Dragostea, ca o poveste...

Iata cateva istorisiri despre iubire, care te vor face sa simti ca traiesti
Acum ceva timp am citit un studiu in care se spunea ca, de obicei, ne indragostim de cineva a carui poveste este asemanatoare sau exact la fel cu a noastra si ca accentul cade nu pe istoria noastra, a personajele protagoniste in "basmul de iubire", ci pe modul personal de a privi dragostea. Cum spunea si Antoine de Saint-Exupery, cunoscutul romancier, reporter si eseist: "Dragostea nu inseamna sa va uitati ochi in ochi, ci sa priviti impreuna in aceeasi directie".

Unii dintre noi privesc dragostea ca pe un basm si ajung sa se trezeasca in mijlocul unei povesti de razboi, ceea ce le provoaca suferinta. Altii vad dragostea ca pe o poveste de razboi, dar ajung sa traiasca un basm, devenind foarte nefericiti. Important este sa traiesti basmul sau povestea de razboi pe care ti-o doresti si, mai ales, cu cine iti doresti.

Cei din antichitate considerau ca dragostea nu te face mai bun, ci din contra, mai rau. In multe comedii romantice ale vremii, barbatii indragostiti erau descrisi ca fiind sclavi neputinciosi ai femeilor, iubirea facandu-i sa isi piarda stima de sine si independenta. Oare iubirile zilelor noastre sunt privite la fel ca cele din antichitate?

Alina isi spune povestea: "L-am intalnit pe Razvan la facultate. Imi era profesor. Tocmai incheiasem o relatie de aproape 5 ani, prima mea relatie, din care nu ramasesem cu nimic, doar cu parerea de rau ca am zabovit atat timp langa un om care nu mi-a oferit niciodata nimic demn de luat in seama. Dupa doua luni de relatie cu Razvan, ne-am casatorit. Asa am simtit si nu regret nicio clipa. Alaturi de el am invatat ca dragostea este tot - de la patima la tandrete".

Razvan o completeaza: "De multe ori mi s-a intamplat sa dau cu capul de pragul de sus, iar Alina a aparut exact in momentul potrivit - cand am dat cel mai tare cu capul de prag si m-am lovit atat de tare, incat mi-am spus: 'Ea este salvarea mea. Ea ma poate face fericit cum nu am fost vreodata in cei 28 de ani de viata'. Si intr-adevar, asa a fost! Impreuna am invatat sa ne certam, sa ne iubim, sa facem dragoste, sa ne impacam, sa ne certam din nou si iar sa ne iubim. Ne-am casatorit dupa doua luni, dar mi-am dat seama ca ea este aleasa dupa trei zile.

Stiam eu o vorba: 'Iubirea indura peste poate, crede fara limite, spera din rasputeri si rezista sub vremi. Este unicul lucru ce mai ramane, cand toate celelalte dispar'. Mereu ii spun aceste cuvinte, mai ales cand ne certam..."
.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod