EXCLUSIV Mircea Stoian, despre relaţia cu Dan Capatos: „Nu suntem duşmani“

A părăsit emisiunea „Un show păcătos“, iar apoi a ales să vorbească pe reţelele sociale despre perioada petrecută la Antena 1. Este vorba despre Mircea Stoian, jurnalistul pe care multă lume îl acuză că a plecat cu scandal de la trustul Intact.

Pentru a arăta că aceste speculaţii nu au nicio acoperire, Stoian a acceptat să vorbească pentru eva.ro despre momentul în care s-a decis să iasă din televiziune, despre relaţia lui cu Dan Capatos şi despre planurile sale de viitor.

Aţi părăsit de câteva luni emisiunea „Un show păcătos“. În ce relaţii aţi rămas cu Dan Capatos?

Am rămas cu Dan în relaţii normale. Vorbim la telefon, dacă este cazul. Ne dăm mesaje şi, dacă e necesar, stăm şi de vorbă. Dan e ocupat, eu la fel. Drumurile noastre nu mai coincid, dar asta nu înseamnă că suntem duşmani sau că nu mai comunicăm.

Am citit un interviu cu dumneavoastră în Evenimentul Zilei, în care spuneaţi că aţi fost doar un „moş libidinous, un prost, o legumă de televiziune“. Credeţi în continuare acest lucru?

Întrebarea e prost pusă şi tendenţioasă, dar am să răspund. Este o percepţie greşită a ceea ce s-a întâmplat cu mine acolo în ultima perioadă de timp. Greşeala mea e că nu am reacţionat aşa cum ar fi fost necesar, atunci când ar fi trebuit, şi i-am lăsat pe mulţi să mă atace fără ca eu să ripostez la un nivel superior.

Am plecat tocmai pentru că ajunsesem să fiu considerat, conjunctural, o legumă de televiziune, ceea ce nu e real.  Prost nu cred că am declarat că sunt şi nici libidinos, aşa că citatul e greşit.

Timpul va da adevărata măsură a prezenţei şi a rolului meu acolo. Vom vedea, tot cu timpul, şi ce se va întâmpla în emisiune şi care sunt calităţile şi defectele mele reale de om de media, asta în cazul în care mă voi întoarce în televiziune.

Sincer să fiu, nu prea mă mai atrage zona în acest moment. Sunt alte lucruri mult mai interesante de făcut.

Se zvonea că veţi reveni în televiziune şi veţi avea propria emisiune de divertisment. Cât de adevărată este această informaţie?

Deocamdată, piaţa de televiziune trece prin nişte schimbări structurale majore. Am în acest moment două proiecte legate de televiziune, dar doar unul este legat de zona divertismentului. Am fost în negocieri cu două televiziuni importante, dar, din păcate, negocierile nu s-au finalizat din diverse motive, unele independente şi de mine, şi de cei din televiziune.

Cred acum foare tare în televizunile online, care asigură un public stabil şi de o altă factură intelectuală decât cel consumator de divertisment ieftin, precum cel din acest moment.

De revenit voi reveni cel mai devreme în primăvară sau în vară. Până atunci mă concentrez pe alte proiecte.

Ce fel de proiecte? Care sunt planurile dumneavoastra de viitor?

M-am apucat de scris şi acesta este, poate, cel mai important lucru. Scriu o carte despre comunicarea în viaţa de zi cu zi. E un proiect interesant şi sper să-l finalizez cât mai curând. E o carte în care investesc mult suflet şi e vital pentru mine să iasă la lumină.

Referitor la comunicare, este Facebook-ul o rampă de lansare pentru anumite vedete sau este doar o reţea de socializare prin care vedetele pot ţine legătura cu fanii lor?

Facebook-ul a devenit o afacere de proporţii. Reţeaua se supune aceloraşi reguli de comunicare ca şi celelalte mijloace media. Este o cale de manipulare cu sens unic dinspre vedete spre spectatori, cu un feedback din partea lor în timp real.

Din fericire, şi aici acţionează regulile economiei de piaţă. Nu îi poţi păcăli la nesfârşit pe cei care îţi acordă încrederea lor. O vedetă care încearcă să-şi păcalească fanii va fi, mai devreme sau mai târziu, taxată şi evaluată la adevărata ei valoare.

NOTĂ: Preluarea acestui articol se poate face numai cu menţionarea sursei prin link valabil


(iulian.ioncea@imedia.ro)

16 Octombrie 2012
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mihai craioveanu pe 25 Nov 2013, 18:23
    te-ai luat de copilul meu

    TOATA VIATA TA.....SA TE UITI IN SPATE....TI-AI PUS IN CAP JUMATATE DE BUCURESTI

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod