Dosar Eva. Prințesa Letizia sau Kate Middleton: Cine va fi regina stilului?

Letizia Ortiz a fost jurnalistă și a transmis în direct de la New York în perioada atentatelor din 11 septembrie 2001


Prințesa spaniolă are însă câteva schelete în dulap. Ca și Kate Middleton, Letizia Ortiz, născută la 15 septembrie 1972, în Oviedo, în nordul Spaniei provine dintr-o familie obișnuită. Bunicul ei a fost șofer de taxi, tatăl ei, Jesús José Ortiz Álvarez, este jurnalist, iar mama, María de la Paloma Rocasolano Rodríguez, este de profesie asistentă medicală.

Una dintre surorile Letiziei, Telma, este economist, cealaltă, Erika, s-a sinucis cu o supradoză, învinsă de depresie.

1an a durat mariajul Letiziei cu profesorul Alfonso Guerrero Pérez
Letizia a studiat la Madrid, a luat licența în jurnalism și un master în jurnalism audiovizual, apoi a lucrat pentru mai multe ziare și pentru televiziunea națională TVE. A fost prezentatoare de știri și a transmis live de la Ground Zero în zilele de după atentatele din 11 septembrie 2001, din Statele Unite.

Ea a mai avut câteva relații înainte, dar nimic serios și era deja divorţată când l-a cunoscut pe moştenitorul coroanei Spaniei şi prinţ de Asturia, în 2002. Relația lor a început în primăvara anului următor, dar a fost ținută secretă până la anunţul oficial al logodnei, câteva luni mai târziu, în noiembrie. Între timp, ea a renunțat cu discreție la profesia sa. "Inteligentă, cultivată, ambiţioasă, politicoasă, o femeie cu nervi de oţel", sunt termenii în care este descrisă de foştii colegi.


Letizia a fost însă nevoită să-şi controleze reacţiile, cel puţin în public, pentru a se adapta rolului care i-a fost atribuit, acela de soţie discretă şi atentă a moştenitorului tronului spaniol. "Dă-mi voie să termin!", îi spunea Letizia lui Felipe, după anunţul logodnei, când prinţul încerca să o oprească să răspundă la întrebările jurnaliştilor referitoare la cererea în căsătorie. Tonul sincer a provocat atunci uimire în Spania, se arată într-o analiză realizată de Mediafax.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
8 Iunie 2014
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod