Cele 5 stadii ale iubirii. Cei mai mulți oameni se opresc la 3

Iubirea este sursa inspirației multor scriitori și poeți. Este lucrul care schimbă lumea. Nu există niciun sentiment mai frumos decât cel al găsirii iubirii adevărate. Un partener care să fie alături de tine la bine și la greu.
Dar ce se întâmplă când reușești să găsești un partener compatibil? Mulți oameni cred că este foarte ușor totul dacă ești cu persoana potrivită. Acest lucru este adevărat până la un punct. Există 5 stadii ale iubirii. Aceste stadii fac parte dintr-un proces al îndrăgostirii. Iar motivul pentru care cele mai multe cupluri se despart este pentru că nu pot trece mai departe de stadiul 3.

Care sunt cele 5 stadii ale iubirii?


1. Stadiul 1 - joaca și pasiunea


Întâlnești un bărbat care îți place. Este deștept, amuzant, frumos, jucăuș și ți se pare foarte atractiv. Te gândești la el tot timpul. Atunci când primești un telefon de la el, inima bate mai tare.
Dorința de a fi cu el începe să crească. Acesta este primul stadiu al iubirii, în cadrul căruia hormonii o iau adesea razna. Aceasta este etapa plină de pasiune, în care vă jucați. Adesea denumită etapa lunii de miere, acest stadiu este preferatul tuturor. Pentru că nu există prea multe responsabilități, vă încântă să cunoașteți cât mai multe unul despre celălalt și flirtul va face zilele mai bune.

2. Stadiul 2 - lucrurile devin mai serioase


În timpul acestei etape, sunteți cuplul perfect. Vă țineți de mână, vă luați în brațe și vă sărutați, vă alintați în timpul unui film. Lucrurile sunt schimbate în timpul acestei perioade.
Poate că v-ați mutat împreună sau poate că plănuiți să vă mutați. Poate că v-ați logodit. Stadiul lunii de miere s-a calmat și lucrurile încep să devină mai serioase în timpul celei de-a doua etape.

3. Stadiul 3 - ce se întâmplă?


Ceva începe să se simtă ciudat în timpul acestui stadiu. Te regăsești într-o confuzie emoțională. Începeți să intrați într-o rutină și începi să simți că nu mai apreciază atât de mult faptul că sunteți împreună. Alinturile și ieșitul împreună au devenit rarități. În timpul acestei etape, măștile încep să cadă. Iluziile sunt demascate și începi să-ți vezi partenerul exact cum este.
Și începi să te întrebi ce s-a întâmplat. A dispărut atracția? Începeți să vă certați mult mai mult și preferați uneori chiar să vă evitați. Începi să te întrebi dacă nu ți-ar fi mai bine singură.

4. Stadiul 4 - coborârea de pe piedestal


În timpul stadiului patru, sunteți amândoi sinceri. Ați coborât amândoi de pe piedestalul pe care vă plasaserăți unul pe celălalt. Realizezi și înțelegi că partenerul tău nu este o persoană perfectă, că are și el probleme și piedici la fel ca tine. Acest stadiu pavează drumul către înfruntarea problemelor împreună și rezolvarea acestora. Etapa aceasta este stadiul iubirii adevărate, bazate pe înțelegere reciprocă, acceptare și compasiune.

5. Stadiul 5 - lucrul în echipă


În momentul în care v-ați acceptat toate slăbiciunile și defectele alături de calitățile și punctele forte și ați ales să rămâneți împreună și să lucrați împreună ca o echipă pentru fericirea relației, ați reușit să atingeți ultimul tip de dragoste. Este vorba despre dragostea care dăinuiește pentru totdeauna.
Multe cupluri nu ajung până în această finală, dar cele care o fac își dau seama că toate greutățile pe care le-au înfruntat de-a lungul timpului au meritat.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod