Smiley, intre spitalul de nebuni si un regim de viata sanatos

"Sunt un artist care vinde"

Daca Simplu face multa treaba, ce face Smiley?

Smiley merge in concerte. Eu ma concentrez mai mult pe calitate si incerc sa-mi imbunatatesc munca si rezultatul ei. Deocamdata, nu o scot un album. Am treaba cu Simplu, ma ocup si de albumul lui CRBL care o sa apara in toamna si deocamdata nu am timp sa ma ocup strict de albumul meu. In plus, mai lucrez si la albumele altor artisti. Am foarte multe idei pentru albumul viitor, va anunt de pe acum ca este foarte bun. Este altfel. Eu consider ca e mult mai evoluat.

Exista totusi o reeditare a albumului de debut, "In lipsa mea"?

Da, este vorba despre o reeditare pe online, cu clipuri si cu poze, la calitate foarte buna. Ideea este ca eu am tinut neaparat sa anuntam ca toate piesele pe care le-am scos si pe care le-ati auzit la radio si la tv, fac parte de pe acelasi album.
Oamenii nu stiu asta. Oamenii nu au timp sa se informeze, sa fie la curent cu ce se intampla. De aceea am simtit nevoia sa le mai spun o data. Acesta este un album care merita ascultat cap-coada, este un album care merita
cumparat.

Vanzarile merg. Vad ca ai castigat si un Disc de Aur?

Da, sigur ca merg. Sunt un artist care vinde.

Nu te-ai gandit la posibilitatea ca oamenii sa nu inteleaga foarte bine care-i treaba cu Smiley si care-i treaba cu Simplu. Ca nu vor intelege ca sunt doua proiecte diferite?

Oricum nu inteleg. Ei nu fac diferenta intre cele doua proiecte, dar cu timpul se vor obisnui. Pe mine nu ma afecteaza chestia asta, pentru ca eu le fac pe
amandoua la fel, sunt foarte mandru de aceste proiecte, care imi fac placere, ma bucura.
Pentru mine este la fel daca am succes cu Simplu sau daca am succes cu Smiley.  Tot eu muncesc, tot eu ma gandesc si-mi scot creierii ce sa mai scot, ce sa mai... Tot sufletul meu este si acolo, si acolo. Eu nu fac nimic din obligatie. Pe mine ma bucura faptul ca oamenii accepta si ma bucura ca le place ce facem noi. Ei vor face diferenta, dar in timp.

Am observat ca voi sunteti o mare familie, lucrati toti pentru toti. Dar cum reusesti sa faci fata?

Trebuie sa recunosc ca e greu, e foarte mult de munca. Muncesc enorm si ma strofoc mult si ma gandesc de fiecare data, si-mi dau silinta sa iasa totul cat mai bine. Lucrez fiecare piesa si fiecare album, ca si cum le-as face pentru mine.

"Fac muzica asa cum vad eu"

A existat vreodata vreo rivalitate intre tine si Marius Moga?

Nu exista o rivalitate, pentru ca noi am facut si facem multe lucruri impreuna. Faptul ca facem si lucruri separat, nu face decat sa ne ajute sa ne dezvoltam si mai tare ca si creativitate.
Noi nu vedem intotdeauna lucrurile la fel si probabil acesta este motivul pentru care am reusit sa facem si lucruri bune impreuna. Poti sa spui ca, la un moment dat, concuram in topuri si concureaza piesele noastre, dar eu intotdeauna am avut lucruri de invatat de la Marius, inca invat, si Marius de la mine. Intotdeauna ne cerem parerea, chiar daca facem lucruri separate. E greu, dar imi dau seama ca Marius imi e prieten, care are grija si-mi da sfaturi total dezinteresat. El e un om care intotdeauna zice lucrurile, intotdeauna are ceva de adaugat si eu sunt la fel.

Evident ca avem pareri diferite, vedem altfel muzica. Acesta este si motivul pentru care am ales sa-mi fac propriul studio. Fac muzica asa cum vad eu. Poate
mai bine, mai prost, la fel, important este ca sunt liber si fac exact ce vreau.
Daca aleg sa fac o piesa singur o fac singur, daca aleg sa fac o piesa cu Moga, o fac cu Moga.

De unde iti vine inspiratia?

Nu stiu, chiar nu stiu. Imi place sa spun ca piesele sunt deja, exista, eu nu fac decat sa le culeg din energia care ne inconjoara. Le fac asa cum simt eu.
10 Iulie 2009
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • andreea pisica pe 4 Sep 2009, 12:47
    povestire

    Chiar daca nu team vazut in realitate stiu ca mereu o sa imi placa de tine si de muzica ta pt ca de prima oara cand am auzit melodia preocupat cu gura ta de atunci am stiut ca destinul meu este sa cant si app daca vii in constanta iarasi as vrea sa dea la stiri ca sa vin sa fac o poza cu tn si pe ea sa fie autograful tau si asa cum este intro echipa nu prebuie sa te aclam numai pe tn si pe toata echipa ( chitaristi , tobari etc) si restul echipei care danseaza si canta si mereu sunteti aproape uni de alti. Pa pwp andreea pisica

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod