"Nu ma erijez in pedepsitorul reporterilor prost pregatiti", Adi Despot

Pana la urma cel mai important este daca s-au strans banii pentru Erika. S-a intamplat acest lucru?

Avem nevoie de foarte multi bani. Trebuie stransa o suma de 180.000 de euro. Daca acest interviu, difuzat pe youtube, ar fi continut si conturile in care se strang banii, as fi fost cel mai fericit om din lume. Insa, in toata isteria aceasta cauzata de interviu, s-a uitat scopul evenimentului.

Totusi, la initiativa unor tineri de la o galerie de arta, am reprodus practic acest interviu, punand la sfarsit conturile in care se pot dona bani pentru Erika. Mai mult, galeriile Artmark sunt si o casa de licitatie si, chiar in ziua concertului, aici a avut loc un vernisaj cu vanzare.

Sunt artisti plastici care si-au donat, practic, galeriei operele de arta, acestea urmand sa fie licitate. Banii derivati din licitatie ajungand in conturile create de Erika.

Priveste ce a iesit din aceasta gafa monumentala:



O data dezbatut acest subiect, am decis sa mutam interviul catre o alta zona.
In continuare am discutat despre planurile trupei Vita de Vie.


Ce face Vita de Vie acum?

Avem grija de copii, pentru ca micutii formatiei s-au inmultit. Sorin, colegul meu de trupa - claparul -, are de doua luni doua gemene, sanatoase si superbe. Din cauza asta este putin obosit si nedormit. Eu am doi copii, Pupe are doi copii, suntem plini de copii in formatie, din cauza asta, probabil, lasam pe planul trei muzica pe care o facem, desi nu am fost atat de lenesi pe cat ne merge vorba.

Am reusit sa inregistram in jur de 8 piese, piese care urmeaza sa fie desavarsite la anul. Sper sa reusim sa scoatem un album, undeva, in luna martie. Din fericire, nu ne preseaza nimeni sa scoatem un album, ne producem singuri din anul 2000 si asa ca e ok.

Vreo schimbare de stil sau Vita de Vie merge pe acelasi gen?

Nu ne-am propus niciodata sa avem un stil anume, noi nu cantam rock de dragul rock-ului. Noi ne apucam sa facem muzica impreuna si iese ce iese. In mare majoritate iese rock, dar avem si piese de reggae, avem si piese lente, si piese vesele, si piese triste, si piese acide.
Ne consideram, cumva, mult prea mici pentru a ne permite sa cenzuram energia care se transforma in creatie. Si atunci, in principiu, tot ceea ce ne trece prin cap se transforma in muzica. Nu suntem adeptii vreunul gen muzical.

Vin oamenii la concerte?

O, da! Daca o sa vii diseara o sa vezi ca o sa fie plin (interviul a fost realizat in club Suburbia, la repetitiile dinaintea concertului pe care urmau sa-l aiba). O sa fie lume chiar si pe scari. Din punctul asta de vedere avem noroc, suntem o trupa care nu canta pentru public, adica nu asta este scopul primar, noi facem muzica pentru a fi placuti si nu ne cosmetizam muzica pentru a o face mai digerabila. Cu toate astea muzica noastra place si salile de concerte sunt pline. Suntem un caz fericit si un caz norocos.

Pentru ca ne aflam intr-un club, nu pot sa nu te intreb unde preferati sa cantati: in cluburi sau pe o scena mare in aer liber?

Ne este indiferent. Sunt doua stari total diferite. Cand canti in club, energia oamenilor este mult mai evidenta pentru ca o simti de aproape, de la "juma" de metru de tine si, de obicei, cantarile in cluburi sunt mai lungi.
In plus, in club avem posibilitatea sa cantam piesele pe care nu le putem canta pe scenele mari.

Scena mare te face sa te simti altfel, pentru ca instalatia de sunet este mult mai puternica, monitoarele sunt mult mai mari si interactiunea cu publicul este putin diferit, insa ambele sunt perfecte pentru noi.

In general artistii canta foarte mult in campania electorala si in preajma sarbatorilor. Prima situatie a trecut, ce-mi poti spune despre concertele pe care le aveti de sarbatori?

In perioada sarbatorilor incercam pe cat posibil sa evitam concertele din jurul Craciunului, insa nu reusim de fiecare data. Cu siguranta ca vom avea un concert pe 24 decembrie, iar de Revelion, in principiu, avem in jur de 2, 3 spectacole. Anul trecut am cantat la Suceava, Botosani si Bacau. Anul asta cred ca o sa mergem in Ardeal, Banat.

Mi-ai spus ca incercati sa nu va programati foarte multe concerte in perioada sarbatorilor. Banuiesc ca se intampla acest lucru tocmai ca sa stati cat mai mult cu familiile voastre.
Te pregatesti pentru perioada sarbatorilor, din acest punct de vedere?


Da. Deja am inceput sa achizitionez cadouri impreuna cu sotia mea, pentru clanul nostru de copii. Asta inseamna copiii nostri, respectiv copiii inruditi cu noi, care sunt multi. Avem dificultati in a ascunde cadourile prin casa pentru ca in fiecare zi se da cateo raita prin dulapuri: 'A venit Mosul? Hai sa vedem, hai sa vedem!'.

Sper sa apuc sa stau cat mai mult acasa impreuna cu familia mea de sarbatori. Sarbatorile insemnand pentru mine Craciunul, in niciun caz Revelionul. Revelionul mi se pare o absurditate.

17 Decembrie 2008
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Laura pe 18 Dec 2008, 16:31
    ..........

    ...daca in Romania ar exista mai multi oameni cu coloana vertebrala ,atunci ar prima valoarea si nu ceea ce exista in prezent...Scoala bine facuta,minte dreapta,cunostinte solide,posturi in care se intra pe competenta si pe specialitatea studiata si toate ar fi ok....Imi pare rau de Alexandra Avam dar mai mult ma bucur ca exista oameni ca si Adi Despot.....

    0
    0

  • soarec pe 18 Dec 2008, 15:24
    adi despot

    ...........daca n-ar fi nu s-ar povesti......de cind il stiu pe Adrian Despot,este intr-adevar precum numele sau,parca putin cam dur cu sine si cu cei din jur,dar,se pare ca in acesti ani care sint antonimul Renasterii,trebuie sa fie cit mai multi cei ca el,care sa taie putin respiratia celor care au exploatat generatii,vinzindu-le falsuri,lustruindu-le creierele si facind norma de viata :cu cit esti mai la marginea a ceea ce se cheama OM esti COOL

    0
    0

  • angin pe 17 Dec 2008, 21:57
    Despot

    Tare baiete ! dar ai facut-o vedeta pe toanta ! Dar .....Doamne daca toti (ma refer la destepti , isteti ) ar proceda ca tine , nu am mai auzi interbari TIMPITE pe post , la orice fel de interviu .

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod