Sarut

Ce își spun cuplurile fericite

Felul în care discuți cu partanerul tău poate contribui la fericirea din cuplu, deoarece cuvintele pe care le alegi sunt o expresie directă a emoțiilor tale.

În cazul în care te poți identifica, atunci ești în mod clar într-o relație fericită. Dacă nu, suntem la dispoziția ta, pentru a te învăța ce-și spun cuplurile fericite. Vei observa cum o ajustare simplă a vocabularului poate să-ți aducă zâmbetul pe buze în fiecare zi.

1. Cuplurile fericite spun "mulțumesc" în loc de "îmi pare rău"

Vezi calități sau defecte? Spui "mulțumesc pentru înțelegere" sau "îmi pare rau, dar nu pot vorbi despre asta"? Este o chestiune de alegere și de perspectivă. Atunci când te concentrezi pe calități și pe partea frumoasă a relației, te vei simți mai împlinită. Cu toate că există întotdeauna loc pentru mai bine și mai mult, fericirea nu pune accentul pe exces sau pe perfecțiune. Partenerii fericiți sunt suficient de înțelepți să recunoască faptul că ceea ce au este special și nevoile lor sunt împlinite.

Cu toate că este mai ușor și mai util să-ți exprimi aprecierea decât să îți ceri scuze, vom alege de multe ori o cale greșită și ne vom da seama de calitățile oamenilor din viața noastră numai după ce i-am pierdut. Acestea fiind spuse, niciodată nu e prea târziu să te schimbi. Dacă arăți recunoștință celor dragi, vei reuși să scapi de regretele suplimentare.

2. Cuplurile fericite spun "noi" în loc de "eu"

Pentru cuplurile fericite nu mai există nicio urmă de egoism, iar "eu" se transformă cu ușurință în "noi". Cumva reprezintă un semn de acceptare, de altruism și de asumare a unor responsabilități. Împreună deveniți responsabili pentru succesul sau eșecul relației voastre.

3. Semnificația întrebării "Cum a fost ziua ta?"

Ar putea fi lucruri mărunte și comune, dar atunci când îți dorești să afli cum a fost ziua partenerului, acesta poate simți că îi arăți dragoste și grijă. Sentimentele autentice pe care le aveți unul pentru altul sunt cel mai bine exprimate în lucrurile mici de zi pe care le faceți.

4. Partenerii fericiți spun "da"

Partenerii fericiți nu au nevoie de aprobarea reciprocă de fiecare dată. Ei recunosc și respectă diferențele lor, acest lucru atrăgându-i.

O relație semnificativă presupune libertatea de a nu fi de acord și recunoașterea sentimentelor de fiecare dată, precum și faptul de a fi împăcați cu deciziile luate.

5. "Vom fi bine" în loc de "ți-am spus eu"

Într-o relație fericită nu există nicio luptă pentru putere, nu există lideri, comenzi sau reproșuri. Relația funcționează ca o singură echipă și partenerii împărtășesc și își asumă responsabilitățile pentru tot împreună. Cuplurile fericite sunt conștiente de faptul că fac parte dintr-o echipă grozavă și că împreună sunt mai puternice decât pe cont propriu.

6. Cuplurile reușite își spun întotdeauna "noapte bună"

Cuplurile împlinite se ghidează după regula conform căreia nu pot merge la culcare supărate, așa că vor încerca să găsească o modalitate de a renunța la supărare și de a restabili pacea înainte de a adormi. O simplă urare de noapte bună oferă siguranța necesară că ceea ce aveți împreună este mult mai important decât orice dezacord.

7. Partenerii fericiți spun "te iubesc" în fiecare zi

Cu toate că unele persoane susțin că această afirmație își pierde însemnătatea dacă este spusă prea des, este de fapt o rutină care ajută cuplurile să fie fericite. Da, s-ar putea să o spui din obișnuință după o vreme, poate chiar să o folosești în loc de la revedere, dar înțelesul său profund nu va dispărea.

8. Partenerii împliniți spun "sunt fericit"

Mărturisirea stării tale de bine și satisfacției din relație reprezintă un semn important al aprecierii, pe care partenerul tău îl va prețui și se va simți inspirat. În mod normal, partenerul tău vrea să te facă fericită.

Atunci când recunoști fericirea, iubitul tău se va simți apreciat și fericit. În cele din urmă, fericirea este contagioasă, precum și limbajul iubirii.

E nevoie doar de cuvinte pentru a construi o relație împlinită și fericită? Bineînțeles că nu, dar acestea reprezintă un punct de plecare semnificativ, fiind și unul dintre cele mai eficiente moduri de a ne exprima emoțiile.

Cosmina Kovács
Cosmina Kovács
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod