Paul Newman, cei mai frumosi ochi albastri s-au inchis

Pasiunea pentru cursele cu masini


Paul Newman a fost un mai mult decat pasionat de cursele de masini, iar prima data s-a aratat interesat de automobilism in perioada in care a filmat pentru "Winning": "A fost prima activitate pe care am descoperit ca o pot practica cu oarecare gratie", declara el la un moment dat, iar aceasta a aparut in biografia actorului dupa Wikipedia.

Prima competitie serioasa la care a participat s-a intamplat in 1972, la Thompson, iar mai apoi a devenit un competitor obisnuit al tuturor curselor de masini care se organizau in zona. In anul 1979 a condus in cursa 24 Hours of Le Mans intr-un Porsche 935 si a terminat cursa pe locul 2.

Intre jumatatea anilor '70 si inceputul anilor '90, a pilotat pentru echipa lui Bob Sharp, conducand in special masini Nissan. Si, pentru ca actorul era in permanenta asociat cu aceasta firma, el a devenit imaginea lor, aparand in multe reclame de-ale lor.

La varsta de 70 de ani a devenit cel mai batran pilot de curse care participa la curse de masini si care castiga la clasa lui. Ultimele sale participari la curse au fost in 2004, Baja 1000, si 2005, 24 Hours of Daytona.

Sfarsitul marelui actor


In iunie 2008 a aparut stirea conform careia Paul Newman, un fumator inrait, sufera de cancer pulmonar si ca primeste deja tratament la Spitalul Sloan-Kettering, din New York. Fotografiile in care a aparut in lunile mai si iunie semnalau ca ceva nu este in regula cu marele actor. Partenerul sau de afaceri, A.E.Hotchner a fost auzit declarand ca Newman i-ar fi spus ca sufera de aceasta boala cumplita cu 18 luni inainte sa se faca publica informatia.

In luna august, Newman a terminat chimioterapia si le-a spus apropiatilor lui ca-si doreste sa moara acasa. Asta s-a si intamplat pe 26 septembrie 2008, la varsta de 83 de ani, inconjurat de familie si prietenii apropiati. Si, daca tot veni vorba de prieteni, iata ce au declarat acestia atunci cand au primit cumplita veste:

 

George Clooney
Robert Redford
 
Julia Roberts
Susan Sarandon

 

 

 

 

 

 

 

 

Daca vrei sa citesti mai multe despre cariera marelui actor poti accesa imdb.com.

 

 

 

 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ami4love pe 27 Ian 2010, 13:14
    Bună, eu sunt Ami!

    Bună, eu sunt Ami! Vă rugăm să how are you! Sper sa fie bine şi în perfectă condiţie de health.I a trecut prin profilul dvs. şi am citit-o şi a luat intersest în ea, vă rog, dacă nu i mintea va vrea sa-mi scrieti pe acest ID-ul (amihaji33@yahoo.co.uk) Sper să aud de la tine în curând, şi voi fi de aşteptare pentru dumneavoastră de mail pentru ca am ceva foarte important să se să vă spun. O mulţime de dragoste Mis Ami Haji!

    0
    0

  • michella pe 1 Oct 2008, 17:48
    omagiu

    Va ramane vesnic in inimile noastre, a celor care am crescut cu filmele lui , Dumnezeu sa-l odihneasca in pace

    0
    0

  • cyclame50 pe 1 Oct 2008, 17:10
    omagiu

    O mare pierdere pentru cinematografia mondiala...

    0
    0

  • c.cristian pe 1 Oct 2008, 13:58
    paul newman

    era unul din actorii mei preferati. imi pare sincer rau pentru el.

    0
    0

  • teodoru elena pe 1 Oct 2008, 10:56
    paul newman

    o pierdere f mare pt cei care lau iubit

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod