Viața secretă a lui Dan Brown: Autorul romanului „Codul lui Da Vinci“, acuzat de fosta soție că a avut 4 amante

Blythe Brown a deschis un proces în care îl acuză pe celebrul scriitor că a avut patru amante în timp ce erau căsătoriți. Dan Brown i-a cumpărat uneia dintre ele un cal de rasă.
Blythe Brown a deschis un proces în care îl acuză pe celebrul scriitor că a avut patru amante în timp ce erau căsătoriți. Dan Brown i-a cumpărat uneia dintre ele un cal de rasă.

Dan Brown și-a consolidat succesul pe dezvăluirea unor conspirații și organizații secrete care au fascinat milioane de oameni. Dar acum fosta sa soție pare hotărâtă să-i distrugă acest succes, dezvăluindu-i secretele murdare din viața personală.

Blythe Brown l-a dat în judecată pe autorul romanului "Codul lui Da Vinci", susținând că acesta a dus o viață dublă în timpul căsniciei lor și a avut relații extraconjugale cu o antrenoare olandeză de cai și alte trei femei.

Un „regat“ pentru un cal


În documentele depuse luni la judecătoria din New Hampshire, Blythe Brown, în vârstă de 68 de ani, îl acuză pe autorul unora dintre cele mai cunoscute best-selleruri că a cheltuit în secret sume mari de bani pe cadouri scumpe pentru amantele lui. Ea susține că Dan Brown (56 de ani) i-a cumpărat antrenoarei olandeze, menționată cu inițialele JP, un cal de rasă care a costat 345.000 de dolari.

Antrenoarea este specializată în antrenarea cailor din rasa Frizian (Frizon). În plus, Brown i-a dăruit acesteia și o mașină nouă, a plătit transportul calului și mai multe lucrări de renovare la casa ei din Olanda.

Blythe, de profesie pictoriță, a participat la succesul cărților lui Dan Brown și a colaborat cu el în activitatea sa editorială.

Femeia îl acuză că i-a ascuns proiecte care valorau mai multe milioane de dolari, printre care un serial de televiziune, "Langdon", bazat pe personajul principal din "Codul lui Da Vinci", și publicarea unei cărți pentru copii care va fi lansată în septembrie. Ea spune că l-a inspirat în aproape toată activitatea lui de scriitor și că ideea volumului "Codul lui Da Vinci" îi aparține.



Descriind comportamentul lui Brown drept "necinstit și extraordinar", Blythe arată că a aflat de celelalte femei din viața acestuia, printre care o coafeză, o femeie implicată în politică și antrenoarea lui persoană, după divorțul lor, în 2019, după 21 de ani de căsnicie.

"Dan ducea o viață de minciuni de cel puțin șase ani, sub aparența existenței obișnuite a unui scriitor faimos în toată lumea care trăia în casa lui din New Hampshire, când în realitate el era cu totul altfel", se arată în documentele depuse la tribunal. "Ani la rând, Dan a scos sume consistente din fondurile câștigate cu greu de el și de Blythe pentru a duce o viață sordidă cu aventuri extraconjugale cu alte femei - una la jumătate din vârsta lui - și pentru a-și continua viața clandestină."

Blythe susține că aventura lui Brown cu antrenoarea olandeză a început după ce ea a adus-o în Statele Unite în 2013 pentru a lucra cu un cal pe care ei îl dețineau.

Relația secretă a început un an mai târziu, când antrenoarea locuia în casa lor în timp ce se refăcea după un accident la umăr. Blythe arată că soțul său a început să fie distant, se îmbrăca diferit și era mai mereu pus pe ceartă.

„Nu-l recunosc pe omul care a devenit Dan“


Potrivit documentelor, Blythe s-a mutat în 2018 din casa lor din Rye Beach, New Hampshire, după ce Dan i-a spus că vrea să divorțeze. Cei doi nu au copii și s-au despărțit în decembrie 2019.

Blythe spune că a avut o discuție cu soțul ei la o lună după ce a descoperit transferurile unor sume mari de bani despre care nu știa nimic, iar acesta a recunoscut că a făcut "niște lucruri urâte cu mai multe persoane", spunându-i totul despre aventurile lui.

Potrivit avocatului fostei soții, Dan i-a spus acesteia că relația cu antrenoarea va continua și i-a mărturisit că a înșelat-o și cu o femeie cu o funcție politică la casa lor de vacanță de pe insula Anguilla.

Blythe susține că atunci când au divorțat, Dan a convins-o că va primi partea de avere care i se cuvine. Pasionată de cai și de cursele hipice, fosta soție a scriitorului subliniază că a deschis procesul pentru a-și apăra onoarea. "Am muncit atât de mult împreună, străduindu-ne să construim ceva important. Când a venit marele succes ne-am promis că nu îl vom lăsa să ne schimbe viața", arată ea într-un comunicat transmis marți.

"Nu îl recunosc pe omul care a devenit Dan.
E timpul să dezvălui înșelătoria și trădarea lui. După atâta durere, este momentul adevărului. E timpul să îndreptăm aceste lucruri greșite"
, a mai scris ea.

Femeia care i-a schimbat viața lui Dan Brown


Într-un comunicat emis marți, Dan Brown se declară "uimit" de acuzațiile la adresa lui și scrie că "au fost făcute fără legătură cu adevărul". Scriitorul arată că nu și-a mințit niciodată soția în privința banilor și că după divorț ea a primit jumătate din avere.

"Din motive cunoscute doar de ea și posibil de avocatul ei, Blythe Brown a creat această serie ficțională și vindicativă despre unele aspecte ale căsniciei noastre, menite să mă rănească și să mă pună într-o postură jenantă", arată el.



În cerea sa adresată instanței, Blythe susține că l-a inspirat pe Brown să renunțe la activitatea de compozitor muzical după ce s-au cunoscut în 1990 și îi recunoaște acestuia potențialul nelimitat în scrierea de ficțiune. Ea arată că a muncit cot la cot cu Dan la scrierea romanelor sale, ajutându-l cu idei și probleme-cheie, lucrând ca "editor la prima mână, documentarist și critic" și că a fost partenerul literar al lui Dan, în adevăratul sens al cuvântului.

Brown spune că i-a recunoscut întotdeauna contribuția fostei soții la succesul său: "Acuzația că nu am recunoscut contribuția literară a fostei mele soții este greșită", a precizat el.

Citește și: Soția lui Will Smith, aventură cu un cântăreț cu 21 de ani mai tânăr.
„O iubesc sincer și profund“

De altfel, în timpul unui proces din 2006 deschis la Londra împotriva editorului volumului "Codul lui Da Vinci", s-a spus în fața instanței că Blythe a avut o contribuție esențială la succesul volumului. Doi autori au cerut atunci daune, acuzându-l de plagiat pe Dan Brown și susținând că acesta a copiat structura cărții lor.

Potrivit mărturiilor din proces, Blythe a făcut toată munca imensă de cercetare, adăugând nenumărate observații și corecturi și oferind o perspectivă feminină neprețuită pentru o carte care explora "sacrul de natură feminină", scrie Daily Mail. "Scriam despre Luvru și Sfântul Graal, dar Blythe mi-a zis că ar trebui să scriu și despre Maria Magdalena. Probabil că fără ea n-aș fi scris <<Codul lui Da Vinci>>. A fost o documentaristă minunată", spunea Dan Brown în 2017 pentru ziarul britanic.


Foto: Hepta, Daily Mail

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod