Medeea Marinescu: "S-a intamplat ca Dumnezeu sa ne iubeasca si sa ne trimita acest dar pretios"

"Cum poate o mama sa-si abandoneze ani de zile copilul?"

Faptul ca esti insarcinata te ajuta sa intelegi personajul Luiza, pe care l-ai interpretat "Weekend pentru mama"?

Cred ca acum, insarcinata fiind, imi vine mai mult sa o acuz pe Luiza, decat sa o inteleg. Cum poate o mama sa-si abandoneze ani de zile copilul, fara a avea curiozitatea de vedea cum arata, de a simti cum creste?! Dar sigur, eu gandesc asa, Luiza e altfel decat mine. Cred ca Luiza a devenit mama intr-un moment cand nu era nici pregatita, si nici nu intelegea pe deplin valoarea cuvantului maternitate.
De aici au decurs greselile pe care le-a facut si pe care  le recunoaste intr-un tarziu. A fost vulnerabila, disperata, singura.

Dupa parerea ta, ce inseamna sa fii o mama buna?

Sa fii ca mama mea, ca bunica si strabunica. Am fost un copil dorit si iubit si am simtit asta. Mi s-a acordat foarte multa atentie, s-a investit in educatia mea, am simtit ca sunt cel mai important copil din lume. Asta cred eu ca inseamna sa fii un parinte bun.

Partenera de platou si fiica ta in "Weekend pentru mama" a fost Adela Popescu. Cum ai lucrat cu ea?

Am lucrat foarte bine cu Adela. Cred ca cel mai importat lucru intre parteneri pe platoul de filmare este comunicarea.
Atunci lucrurile functioneaza.

Care a fost motivul pentru care ai acceptat acest rol?

Mi s-a parut a fi un rol de care aveam nevoie in acel moment, care ma ducea catre un personaj mai matur, mai interiorizat, chiar daca contrar asteptarilor, nu este un personaj spectaculos.

Cu ce vine nou pelicula "Weekend cu mama"?

Cred ca subiectul abordat, acela al relatiilor esuate parinte-copil, poate reprezenta una dintre noile probleme abordate in plan cinematografic, dupa cele atat de mediatizate ale Revolutiei si problemele Securitatii.

Problemele dezbatute in acest film intereseaza direct societatea romaneasca in acest moment? Crezi ca se vor trage niste concluzii dupa aceasta perioada?

Imi place sa cred ca e un subiect care nu va lasa lumea indiferenta, cu atat mai mult, cu cat acest caz a inceput sa devina un fenomen social. Scindarea familiilor, prin plecarea parintilor la munca in strainatate, este o alta problema actuala.
Sigur, impactul, dincolo de reactiile imediate dupa premiera, va putea fi masurat mult mai tarziu.

Cum a fost primit acest film, atat de public, cat si de oamenii de specialitate?

In ceea ce priveste critica, a fost una destul de aspra. In ea am reusit sa detectez lucruri care mi se par valabile, dar din pacate am detectat si mult diletantism in anumite aprecieri. Daca vorbim despre public, chiar daca este unul restrans pentru filmele romanesti, reactiile au fost pozitive, mai ales din partea tinerilor, semn ca este un subiect care i-a interesat.

 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • carmen pe 30 Mai 2012, 09:15
    iubire

    As dori sa stiu daca o sa ma mai impac vreodata cu fostul meu iubit cu care am stat 2ani??

    0
    0

  • geny_60 pe 7 Apr 2009, 18:22
    medeea marinescu

    super filmul, eu l/am vazut chiar impreuna cu fiica mea in virsta de 17 ani, il recomand ca pe un film de cinci stele tuturor mamelor si fiicelor lor adolescente si nu numai ,daca se poate sa il vizioneze impreuna. M/a impresionat enorm atit pe mine cit si chiar pe fiica mea. Ma bucur ca am vazut acest film impreuna cu ea. Felicitari pt.Medeea ii doresc o sdarcina si o nastere usoara si un copil sanatos!

    0
    0

  • andutza pe 6 Apr 2009, 10:18
    Bei,Dasler...

    ce comentariu?! sisi Dasere,sisi...ai scris si tu sa nu adormi.... Sanatate ,fericire si noroc se ureaza unei viitoare mamici.Dar tu poti sa te abti.

    0
    0

  • nykk pe 4 Apr 2009, 22:33
    felicitari!

    Sa-i traisca si sa aibe o sarcina extrem de usoara si o nastere si mai usoara. Sa se bucure de bebe si sa fie sanatos, frumos,norocos, si sa le lumineze viata. Felicitari!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod