Alain Delon a împlinit 88 de ani: 25 de imagini din tinerețe cu un monstru sacru al filmului

„Voi părăsi această lume fără regrete“, spunea Alain Delon în 2018, declarându-se dezgustat de aceste vremuri în care „totul este fals, totul este deformat“. Și totuși, după un atac cerebral care aproape i-a fost fatal în 2019, starul francez s-a refăcut și e din nou activ. Pe 8 noiembrie a împlinit 88 de ani.
Când spunea, în 2018, într-un interviu publicat de Paris Match, că s-a săturat de această lume care îl dezgustă, Alain Delon considera că a zis tot ce avea de zis; lumea, așa cum e acum, nu-l mai interesează. Starul francez își afirma nealinierea la vremurile actuale și își vedea despărțirea de acestea ca pe izbăvirea de un chin.

"Urăsc această epocă, mă face să vomit"


"Viaţa nu îmi mai aduce prea multe lucruri. Am cunoscut totul, am văzut totul. Dar, mai ales, urăsc această epocă, mă face să vomit", spunea starul francez în finalul interviului publicat sub titlul "Moi, Delon: l'interview de sa vie" ("Eu, Delon: Interviul vieţii sale").

"Sunt acei oameni pe care îi urăsc. Totul este fals, totul este deformat. Nu mai există respect, nu se mai respectă cuvântul dat. Doar banii contează. Auzi vorbindu-se despre crime pe tot parcursul zilei. Ştiu că voi părăsi această lume fără regrete", a spus Alain Delon, adăugând că și-ar dori să urce pentru ultima oară pe scenă într-un spectacol de teatru.



Un an mai târziu, în mai 2019, când i s-a decernat un premiu Palme d'Or pentru întreaga carieră la Festivalul de la Cannes, Delon declara despre prestigioasa distincţie că este "aproape un omagiu postum, doar că este încă viu".

Alain Delon și-a revenit după atacul cerebral


Puțin a lipsit ca Alain Delon să ne părăsească.

În iulie 2019, actorul francez a suferit un un accident cardio-vascular şi a avut o hemoragie cerebrală. Din fericire, starul francez s-a refăcut într-o clinică din Elveția, iar la mai bine de un an de atunci, fiica sa, Anouchka Delon (29 de ani), a anunțat pe rețelele sociale că starul a înregistrat în ziua de 12 octombrie pentru un film documentar care a început să fie difuzat de televiziunea franceză pe 4 noiembrie. Delon a interpretat textele generalului De Gaulle pentru filmul documentar "Artistul De Gaulle". De asemenea, el a acceptat să citească, pentru prima dată, scrisoarea pe care i-a adresat-o generalului Charles De Gaulle în seara demisiei sale, pe 27 aprilie 1969.



Unul dintre cei mai celebri actori europeni de peste cinci decenii, considerat un simbol al cinematografice europene, Alain Delon a jucat în peste 80 de filme, sub îndrumarea unora ca Michelangelo Antonioni, Luchino Visconti, Jean-Pierre Melville şi Jean-Luc Godard, şi alături de actori precum Romy Schneider, Jean Gabin, Yves Montand şi Lino Ventura.

Delon s-a remarcat în  "Ghepardul", de Luchino Visconti, care i-a adus un premiu de interpretare la Cannes în 1963, "Rocco şi fraţii săi" (1960), "În plin soare" (1960), "Eclipsa" (1962), "Laleaua neagră" (1964), "Samuraiul" (1967), "Borsalino" (1970), "Notre histoire" (1984), "Pe cuvânt de poliţist" (1985).

Citește și: Ethan Hawke a împlinit 50 de ani. 20 de imagini cu actorul care admiră filmele românești


În 1964, Alain Delon a fost nominalizat pentru prima dată la Globul de Aur. În 1977 a ajuns pe lista favoriţilor la premiile César, pentru rolul principal din "Mr. Klein", de Joseph Losey, iar interpretarea din "Notre Histoire", de Bertrand Blier, i-a adus, în 1985, premiul pentru cel mai bun actor.

La Festivalul de la Berlin a primit Ursul de Aur onorific în 1995, iar, în 2005, a fost numit Ofiţer al Legiunii de Onoare de preşedintele francez Jacques Chirac.


Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod