Lucruri mai dureroase decât înșelatul

Trădarea este probabil cel mai rău lucru care se poate întâmpla într-o relație. Pentru unii oameni, înșelatul reprezintă sfârșitul relației. Este un atac dureros și brutal la încrederea care ar trebui să fie prezentă într-o relație.
Imaginează-ți că ești într-o relație care pare perfectă din afară, dar în interiorul căreia sunt prezente minciunile, ura, ignoranța și resentimentele. Nu pare cea mai bună alegere, nu? Există multe părți nefuncționale într-o relație, care pot indica o posibilă despărțire. Iar acestea nu includ neapărat înșelatul. 

Ce lucruri sunt mai dureroase decât înșelatul?


1. Minciunile


O minciună inocentă spusă din când în când poate chiar să ajute o persoană, dar dacă acest lucru se transformă într-o rutină, poți să fii sigură că relația nu are viață foarte lungă. Simplul fapt că ai prefera să îi ascunzi ceva partenerului după care să faci diferite lucruri în secret înseamnă că există probleme de încredere între voi.

2. Absența și evitarea afecțiunii


O lipsă a afecțiunii, precum și o evitare a afecțiunii, reprezintă un indicator clar al faptului că flacăra care susținea relația a dispărut. Dacă îți dai seama că ești indiferentă și absentă în preajma partenerului, poate că este momentul să îți faci curaj și să vorbești cu acesta.

3. Resentimente 


Nu este nimic mai dăunător decât furia pe care o ții în interiorul tău. Dacă eviți să vorbești despre ceea ce te deranjează și îți ascunzi furia, îți faci rău.
Cea mai rea parte este că furia care se acumulează treptat în interiorul tău va ieși la suprafață la un moment dat.

4. Lipsa comunicării adecvate


Prin menținerea unei comunicări sănătoase nu se înțelege că trebuie să vă dați câte 10 mesaje pe zi, ci să vorbiți unul cu celălalt despre lucrurile importante și semnificative din viață. Dacă nu vă puteți întâlni la mijloc și rezolva problemele, relația are de suferit. Comunicarea este cea mai importantă parte a unei relații sănătoase. Este cheia unei vieți serene și fericite.

5. Nemulțumiri constante pe teme neimportante


Nu poți fi într-o relație pe termen lung fără a avea nemulțumiri din când în când. Este o parte naturală a vieții fiecărei persoane.
Cu toate acestea, dacă nemulțumirile inocente despre spălatul vaselor se transformă în certuri iritante și iraționale, este timpul să iei măsuri.

6. Alegerea unei relații din cauza fricii de singurătate


Cel mai rău lucru pe care ți-l poți face ție și partenerului este alegerea relației doar pentru că este convenabil. Fie că este vorba despre frica de singurătate sau despre frica de a-ți dezamăgi părinții, precum și despre simpla indiferență, nu ar trebui să stai într-o relație dacă nu simți că este lucrul potrivit pentru tine. Iar dacă nu ai niciun motiv pentru a rămâne, înseamnă că ai un motiv solid pentru a pleca.

7. Manipulare


Aceasta este foarte periculoasă, deoarece este foarte subtilă, iar în cele mai multe cazuri oameni nici nu își dau seama că sunt manipulați. Sau își dau seama prea târziu și nu mai pot întoarce timpul înapoi.

8. Gelozie și obsesie


Dacă nu poți să îți controlezi emoțiile, iar gelozia pare a fi un sentiment omniprezent în relație, legătura dintre voi poate avea de suferit. Mai ales atunci când gelozia nu este provocată de o situație reală, ci mai degrabă există în forma unei forme de paranoia care bântuie mintea partenerului.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod