Ce legătură există între viața intimă și carieră

În cazul în care aveai nevoie de încă o scuză pentru a-ți justifica timpul petrecut în dormitor, o nouă cercetare realizată de Universitatea din Oregon a ajuns la concluzia că o viață intimă mai activă poate îmbunătăți, de fapt, satisfacția și nivelul de angajament la locul de muncă.
Studiul acesta, care a fost publicat în Journal of Management, a fost realizat cu ajutorul unui eșantion de 159 de angajați căsătoriți. În fiecare zi, timp de două săptămâni, participanții la studiu au completat sondaje cu privire la viața lor intimă și starea de spirit. Iată la ce concluzie a ajuns studiul când a venit vorba de legătura dintre viața intimă și carieră!

Ce corelație există între viața intimă și carieră?


După analizarea răspunsurilor, cercetătorii au descoperit că persoanele care au o viață intimă activă au, de multe ori, o stare mai bună a doua zi și, ca urmare, se pot concentra mai bine la birou și se dedică mai mult sarcinilor pe care le au. 

De asemenea, studiul a arătat că, în momentul în care îți iei problemele de la birou acasă, poți influența în mod negativ viața intimă. Efectul este aplicabil atât în cazul bărbaților, cât și în cazul femeilor, chiar și după ce specialiștii au investigat satisfacția din cadrul mariajului și calitatea somnului în ceea ce-i privea pe participanții la studiu.

Noțiunea conform căreia o noapte pasională îți poate aduce o zi următoare mai bună nu este surprinzătoare, mai ales având în vedere că timpul petrecut în dormitor cu partenerul îți poate îmbunătăți starea de spirit.
Ar trebui să-i mulțumești dopaminei pentru aceste schimbări benefice aduse organismului. Însă este nevoie de mai multe cercetări în acest domeniu pentru a clarifica legătura dintre viața intimă și carieră.

Cercetătorii care au realizat acest studiu sunt optimiști cu privire la noile descoperiri și felul în care acestea pot avea un impact pozitiv asupra modului în care știm să apreciem valoarea vieții intime sănătoase. Acesta este un memento al faptului că viața intimă are beneficii sociale, emoționale și fiziologice pentru o persoană, de aceea este important să prioritizezi această activitate în viața ta.
Menținerea unei vieți intime sănătoase ar trebui să fie considerată o problemă a tuturor persoanelor și, ca urmare, un avantaj potențial pentru succesul în carieră. Autorii studiului speră că angajatorii se vor implica mai mult în ceea ce privește echilibrul viață profesională - viață privată. Între timp, poți testa rezultatele acestui studiu împreună cu partenerul tău. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod