Marina Almasan, ardeleanca fidela TVR-ului

Ce este mai important pentru un om care vrea sa faca jurnalism: studiile in domeniu sau flerul?

Harul!

Ati avut momente de rascruce in cariera din cauza regimului de atunci?


Am ratat o plecare la Universiada de la Edmonton (Canada), trimisa fiind de ASE in delegatia Romaniei. Motivul? Aceleasi probleme de dosar.

La un moment dat ati disparut de pe micul ecran si spuneati in acel moment ca ati fost oprita sa mai faceti aceasta meserie. Ne puteti spune mai multe lucruri despre perioada respectiva si care au fost motivele pentru care ati luat aceasta decizie?


Un conducator al instutitiei a hotarat, brusc, ca TVR-ul trebuie sa renunte la vechile figuri, incercand sa promoveze chipuri noi. Schimbarea s-a facut mecanic: nu conta ca aveam cea mai mare audienta a TVR-ului la acea ora. Am fost trecuta "pe bara", alaturi de alte "figuri vechi", iar in loc au fost adusi... cine?... nu-mi amintesc! Noroc ca minunile nu dureaza decat trei zile. Au fost vreo trei ani, pentru mine, dar... nu mor caii cand vor ciinii. M-am reintors pe sticla si am continuat sa aduc audienta TVR-ului. Nu ma intrebati de directorul respectiv. A disparut in neant.

Care este omul de la care ati invatat cele mai multe lucruri in cariera dumneavoastra. Aveti vreun model?


In presa scrisa am avut dascali de exceptie: ziaristii Ion Cristoiu si Octavian Stireanu. Odata intrata in televiziune, am  ajuns pe mana lui Mihai Tatulici, care m-a facut om. De televiziune!

De-a lungul timpului ati realizat foarte multe emisiuni de televiziune. Ne puteti face un top personal al preferintelor?


"Ceaiul de la ora 5" ramane brandul care m-a consacrat! L-am gandit si l-am pus pe picioare si constat, cu placere, cum reteta continua sa traiasca – nedeclarat! – in atatea si-atatea alte emisiuni de televiziune, de pe toate canalele!

Apoi "Arca Marinei" a insemnat un alt moment de originalitate, in peisajul emisiunilor TV din Romania. Sigur ca mi-am iubit toate emisiunile pe care le-am nascut – sunt "copiii mei", nu-i asa? Si mai am inca multa dragoste de oferit celor ce vor mai veni pe lume! Din pacate insa, publicul s-a pervertit, dovedind, constant, ca gusturile sale nu mai corespund intru-totul principiilor decentei pe care incerc sa-mi cladesc constructiile de televiziune.

Care credeti sunt motivele pentru care ati rezistat atata timp in aceasta lume care nu este deloc primitoare?


Lumea in care traim este, intr-adevar, cat se poate de intoleranta. Sigur ca fiecare dintre noi are si prieteni, si dusmani, e firesc. In momentul in care simti ca predomina cei care "nu te vor", cei pe care "ii incurci", reactia naturala este sa le faci loc altora, mai buni. Ce te faci insa, cand semnalele iti spun ca exista inca foarte multi care te plac, care iti asteapta emisiunile, care au nevoie de tine? E firesc sa le intorci spatele?... Asa gandesc si eu!

Care este primul lucru pe care l-ati facut atunci cand ati intrat in aceasta bransa? Va mai amintiti?

 
I-am spus lui Mihai Tatulici: "Mai lasa-ma, te rog, trei luni acasa, sa-mi asez copilul in fundulet, si apoi vin sa lucrez cu tine, trup si suflet!" ( era ianuarie '90, fetita mea avea trei luni, iar Mihai Tatulici tocmai imi propusese sa vin sa lucrez in Televiziunea Romana Libera). Mi-a acordat pasuire pana Marina mica a facut 6 luni, dupa care a inceput cea mai tumultoasa si fascinanta etapa a vietii mele!

Cum este viata alaturi de un artist?


Romantica, in unele momente, atat de fireasca, in rest! Dincolo de artist, Victor e un caracter puternic si frumos, alaturi de care e o placere sa existi!

Ce ne puteti spune despre copii dumeavoastra. Scoala, alte activitati?


Fata e proaspat bobocel la Facultate (S.N.S.P.A.). Victoras e intr-a cincea. Amandoi sunt foarte ok, dragalasi, isteti, talentati, inventivi... Din pacate,  vrand-nevrand, fac parte din generatia copiilor "de bani gata", lucru care viciaza stradaniile mele de a le imprima o educatie sanatoasa. De fapt, ce mai e sanatos in zilelele noastre?

Aveti timp sa va uitati la televizor? Care este emisiunea pe care o urmariti cu placere?


Constat, in ultima vreme, o apetenta pentru Stiri – probabil ca este legata, in subconstientul meu -de dorinta de a-i fi aproape sotului meu, in aventura electorala in care s-a angajat! Iar cand nu ma rapune oboseala (sunt activa, incepand cu ora 6 dimineata!), ma amuz privindu-i pe Gadea, Cristoiu, iar mai apoi Mircea Badea!

Ce faceti in timpul liber?


Lucrez!
 

Comentarii (11)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • iza pe 3 Iul 2012, 23:42
    marina almasan

    Dumnezeu nu doarme nici o data

    0
    0

  • elena pe 26 Sep 2009, 16:44
    ?????

    da, pare o tipa desteapta da io tot nu pricep un lucru : la stilul ei, cum de s-a maritat cu un tip ca Socaciu??? nu se potrivesc mai frate, deloc !!!

    0
    0

  • observator atent pe 5 Feb 2009, 00:14
    Marina Almajanskaia

    Am dat tarziu si intamplator peste acest articol care este fals in totalitate, si in ce este si in ce isi propune sa fie. Ardeleanca asta de Marina este fiica unei rusoaice venite in Romania dupa sotul cu studii la Moscova. Au dus-o superlux in Romania comunista si de aia a si fost sefa de promotie. Iar activitatea de prezentatoare TV nu s-a prins de ea nici acum. este de o prostie rara, femeia asta, care nu se jeneaza sa isi bage barbatul psd-ist fara voce peste tot. Cine crede ca la alta televiziune ar fi fost milionara sa stie ca este deja, din spagi si publicitate mascata incasata la greu de 20 de ani la TVR-ul public.

    0
    0

  • bagiu virgil pe 18 Nov 2008, 22:28
    divertisment

    sunt omul care bate cuie cu palma de la ,,ARCA MARINEI,,Omul care sparge pietre cu mana,cateva inventii,mult divertisment,tlf 0747972074.

    0
    1

  • galateea pe 27 Oct 2008, 18:13
    Marina Alma(J)san

    Nu am nimic personal cu femeia aceasta ,dar nu pot sa nu adaug la tonele de laude si de caderi pe spate de admiratie cu privire la persoana si personalitatea d-nei in cauza ,la pregatirea si profesionalismul sau ,si un pic de lamaie,ca sa ne mai taie greata de siropul acesta uleios .Marina vobeste mult prea mult..In emisiuni nu isi lasa invitatii sa isi termine ideea,le ia vorbele din gurasi daca aveti rabdarea s-o urmariti mai cu atentie ati avea surpriza sa vedeti cum bate campii.Un exemplu?Transmisiunea de la Brasov,in care a fost absolut penibila si inoportuna!A fost enervanta in incercarea de a ne baga pe gat cosiliul de administratie al tv.ro ase citi pe sotul dumneaei repetand intr-una cui ar trebui sa fim recunoscatori minunatiei de festival ajuns national! Mai nou ati avut-o in toata splendoare la sarbatorirea celor 80 de ani de radio.A fpst in nota obisnuita ,penibila si enervanta.Episodul in care o are ca interlocuitor pe d-na Halic este mai mult decat o dovada graitoare a talentului sau de a calca in strachini..Ce sa mai vorbim ,tot spectacolul a fost condus prost de Marina si un alt nefericit...pacat de insemnatatea sarbatori!! Cred ca nu pe degeaba o intituleaza colegii cu numele da Ratusca cea urata...

    0
    0

  • cyclame50 pe 6 Oct 2008, 17:26
    marina almasan

    ma bucur sa o revad la tvr este o dulcica si o admir foarte mult!

    0
    2

  • adina pe 6 Oct 2008, 11:18
    marina almasan

    Este un profesionist desavarsit si un model pentru toti ceilalti asa -zis realizatori de emisiuni.Daca privesti emisiunea Raduleascai revezi "Ceaiul de la ora 5",exemplele ar putea continua.O admir pentru puterea de a continua si pentru calitatea emisiunilor ei.Mult succes in continuare!

    0
    1

  • maria pe 6 Oct 2008, 10:23
    marian almasan

    mai bine s-ar reprofila... e depasita de timp!!ne-am cam saturat de aceleasi emisiuni....

    2
    0

  • ionescunatalia pe 4 Oct 2008, 20:25
    marina almasan

    trebuia sa se brenduiasca, asa cum a facut andrrea marin, deci o marca, pt ca marina almasan e o fata desteapta!

    0
    2

  • mihai craciun pe 4 Oct 2008, 13:18
    marina almasan

    Fraiera, doamna Almajan! Daca ar fi plecat la o televiziune comerciala, ar fi fost milionara si ar fi avut niste showuri de simbata seara, caci le da clasa multor rivali de-ai ei, gen Dan Negru,Raduleasca,Pepe,Andreea M.banica etc TVR-ul nu stie sa-si vinda bine vedetele!

    0
    0

  • vichy pe 4 Oct 2008, 12:09
    omul potrivit la locul potrivit

    marina este foarte bine pregatita profesional e buna modelatoare de emisiuni, e o femeie f citita stie sa taca atunci cand trebuie si sa_si expuna parerea cand e cazul, e o ardeleanca buna, si foarte perseverenta in activitatea ei profesionala de jurnalist si om de televiziune,

    2
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod