Bogatii de la Hollywood, in 2008

Harrison Ford, Adam Sandler, Will Smith sunt primii trei in topul realizat de Forbes. Cu multe filme la activ si milioane de dolari stransi in multi ani de cariera, actorii de la Hollywood se pot lauda ca tin primele locuri in multe dintre topurile realizate in toata lumea.
Harrison Ford, Adam Sandler, Will Smith sunt primii trei in topul realizat de Forbes. Cu multe filme la activ si milioane de dolari stransi in multi ani de cariera, actorii de la Hollywood se pot lauda ca tin primele locuri in multe dintre topurile realizate in toata lumea. Fie ca este vorba despre cea mai frumoasa masina, cea mai originala aparitie in public sau cea mai frumoasa sotie, hollywoodienii nu pot fi detronati nicicum.

Si la capitolul financiar lucrurile stau la fel. 65 de milioane de dolari, 55 de milioane sau 40, sunt sume care par rupte din alta lume, insa nu este chiar asa. Aceste sume exista, oameni care sa le gestioneze, exista. Unul dintre ei, cel care a castigat cel mai bine in 2008 conform topului realizat de revista Forbes, este Harrison Ford.
La cei 66 de ani pe care ii are, actorul a primit, in urma prestatiei din pelicula "Indiana Jones si Regatul Craniului de Cristal", un cec in valoare de 65 de milioane de dolari.

Trebuie sa recunoastem ca actorul a stiut cum sa-si negocieze contractul, pentru ca el a convenit cu producatorii filmului sa primeasca si o parte din incasari. Asadar, din cele 820 de milioane de dolari stranse de "Indiana Jones si Regatul Craniului de Cristal", pe plan mondial, o parte a ajuns si in contul lui Ford.

In ciuda faptului ca aceasta noua aventura a lui Ford in lumea lui Indiana Jones nu a fost foarte bine primita de critici, publicul s-a aratat foarte interesat sa o urmareasca.
Acest lucru nu a facut decat sa-i rotunjeasca conturile unui actor - Harrison Ford - care intre anii 2000 - 2004 nu a mai facut nicio pelicula care sa merite amintita.

Pelicule ca "Nu te pune cu Zohan" sau "Povesti de adormit copiii" i-au adus actorului Adam Sandler incasari de 55 de milioane de dolari, care l-au plasat pe locul 2 in topul Forbes.

Cel mai popular actor de la Hollywood, Will Smith, o adevarata avere pentru producatorii de filme din State, asa cum singuri recunosc, se situeaza pe locul 3 ca si incasari. 45 de milioane de dolari este suma pe care a strans-o actorul in anul 2008, in urma rolurilor pe care le-a interpretat. Doua dintre ele, in "Hancock" si "Sapte suflete" - desfiintate de criticii de specialitate - au reusit sa obtina impreuna peste 800 de milioane de dolari din vanzarile de bilete.

Eddie Murphy, mai putin stralucitor decat in alti ani, a reusit totusi sa prinda locul al patrulea, cu venituri de 40 de milioane de dolari.
Aceeasi suma a intrat si in contul lui Nicolas Cage, o surpriza neplacuta, daca stam sa ne gandim ca la ora actuala este unul dintre cei mai prolifici actori de peste Ocean. Cei de la Forbes sustin totusi ca actorul are mari sanse sa-si pastreze locul sau chiar sa urce in clasament in 2010, datorita faptului ca in urmatorii 2 ani vor fi lansate 6 filme in care a jucat actorul.

Aceastia sunt marii castigatori. Dar, hai sa vedem care sunt actorii plasati in coada clasamentului...

Asadar, pe locul sase se claseaza Tom Hanks cu venituri anuale de 35 de milioane de dolari, urmat de Tom Cruise cu incasari de 30 de milioane de dolari. Pozitiile opt si noua au fost ocupate de Jim Carey si Brad Pitt - 28 de milioane de dolari, iar ultimul anul acesta este Jonnny Depp cu 27 de milioane.
Probabil ca nu este deloc confortabil pentru Depp care, de la incasari de 72 de milioane de dolari in 2007, a ajuns pe pozitia 10 astazi. Se simte lipsa piratilor.  
16 Iunie 2009
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod