Hasnat Khan, iubirea neîmplinită a Prințesei Diana


În bătaia presei


Pentru Diana, atenția presei era ceva obișnuit. Vizitele ei nocturne la spital au încetat temporar după 30 noiebrie 1995, când a fost surprinsă la ieșire de un fotograf de la tabloidul News of the World. Secretul lor era compromis. Cunoscându-i pe toți reporterii și editorii tabloidelor, Diana a luat telefonul reporterului și a vorbit direct cu Clive Goodman, jurnalistul acreditat la Casa Regală de la acest ziar.
 
Peste câțiva ani, acest Goodman avea să intre la închisoare pentru că a interceptat mesageria vocală de pe telefoanele fiilor Dianei. Ea i-a spus că vizita spitalul Royal Brompton de mai multe ori pe săptămână și stătea câteva ore de fiecare dată, pentru a-i vedea pe pacienții bolnavi, aflați în fază terminală. "Unii vor trăi, alții nu - dar toți au nevoie să fie iubiți cât timp sunt aici", i-a zis ea editorului. Articolul a apărut după trei zile, sub titlul "Nopțile mele secrete de înger".

Tentativa ei n-a reușit pe deplin. Revista satirică Private Eye a luat-o peste picior, prezentând un card fictiv, numit "Di-No Card", pe care orice bolnav trebuie să-l prezinte pentru a primi o vizită regală. 

Dar ironiile au fost doar o mică parte a prețului pe care ea îl avea de plătit pentru relația cu Hasnat. În '96, Diana ținea mult la această relație. Hasnat obișnuia să fumeze la Kensington Palace. Diana, care n-a fumat niciodată și era obsedată de siluetă, a început să ascundă scrumul. Dar asta n-a ajutat-o. "Am găsit scrum ascuns în coșul de gunoi din debara", a scris Paul Burrell, majordomul prințesei, în una dintre cărțile sale.
 
 

În plus, Hasnat muncea mult și nu prea avea timp pentru ea. "De ce îți place de el?", a întrebat-o o prietenă, mirată de relația lor. "O, îl iubesc. E atât de dedicat muncii lui", i-a răspuns Diana. 
 
Însă munca lui era o atracție, dar și o capcană, scrie Vanity Fair. "Când nu lucra, vroia să doarmă", i-a spus un prieten lui Sarah Ellison. Acest ritm nu era pe placul Dianei, care a început să-l sune în timpul operațiilor, să-i lase mesaje cu nume false, precum Dr. Armani. Vizitele ei nocturne la spital au început să-l îngrijoreze și pe administratorul spitalului, care se temea că ziariștii se vor infiltra înăuntru și va ieși cu scandal.
 
"Am fost mult timp foarte-foarte îngrijorați. Venea noaptea să-l vadă pe Hasnat Khan și ne temeam că povestea se va afla", a mărturisit un membru al conducerii. Hasnat le-a spus polițiștilor că vizitele Dianei începuseră să-i deranjeze pe toți cei de acolo. Devenise o problemă de securitate."
Dar nemulțumirile n-au oprit-o pe Diana.

Hasnat și-a dat seama că Diana, care înainte de a ajunge la curtea regală provenea oricum dintr-o familie aristocrată, nu avea o viață ca orice om obișnuit. "De exemplu, am fost odată într-un pub și ea m-a întrebat dacă poate să ceară ea băutura, pentru că nu mai făcuse asta niciodată. I-a plăcut mult treaba asta și a glumit cu barmanul", a povestit Hasnat.
 
Altădată, când el era plecat în Spania, ea i-a spus că vrea să plece și să se vadă acolo. "I-am spus că nu va putea nici măcar să facă un pas în aeroport și toată lumea se va uita la ea", a spus Hasnat în interviul de la Poliție. Ea a răspuns că va purta o perucă pentru a se deghiza. Hasnat i-a răspuns, puțin agasat, că deghizarea pe zborurile comerciale este imposibilă, din moment ce nu arăți ca în poza din pașaport. (Citește continuarea în pagina următoare...)
 
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
1 Septembrie 2013
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mihaela visinescu pe 2 Sep 2015, 17:44
    lady diana

    interesant articolul despre viata privata , o parte din viata privata a printesei DI dar arata inca odata inconsecventa, instabilitatea psihica , emotionala a printesei, firea ei depresiva, greu acceptata de casa regala, firea ei rebela, nonconformista ,inadaptabilitatea ei la regulamentul strict al monarhiilor in general.....erea si ea un OM si ar fi vrut sa traiasca normal, numai ca DESTINUL ,STEAUA ei a hotarat altceva pt. ea. cred ca anturajul ei cu familia magnatului al fayed a fost nefasta, nefericita , nu cred ca s-ar fi casatorit cu el, astea pot fi si speculatiile batranului al fayed ca si cele doua statui in harrold, o reprezentare fara rost.....cred ca pt. casa regala britanica a fost prea greu de dus si acceptat viata mondena a mamei celor doua vlastare de sange albastru , mostenitorii tronului......asta este....pacat de tineretea lor ....

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod