Hasnat Khan, iubirea neîmplinită a Prințesei Diana


Prima întâlnire


A fost o întâmplare, iar pentru cea mai faimoasă femeie din lumea, reacţia lui a fost cam abruptă, povesteşte Sarah Ellison. Era 1 septembrie 1995, iar Hasnat Khan, pe cale să devină chirurg cu normă întreagă, intră în sala de aşteptare a spitalului Royal Brompton pentru a-i spune lui Oonagh Toffolo, specialistă în acupunctură şi autointitulată videncătoare, că trebuie să-l ducă repede pe soţul ei, Joseph, în sala de operaţie. 
 
Cu o zi înainte, Hasnat asistase la operaţia de triplu bypass a lui Joseph, dar surveniseră câteva complicaţii, iar pacientul avea hemoragie. În timp ce Hasnat îi transmitea vestea soţiei lui Joseph, aceasta l-a prezentat unei vizitatoare care sosise în acea dimineaţă: Prinţesa Diana. Foarte grăbit şi presat, Hasnat a luat repede la cunoştinţă şi a ieşit repede din sală pentru a-şi vedea de treaba lui.
 
"Nu cred că în toată viaţa ei de adult Diana, Prinţesa de Wales, a atras atât de puţin atenţia cuiva", a scris Toffolo în Daily Mirror după moartea acesteia. Diana a aşteptat două secunde, ca să fie sigură că medicul a plecat, apoi i-a zis prietenei sale: "Oonagh, nu-i aşa că a dispărut minunat?". Dianei nu i-a scăpat numele lui: "Şi îl cheamă Hasnat Khan. Era scris pe pantofii săi."

Oonagh Toffolo făcea parte din "trupa" de vindecători, astrologi, maseoze şi coafeze de care Diana se îconjurase pe măsură ce se distanţa de Curtea Regală după ce în 1992 s-a despărţit de Prinţul Charles, iar în perioada în care l-a cunoscut pe Khan locuia singură la Palatul Kensington. Îşi schimba numărul de telefon de două ori pe an, ca să scape de urmărirea serviciilor secrete britanice şi de cea a tabloide, bănuind că era ascultată, dar rotaţia a avut o urmare neaşteptată.
 
"Era un mod incredibil de eficient de a scăpa de oameni", povesteşte Richard Kay, un jurnalist de la Daily Mail, unul dintre puţinii favoriţi ai Dianei. "În cele din urmă, puteai socoti pe degete câţi prieteni mai avea."
 
 

Ceea ce a urmat după întâlnirea neconvenţională de la spital a fost o aventură de doi ani, pe care apropiaţii Dianei o consideră cea mai importantă relaţie a ei de după căsătoria cu Charles, scrie Vanity Fair. Pentru Diana, pe atunci în vârstă de 35 de ani, Hasnat Khan era nu doar un secret, o aventură ilicită, ci şi un strop de normalitate în viaţa ei aflată permanent în lumina reflectoarelor.
 
Khan era omul de la care se aştepta să-i redea fericirea pe care n-o mai avusese de multă vreme. "Genul de bărbat pe care Diana şi-l dorea lângă ea era un tip total altruist. A spus că n-a mai întâlnit niciodată unul ca el", a spus o prietenă a prinţesei. (Citește continuarea în pagina următoare...)
 
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
1 Septembrie 2013
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mihaela visinescu pe 2 Sep 2015, 17:44
    lady diana

    interesant articolul despre viata privata , o parte din viata privata a printesei DI dar arata inca odata inconsecventa, instabilitatea psihica , emotionala a printesei, firea ei depresiva, greu acceptata de casa regala, firea ei rebela, nonconformista ,inadaptabilitatea ei la regulamentul strict al monarhiilor in general.....erea si ea un OM si ar fi vrut sa traiasca normal, numai ca DESTINUL ,STEAUA ei a hotarat altceva pt. ea. cred ca anturajul ei cu familia magnatului al fayed a fost nefasta, nefericita , nu cred ca s-ar fi casatorit cu el, astea pot fi si speculatiile batranului al fayed ca si cele doua statui in harrold, o reprezentare fara rost.....cred ca pt. casa regala britanica a fost prea greu de dus si acceptat viata mondena a mamei celor doua vlastare de sange albastru , mostenitorii tronului......asta este....pacat de tineretea lor ....

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod