Medeea Marinescu: "S-a intamplat ca Dumnezeu sa ne iubeasca si sa ne trimita acest dar pretios"

"Actorul din Romania face alegeri constrans fiind de teama ca ar ramane fara un loc de munca"

Multi dintre colegii tai de breasla au acceptat sa joace in telenovele. Ai primit o astfel de propunere? Ai accepta o astfel de propunere?

N-am primit oferta de a juca intr-una dintre telenovelele mult mediatizate, in schimb am experienta unui rol intr-un serial de televiziune, "Doctor de mame", care se va redifuza in curand. Acceptul meu de a juca intr-o astfel de productie depinde de multe aspecte din contextul propunerii: scenariu, regie, parteneri de scena si buget.

Care este statutul actorului din Romania, stiut fiind faptul ca ai activat foarte mult timp in Franta si poti face o comparatie?

Spre deosebire de Franta, sau de alte tari care au o traditie cinematografica si teatrala mult mai mare, mi se pare ca actorul din Romania este mult mai putin protejat, neavand un sindicat puternic. In plus, actorul din Romania nu beneficiaza de o institutie din ce in ce mai necesara, care se numeste impresariat artistic.
Nefiind protejat de aceste doua institutii, actorul devine vulnerabil la semnarea oricarui contract. Mai grav decat atat, trebuie stiut ca actorul, uneori, poate face alegeri constrans fiind de teama ca ramane fara un loc de munca, ca va ramane pe drumuri. Si-n strainatate este o lupta foarte mare pentru supravietuire, insa cred ca acolo se face o selectie pe criterii mai juste decat la noi, la final.
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • carmen pe 30 Mai 2012, 09:15
    iubire

    As dori sa stiu daca o sa ma mai impac vreodata cu fostul meu iubit cu care am stat 2ani??

    0
    0

  • geny_60 pe 7 Apr 2009, 18:22
    medeea marinescu

    super filmul, eu l/am vazut chiar impreuna cu fiica mea in virsta de 17 ani, il recomand ca pe un film de cinci stele tuturor mamelor si fiicelor lor adolescente si nu numai ,daca se poate sa il vizioneze impreuna. M/a impresionat enorm atit pe mine cit si chiar pe fiica mea. Ma bucur ca am vazut acest film impreuna cu ea. Felicitari pt.Medeea ii doresc o sdarcina si o nastere usoara si un copil sanatos!

    0
    0

  • andutza pe 6 Apr 2009, 10:18
    Bei,Dasler...

    ce comentariu?! sisi Dasere,sisi...ai scris si tu sa nu adormi.... Sanatate ,fericire si noroc se ureaza unei viitoare mamici.Dar tu poti sa te abti.

    0
    0

  • nykk pe 4 Apr 2009, 22:33
    felicitari!

    Sa-i traisca si sa aibe o sarcina extrem de usoara si o nastere si mai usoara. Sa se bucure de bebe si sa fie sanatos, frumos,norocos, si sa le lumineze viata. Felicitari!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod