Smiley, intre spitalul de nebuni si un regim de viata sanatos

Mai devreme mi-ai spus ca tu vezi intr-un fel muzica.
Care este acest fel? Cum vezi muzica de la noi, in acest moment?


Se merge foarte mult pe muzica usoara, muzica fara mesaj, muzica usor de ascultat, usor de dansat. Nu sunt foarte multumit. Tocmai d-asta fac altfel de
muzica. Mi se pare ca ascultam numai ce ni se da, nu stam sa cautam, nu avem timp. Daca nu avem alte alternative ne indobitocim, asta e nivelul. Sunt atat de multe trupe si atat de multi artisti despre care nu auzim. Asta din cauza faptului ca oamenii care trebuie sa promoveze muzica, aleg numai ceea ce cred ei, ce le place lor, ce vinde, in ultima instanta. Eu zic ca ai o problema daca alegi sa asculti aceeasi muzica pe care o asculta toata lumea. Nu spun ca este o muzica proasta, in niciun caz, spun doar ca este o muzica la fel.

E adevarat ca este greu sa patrunzi in lumea asta, apropo de artistii care nu se aud. Nu crezi, pe undeva, ca este si vina lor, nu crezi ca s-au lasat prada nereusitelor si nu mai vor sa iasa in fata?


Da, s-ar putea, nu stiu ce sa zic. Nu am stat sa analizez.
Vreau sa spun ca exista oameni care vin la mine si-mi spun: 'Ba, tu esti in lumea ta. Tu faci muzica asa cum simti tu'. Evident ca, atunci cand realizez ca aceasta muzica trebuie sa fie ascultata de mai multa lume, decid sa o imbrac intr-o haina cat mai acceptabila, dar incerc sa fac lucrurile in felul meu. Le fac bine, e ok, daca dau gres, merg mai departe.

"A fost un artist fericit"

Este imposibil sa nu vorbim putin despre fenomenul Michael Jackson...

Eu am foarte multe teorii in cap, nu stiu care ar putea fi cea mai aproape de adevar. Uneori stau si ma intreb daca nu a fost programata toata treaba? Poate chiar i s-a dat de ales. A venit managerul si i-a zis: 'Bai frate, cariera ta nu e pe roze, nu ai bani, nu ai aia, aia.
Cum vrei sa te tina minte publicul: ca ala care molesteaza copiii si care face nu stiu ce, pentru ca asa te-a prezentat presa, sau ca ala care a schimbat lumea, si care a schimbat muzica si care a facut ceva revolutionar?'.


Asadar, esti unul dintre oamenii care spun ca a fost un geniu?

Da. Eu zic ca a fost cel mai mare artist al generatiei lui, cel mai mare artist al ultimilor 50 de ani. Cel mai mare artist, dupa Elvis, chiar daca nu se poate compara. Sunt un fan al lui Michael Jackson, m-a influentat si ma va influenta in continuare ce a facut el. Probabil ca vor mai iesi piese pe care nu le-a scos, de pe urma carora se vor imbogatii cei care l-au tot supt de bani toata viata. Eu nu cred ca a fost un om pentru care au contat banii foarte mult, el a trait ca sa faca arta, ca sa faca spectacole.

A fost un artist fericit?

Cred ca din punct de vedere artistic, da, a fost fericit, dar din punct de vedere personal, absolut deloc. Nu stiu foarte multe despre viata lui personala si nici nu vreau.
Mie imi place sa traiesc viata asa si sa iau cele mai bune lucruri din ea. Nu las lucrurile rele sa ma afecteze prea mult.

Personal vorbind, stiu ca ai avut o escapada la Viena, daca nu ma insel. A fost un concediu neplanuit. Mai plecati in vara asta?

E adevarat. Am plecat dintr-o data, nu am stiut unde o sa plecam, am decis sa luam primul avion care va pleca si ne-am simtit foarte bine. Viena este unul dintre cele mai frumoase orase, daca nu cel mai frumos, din cate am vazut eu pana acum. Daca mai plec in concediu? Nu cred.

Asa este relatia voastra? Nu va faceti planuri?

Cateodata, da. Laura e mai calculata, le planuieste, eu nu sunt asa. Initial planuisem alta vacanta, dar am zis ca e mai bine asa. Veneam de acasa, de la mine de la Pitesti, si i-am zis: 'Gata, facem bagajele si plecam'.


Foto: Mediafax
10 Iulie 2009
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • andreea pisica pe 4 Sep 2009, 12:47
    povestire

    Chiar daca nu team vazut in realitate stiu ca mereu o sa imi placa de tine si de muzica ta pt ca de prima oara cand am auzit melodia preocupat cu gura ta de atunci am stiut ca destinul meu este sa cant si app daca vii in constanta iarasi as vrea sa dea la stiri ca sa vin sa fac o poza cu tn si pe ea sa fie autograful tau si asa cum este intro echipa nu prebuie sa te aclam numai pe tn si pe toata echipa ( chitaristi , tobari etc) si restul echipei care danseaza si canta si mereu sunteti aproape uni de alti. Pa pwp andreea pisica

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod