Transformarea șocantă prin care a trecut Renee Zellweger. Cum arăta actrița de-a lungul anilor

Dosar Eva. Vedeta în vârstă de 45 de ani este de nerecunoscut, dar a negat că și-a făcut operații estetice. Imaginile vechi dovedesc cât de mult s-a schimbat.

De luni, de la apariția surprinzătoare pe care a avut-o la un eveniment dedicat femeilor din cinematografie, actriţa îndrăgită pentru rolurile din "Jerry Maguire" şi "Jurnalul lui Bridget Jones" este din nou în atenția presei, după câțiva ani în care ieșise din prim-plan. Transformarea ei frapantă a provocat o amplă controversă în presa internațională: și-a făcut sau nu operații estetice sau pur și simplu vârsta își spune cuvântul? E moral să analizăm la microscop procesul firesc de îmbătrânire prin care trece orice femeie?

Cum bine scrie Viv Groskop în cotidianul britanic The Guardian, prima reacție a celor care au văzut pozele a fost confuzia.
Mulți s-au gândit la o farsă sau au crezut că editorul foto a greșit identitatea persoanei respective. Femeia din poză nu putea fi Renee Zellweger. Toată lumea o știe bine, cum să arate ea așa?!

Deși pretindem că nu e bine să judeci un om după aspectul său, trebuie să recunoaștem că asta facem, conștient sau instinctiv. Așa s-a întâmplat și atunci când au fost publicate pozele. Oamenii, dar mai ales femeile, privesc cu atenție chipul unei persoane, îl analizează și își fac o părere, bună sau greșită, dar judecă. Iar acest proces durează doar câteva secunde. Abia apoi intervin nuanțele.

În cazul unei actrițe celebre, analiza e și mai complexă. Oamenii sunt curioși să vadă cum arată și cum trăiesc starurile, râvnesc la strălucirea și la posibilitățile lor, le invidiază trăsăturile fizice și tind să le copieze, le folosesc ca repere și se raportează constant la ele.
Este firesc. Iar când frumusețea celebrităților se veștejește, oamenii vor să vadă tot; este și acesta un spectacol pe care curiozitatea umană nu-l poate rata. Lumea vrea, de pildă, să vadă cum arată acum Renee Zellweger pe care o știau ca-n "Jurnalul lui Bridget Jones". Vrea să ştie dacă i se văd ridurile, dacă a folosit Botox, la fel cum vrea să vadă şi cum îi stă într-o rochie de gală pe covorul roşu.

Când foarte mulți, inclusiv fanii actriței, erau convinși că la mijloc este o greșeală, vedeta a făcut câteva precizări în presă: "Sunt fericită să constat că oamenii cred că eu arăt diferit. Prietenii mei spun că arăt liniștită și împăcată. Sunt sănătoasă, mă simt bine", a explicat ea.
Așadar, ea era!

Și totuși, distanța între Renee Zellweger pe care o știa toată lumea și Renee Zellweger de luni este mare, prea mare pentru ca subiectul să rămână așa. De la tabloidele care au analizat fiecare trăsătură a chipului actriței și au consultat experți pentru a afla dacă și-a făcut operații estetice până la publicațiile quality care susțin dreptul vedetei de a arăta așa cum dorește și de a nu fi judecată pentru asta, presa scrie despre această poveste pentru că atrage interesul publicului, ceea ce, să nu fim ipocriți, facem și noi aici, acum. Iar oamenii nu pot fi acuzați: curiozitatea umană, ca să nu mai vorbim de cea feminină, e de nestăvilit.

E captivant? E imoral sau nu? Dincolo de controversa stârnită, "vorbește" chiar chipul actriței: Renee Zellweger, așa acum arată astăzi și așa cum a fost până acum.
O călătorie în timp prin viața unei actrițe talentate, frumoasă și de nerecunoscut, de chiar ne e dor.


Foto: Hepta, Daily Mail
1 din 12

26 Octombrie 2014
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • kiki pe 26 Oct 2014, 08:42
    similar

    E adevarat ca e greu de recunoscut,dar e f posibil sa nu-si fi facut nici o interventie.Nu chirurgicala.Spun asta pt ca mi s-a intamplat sa ma strige o doamna,f bucuroasa ca ma vede,si sa ma uit degeaba la ea,fara sa o recunosc: era o colega langa care am muncit 20 de ani,pe care n-o vazusem de vreo 3-4 ani . Isi schimbase dantura ! Era alta persoana ! N-as fi crezut niciodata asa ceva,daca nu vedeam.Deci....

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod