsură sau alta. Avem anumite modalități prin care ne apărăm, dar ne și auto-sabotăm când vine vorba de dragoste. Însă de ce facem asta și, mai important, cum putem să depășim această frică de iubire? Mai jos, vei regăsi câteva răspunsuri la această întrebare.

Cum poți să scapi de frica de iubire?


În orice relație, singura persoană pe care o poți controla ești tu. Fiind deschis față de modul în care ești rezistent la iubirea pe care spui că ți-o dorești, îți permiți să schimbi lucrurile. Chiar și o relație mai puțin decât perfectă te poate ajuta să dezvolți capacitatea de a iubi. Este alegerea ta dacă vrei să fii într-o relație. Însă ce faci dacă ți-e frică de iubire?

1. Analizează istoricul


Este important să te uiți în trecut, dacă vrei să treci peste teama de a iubi. Poți începe prin analiza relațiilor actuale sau recente.
Ce te împiedică să iubești? Dacă relația s-a încheiat, ce nu a funcționat? Ce probleme au rămas nerezolvate? Ce gânduri au inspirat aceste acțiuni? Pe măsură ce identificăm vocile critice interioare, putem începe să recunoaștem și comportamentele recurente și să să identificăm metode de rezolvare a problemelor.

2. Ignoră-ți criticul interior


Știi acea voce interioară care îți spune să eviți situațiile care te fac să te simți vulnerabilă și că nu poți avea încredere în nimeni? Ei bine, de-a lungul vieții tale, acest proces de gândire va încerca să te ademenească departe de găsirea iubirii. Însă în momentul în care identifici această trăsătură de caracter, care te împiedică să iubești cu adevărat, încearcă să renunți la ea, deoarece iubirea reprezintă o luptă care merită purtată.
Ignorarea criticului interior nu va face decât să-ți permită să te descoperi.

3. Depășește-ți limitele


Este ușor să revii de fiecare dată la acele lucruri reconfortante, care te fac să te simți protejată. Chiar dacă această protecție înseamnă singurătate sau neîmplinire, te întorci la această apărare pentru că simți că ești protejată de lume. Însă aceste lucruri nu fac decât să te împiedice să-ți atingi obiectivele. Poate că era ciudat să îți arăți sentimentele în familie sau în copilărie, însă aceeași apărare nu mai este constructivă în relațiile tale actuale.

4. Permite-ți să simți


Dragostea ne face să ne simțim mai bine. Ne oferă sentimente precum bucurie, pasiune și vitalitate.
Ne face mai sensibil la durere și la pierderi. Însă nu putem să ne amorțim selectiv sentimentele, deoarece atunci când încercăm să evităm durerea, îndepărtăm și bucuria și dragostea. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod