Cât de mult seamănă actorii din filmele "Superman" cu personajul din banda desenată?

E o pasăre! E un avion! Ba nu, este Superman... Tuturor ne sunt cunoscute aceste cuvinte. Superman este eroul care a marcat copilăriile multor generaţii de oameni. Clark Kent este un tânăr jurnalist, timid, stângaci şi îndrăgostit de colega lui, Lois Lane. Câmd cineva are nevoie de ajutor, tânărul Clark se transformă într-un supererou, cu puteri extraordinare care îşi ascunde identitatea sub un costum albastru.

Superman a luat naştere în publicaţiile de benzi desenate în 1938 şi se numără printre eroii care au primit cele mai multe adaptări în seriale de televiziune, animaţii şi filme artistice.

Eroul a revenit pe marile ecrane după şapte ani de absenţă, în noul film "Man of Steel: Eroul". În celebrul costum albastru intră pentru prima dată actorul britanic Henry Cavill. Cavill este ultimul dintr-o serie de actori care l-au interpretat pe celebrul erou de benzi desenate.

George Reeves este primul actor care a interpretat rolul lui Clark Kent în 1951, în filmul "Superman and the Mole Men", regizat de Lee Sholem.

Succesul înregistrat de această peliculă l-a convins pe actor să accepte rolul de supererou şi în serialul "Adventures of Superman" care a rulat până în 1958. George Reeves a murit în 1959.


Christopher Reeve este poate cel mai celebru Superman. Filmul care i-a adus faima este "Superman" şi a avut premiera în 1978. De asemenea, Christopher Reeve joacă rolul supereroului şi "Superman II", "Superman III" şi "Superman IV: Lupta pentru pace".

Actorul a murit la vârsta de 52 de ani, în 2004.

Dean Cain joacă rolul supereroului în 1993 în serialul "Noile aventuri ale lui Superman", alături de Teri Hatcher, care o interpretează pe Lois Lane.Filmul redă viaţa dublă pe care o duce supereroul Superman/Clark Kent.Clark îşi doreşte o viaţa normală şi să o cucerească pe frumoasa colega de la ziar, Lois Lane.

"Smallville" (2001), cu Tom Welling în rol principal, este un alt serial care redă aventurile lui Superman, din adolescenţa sa petrecută în orăşelul Smallville, înainte de mutarea în Metropolis şi de cariera jurnalistică la publicaţia "Daily Planet".Serialul a avut zece sezoane şi 218 episoade, ultimul fiind difuzat în 2011.

Brandon Routh a jucat în "Superman Returns" (2006).Filmul îl arată pe Clark Kent care se reîntoarce pe Terra după o absenţă de cinci ani.Filmul a avut încasări de peste 391 de milioane de dolari.

"Man of Steel: Eroul" (2013) este cel mai recent film care îl aduce pe Superman pe marile ecrane.Cu Henry Cavill în rolul principal, filmul este o nouă viziune asupra aventurilor lui Superman şi îi are în distribuţie şi pe Russel Crowe, Amy Adams, Michel Shannon, Kevin Costner şi pe Diane Lane.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod