Mi-e dor de tine

Plin de sensuri si imposibil de explicat, dorul amesteca in el regret, nostalgie si iubire. "Mi-e dor de tine" - cand esti departe, "mi-e dor de tine" - asa cum erai...
Plin de sensuri si imposibil de explicat, dorul amesteca in el regret, nostalgie si iubire. "Mi-e dor de tine" - cand esti departe, "mi-e dor de tine" - asa cum erai la inceput, "mi-e dor de noi doi" - cand eram impreuna, "mi-e dor" - sa te tin in brate", "mi-e dor" - sa-mi spui ca ma iubesti. Toate sunt situatii in care ne-am simtit fericiti, situatii trecute, absente in prezent si pe care am vrea sa le readucem.

Am putea oare sa ne referim la dor ca la o lipsa? Iti doresti ceva ce nu ai, dar ai avut candva. In acest sens ar fi ceva pierdut si dorul s-ar apropia de durere, de regretul de a fi pierdut ceva, pe cineva, poate o stare, poate o perioada, poate doar un moment.

Am putea insa sa ne amintim ca atunci cand spunem "Ce dor mi-a fost de tine!", este semnul unei regasiri, al unei intalniri mult asteptate.
E multa dorinta in aceste cuvinte, multa pasiune, poate chiar sete de celalalt, am putea spune. "Ce mult mi-ai lipsit, ce bine ca te am din nou aici, cat de departe ai fost, dar acum suntem din nou impreuna".

Dincolo insa de a alege intre durerea absentei si dorinta din momentul regasirii, ne referim la dor ca la o stare, pe care indiferent de prezenta sau absenta celui iubit, o avem inauntrul nostru. Deja cand spunem "mi-e dor", il avem pe celalalt in minte, in suflet, este in noi. Ne este dor de cine ne este drag, de cel pe care il iubim, il dorim, il asteptam. Deci insasi exprimarea dorului, a dorintei de celalalt, ne face sa fim impreuna cu el, sa ne gandim la el, sa ne amintim momente petrecute impreuna.
Uneori chiar ne dam seama ca suntem indragostiti cand simtim ca ne e dor de celalalt, ca o zi e prea lunga pentru a nu-l vedea, ca numaram clipele pana cand ne vom saruta din nou.

Din alta perspectiva, auzim si replici de genul: "Inca il mai iubesc, inca imi este dor de el, inca il mai visez, desi ne-am despartit". Asta pentru ca inauntrul nostru ramane o particica din celalalt chiar daca este peste mari si tari, chiar daca este departe in timp. A-ti mai fi inca dor inseamna ca inca iti permiti sa pastrezi si sa simti trairile pe care le-ai avut fata de o persoana.

Daca pana acum am vorbit despre ce inseamna sa spui "mi-e dor", sa ne amintim ce simtim cand auzim aceste cuvinte de la celalalt.
Uneori poate fi o surpriza, o declaratie de iubire, alteori poate fi ceva asteptat, chiar banal.

Cand celalalt este departe, multi dintre noi ne intrebam: "Ma mai iubeste?", "Ii e dor de mine?", "Ma mai tine minte?". Ajungem astfel la o intrebare pe cat de fireasca, pe atat de dificila: dorul este reciproc? "Daca mie imi este dor de el, el simte? Si lui ii este dor de mine?" Un fel de a pune in cuvinte relatia dintre doi oameni aflati foarte departe, care nu comunica propriu-zis, in sensul ca nu-si vorbesc, nu se vad, nu-si scriu sau, desi fac toate astea, aceste moduri de comunicare nu pot "transmite" trairile lor.

"Daca primesc zilnic mesaje de la cel iubit, imi este mai dor de el decat daca as primi mai rar?"
"Daca il vad si ii vorbesc prin internet, mai apare dorul?"
"Este dorul expresia dorintei de a fi aproape fizic, de a fi in contact cu celalalt?"
"Ce facem cu dorul de celalalt atunci cand nu e reciproc?"

Cateva intrebari care poate ne-au venit de atatea ori in minte sau poate le punem acum, impreuna, pentru prima data...
 

Comentarii (13)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Florin pe 21 Oct 2012, 13:49
    Sufera cel ce iubeste,cel iubit isi bate joc ..

    Am cunoscut o fata pe un banal chat .. nu aveam sa stiu ca va fi prima mea iubire .. Timp de 2 ani de zile nu am vazut-o,iar cand Dumnezeu mi-a dat aceasta oportunitate ..in urmatoarea zi am pierdut-o .. Nu stiam cat o iubesc pana in clipa despartirii .. Din acel moment a trecut un an si opt luni ..In tot acest timp am incercat sa ii zic sa imi mai dea o sansa dar vorbeam degeaba.Imi gasisem alinarea in alcool,pe masura ce timpul trecea DORUL de a vede-o si a tine-o in brate era tot mai mare. Ea e fericita iar eu inca o iubesc ..

    1
    0

  • Anonim... pe 20 Dec 2011, 23:35
    :(

    deci se pare ca sunt singurul "mascul" de pe acest forum:D...faza e ca a plecat o persoana draga mie...o fata in italia si mai vorbim doar pe internet insa eu credeam ca daca fac asta dorul se mai duce macar putin dar se accentueaza pe zi ce trece...ii spun in fiecare zi ca mi-e dor de ea si ea imi spune acelasi lucru dar parca sunt rupt in doua bucati...ambele sunt plecate in cautarea ei...ziceti-mi si mie orice nu conteaza ce anume numai sa mai ameliorez dorul ca nu ma mai simt om

    3
    0

  • lexso pe 7 Iul 2011, 11:25
    dor

    L-am vazut ieri dupa 6 luni, si deja imi e foarte dor de el, nu sta in sibiu, vine doar la liceu aici si desi vine nu am cum sa il vad. Nu suntem impreuna deoarece nu i-am spus niciodata ca imi place de el, ceea ce ma doare foarte tare!. As vrea sa nu-mi mai fie dor de el, dar cat incerc nu pot, deoarece defiecare data cand ne vedem face ceva ca sa imi raman in suflet. Acum ca l'am vazut ma simnt mai linistita, dar tot imi e foarte dor de el :( !

    4
    0

  • danna pe 7 Sep 2010, 15:58
    Trista :-(((

    Eu cu iubitul meu avem 3 ani impreuna.si de 2 saptamani e plecat la munca.pe o perioada de 4 luni...nu stiu ce sa mai fac de dorul lui il iubesc enorm pt. ca mi-a fost alaturi la greu si nu oricine ar fi acceptat...imi pun tot felul de intrebari:ma insala? ma va uita? ma va cauta? nu stiu ma simt singura si nici nu am prietenii..vb. la telefon ,mesjae dar mie frica sa nu se indeparteze de mine...eu simt k ma iubeste...ma poate ajuta cineva cu un sfat mic?

    0
    0

  • valy valy pe 28 Aug 2010, 17:43
    Acum i-mi dau seama cat de mult il iubesc

    E plecat doar de o luna in strainatate si deja simnt ca nu pot sa mai respir fara el.Toata lumea imi spune ca o sa ma obisnuiesc dar nu stiu cum pt ca mie imi e din ce in ce mai dor si nu stiu ce sa fac sa ma linistesc.Santem de 14 ani impreuna si nu am fost niciodata despartiti.Si va garantez eu ca nu e obisnuinta. Doar ca ne iubim f mult si nu stim sa traim unul fara celalalt...

    4
    0

  • IoOaNa Baa ' :> pe 19 Iul 2010, 23:31
    Mesaj..

    Imi iubesc Iubithu`:D< :(( !

    0
    1

  • ioana raluca pe 27 Iun 2010, 16:28
    Il iubesc..il vreau inapoi :((

    Am cunoscut un baiat..si am fost impreuna 1 an si 6 luni , inainte sa implinim 6 luni ne-am certat foarte urat si ne-am despartit..mi'a dat ign spunandu`mi ca vrea sa fim doar prieteni . Am acceptat..cu greu..si cu multe intorsaturi..dar intr`o sambata..dupa ce trecuse 5 zile ma bagase in lista..si intrase pe mn spunandu`mi ca ma iubeste...si ca ii este dor de mine..nu l`am crezut..mi`a spus caa cand o sa imi dau seama cum e viata fara el ne vom impaca . Il vreau inapoi..il iubesc :((

    1
    0

  • Mihaela pe 23 Iun 2010, 23:07
    Il iubesc foarte mult

    am un iubit de 2 ani si ceva si rel noastra merge din ce in ce mai greu.el spune ka ma iubeste foarte mult dar simt ka nu mai e nimik la fel.s-a schimbat foarte mult fata de mine si cred ka nu mai ma iubeste ca inainte...mi-e frika ka o sa ne desparrtim:(decat asa mai bine moartea

    0
    3

  • mada pe 28 Dec 2009, 21:06
    o sa imi fie dor de el

    am un iubit de jumatate de an si am ajuns sa tin foarte mult la el,,as sp prea mult si el de asemenea ma iubeste reiese asta din comportamentul lui dar va trebuia sa plece in strainatate si imi este foarte teama sa nu ne despartim...el sustine k o sa se intoarca la mn si k totul depinde de mn dar nu stiu ce se va intampl...voi ce credeti???distanta ne va desparti???eu cred k nu k dak s-ar intampla asta as suferi enorm de mult

    1
    2

  • mada pe 28 Dec 2009, 21:03
    o sa imi fie dor de el

    am un iubit de jumatate de an si am ajuns sa tin foarte mult la el,,as sp prea mult si el de asemenea ma iubeste reiese asta din comportamentul lui dar va trebuia sa plece in strainatate si imi este foarte teama sa nu ne despartim...el sustine k o sa se intoarca la mn si k totul depinde de mn dar nu stiu ce se va intampl...voi ce credeti???distanta ne va desparti???eu cred k nu k dak s-ar intampla asta as suferi enorm de mult

    3
    0

  • andreea pe 21 Oct 2009, 13:32
    este posibil sa iubesti 2 persoane la fel de mult ??????

    cum este posibil sa iubim 2 persoane la fel de mult ????

    4
    0

  • Corina pe 17 Sep 2008, 16:04
    Multumesc

    As vrea sai multumesc autorului fiindca in acest text mi-am gasit o bucata din sufletulmeu care era ascuns si nu puteam sa-mi exprim gindurile.Vreau sa devin in viitor psiholog si imi plac foarte mult temele sufletest.

    3
    0

  • edera pe 3 Apr 2008, 11:21
    okii care nu se vad, se uita???

    curind se face un an de kind iubitul meu a plecat, avind convingerea ca ne vom regasi foarte curind... comunicam des, dar cu scurgerea timpului si din cauza grijilor cotidiene, ne scriem tot mai rar... eu, de fapt, o fac aproape zilnic, el 1-2 ori pe saptamina... cu toate astea simt ca tine foarte mult la mine!!! mi-i dor de el si de anii frumosi petrecuti impreuna, si nu vreau sa cred ca "okii care nu se vad, se uita"................

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod