Kathy Kelly (ex The Kelly Family): "Am crezut, cand nimeni nu mai credea"

Ambitioasa, cu personalitate puternica si fiind vocea emblematica a trupei, Kathy Kelly a hotarat sa inceapa o cariera solo. Dupa 30 de ani in care cantase numai impreuna cu fratii sai.

Ambitioasa, cu personalitate puternica si fiind vocea emblematica a trupei, Kathy Kelly a hotarat sa inceapa o cariera solo. A fost o miscare indrazneata, dat fiind faptul ca, timp de treizeci de ani, cantase numai impreuna cu fratii sai. Ne povesteste despre cat de greu i-a fost, intr-un interviu acordat in exclusivitate pentru Eva.ro, din Germania.  

Unele cantece au capacitatea de a ne purta in timp si, asemeni madlenei lui Proust, de a ne aminti pregnant de trecut. "Fell In Love With An Alien", "Roses Of Red", "When The Boys Come Into Town" ar fi doar cateva exemple. Ce iti invoca aceste piese? Multi dintre noi eram liceeni sau studenti in vremurile cand la radio rasuna vocea puternica a lui Kathy Kelly, distincta si avand reale calitati de opera.

The Kelly Family si-a adus in mod semnificativ contributia la zestrea muzicala a lumii, fiind considerata una dintre cele mai influente trupe ale tuturor timpurilor in domeniul folk-ului modern.

Vremea a trecut, formatia s-a despartit, iar membrii au luat-o fiecare pe drumul sau. Kathy Kelly a inceput sa cante solo. Timpul a aratat insa ca a meritat sa-si asume riscul. A lansat cateva albume ("Best Of Kathy Kelly", "Morning Of My Life", "Straight From My Heart" si "Godspel"), care s-au bucurat de un succes considerabil, iar in prezent sustine o serie de turnee in Germania, fiind acompaniata de un pianist. De asemenea, a reluat colaborarea cu fratii ei; in urma cu doi ani, au sustinut o serie de concerte impreuna, ca urmare a numeroaselor solicitari venite din partea fanilor.


Pentru Kathy Kelly, aceasta reunire a insemnat foarte mult, in special din punct de vedere sufletesc. "Mai cantasem cu ei, in privat, dar experienta unui concert sustinut din nou impreuna a fost foarte frumoasa. Nimic nu se compara cu energia pe care o avem cand suntem cu totii pe scena si cantam.", spune artista. 

"Mi-au fost necesari ani de zile pentru a ma obisnui sa cant ca solista, interval in care am alternat stilurile si compozitorii. Aceasta intrucat fusesem obisnuita sa cant numai alaturi de fratii mei. Experienta de solist a constituit, cu siguranta, o schimbare foarte mare si m-a ajutat sa ma maturizez din punct de vedere artistic.".


Stilurile pe care le abordeaza in prezent sunt foarte variate, dar indiferent ce ar alege sa cante (folclor spaniol si irlandez, rock sau balade), fiecare piesa are acel "ceva", provocator si incitant deopotriva.


"Imi place sa cred ca, in principiu, pot canta orice gen de muzica, dar prefer sa las publicul sa ma incadreze intr-un stil anume... Vedeti, in ceea ce ma priveste, sunt un artist si, prin urmare, cant asa cum imi place si cum simt in acel moment, fara sa ma gandesc prea mult la stilul in care s-ar regasi cantecul respectiv."
, mentioneaza Kathy Kelly.

Asemeni vremurilor in care canta alaturi de fratii sai, publicul solistei include toate categoriile de varsta. Nu s-ar putea stabili o tipologie stricta, asadar. "Cu totii apreciaza felul in care am evoluat de-a lungul timpului si imi dau seama de asta cu usurinta, din reactiile lor. Un concert dureaza aproximativ doua ore, iar la final e minunat sa-i vad pe oameni cantand impreuna cu mine si imi dau seama cata bucurie le-am adus.".

26 Februarie 2009
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Marius pe 28 Nov 2010, 18:15
    Ptr Andrea si toti FANII!!!

    Vine Kathy in Romania...veniti la Concerte Cautati pe kathykellyinromania Va asteptam cu drag!

    0
    0

  • andrea pe 21 Oct 2010, 13:16
    Kathy

    Abia astept sa vina Kathy in romania

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod