Noutatile cinematografice ale lunii ianuarie

In perioada imediat urmatoare, exact cand vom avea (majoritatea dintre noi) mai mult timp liber, cinematografele vor prezenta cateva premiere. Sunt si cateva filme ("Confesiunile unei minti periculoase") care "ni se pregatesc" pe marile ecrane din ianuarie. Iata despre ce este vorba.

Pe 23 ianuarie New Films va lansa la cinema Studio si Hollywood Multiplex filmul "Confesiunile unei minti periculoase", iar pe 30 ianuarie, filmul "Buffalo Soldiers" la Hollywood Multiplex.

"Confesiunile unei minti periculoase" are in rolurile principale actori de marca: Sam Rockwell, Drew Barrymore, Julia Roberts, Rutger Hauer, George Clooney. Filmul a castigat "Ursul de Argint" la Festivalul de la Berlin (2003) pentru Cel Mai Bun Actor (Sam Rockwell). Regizorul debutant George Clooney a fost si el nominalizat la "Ursul de Aur (2003)".
"Confesiunile unei minti periculoase" este povestea vietii duble pe care o duce un legendar om de televiziune - realizator de emisiuni in timpul zilei, ucigas CIA noaptea. Tanar, energic, obsedat de ideea unei cariere in industria de televiziune, aflata in plina dezvoltare, Chuck Barris isi da seama ca este urmarit de un personaj ciudat, care il atrage rapid intr-o lume periculoasa, plina de secrete: cea a spionilor CIA.
In timp ce Barris devine din ce in ce mai cunoscut, fiind un producator TV plin de dinamism - este creatorul unor show-uri TV de succes, cum ar fi "The Newlywed Game", si chiar prezentator la "The Gong Show" - nu ezita sa duca la bun sfarsit cu regularitate crime pentru care este platit de catre guvernul SUA. Pe masura ce audienta creste, Barris stabileste o legatura intre show si viata sa personala: cuplurile castigatoare la "The Dating Game" se trezesc trimise in "minunatul Helsinki" sau "romanticul Berlin de Vest" pentru a se bucura de intalnirea perfecta - nu e chiar Parisul, dar insotitorul Barris are o acoperire perfecta pentru misiunile sale. Pe masura ce Barris se scufunda in mirajul acestor doua lumi - spionajul si industria de televiziune - viata sa incepe sa-i scape de sub control. Este prins intre femeia care il iubeste si misterioasa creatura care-i bantuie visele. Este criticat de o mare parte a publicului, care il acuza de contaminarea undelor... pe langa toate acestea, mai afla si ca este tinta unui spion tradator. Barris trebuie sa obtina din nou controlul asupra vietii sale. Sau, mai bine zis, asupra celor doua vieti...
In distributie mai apar Drew Barrymore (ea este Penny, prietena lui Barris), Julia Roberts, care interpreteaza rolul Patriciei, o spioana de calibru international, Rutger Hauer (agentul secret Keeler), iar George Clooney este agentul CIA Jim Byrd.

Un alt film de vizionat incepand din 19 decembrie 2003 la cinema Studio si Hollywood Multiplex este "Stewardesa", cu Gwyneth Paltrow, Christina Applegate, Candice Bergen, Mike Myers, Mark Ruffalo, Kelly Preston.
"Stewardesa" este atat o comedie hilara cat si o fabula romantica, privita prin ochii lui Donna Jensen (Gwyneth Paltrow), o tanara idealista dintr-un orasel izolat, care viseaza sa ajunga stewardesa.
Drumul catre succes este adeseori dificil, iar cand Donna isi incepe calatoria sub supravegherea lui John Whitney (Mike Myers), legendarul instructor al Liniilor Aeriene Regale, isi va da seama ca lucrurile sunt mult mai grele decat pareau la inceput. Intrebarea este daca debutul nu prea promitator o va face sa renunte la visele sale, sau daca aceasta se va transforma in calatoria vietii sale.

"Facerea de bine" ruleaza deja pe marile ecrane din 5 decembrie, la cinema Glendale si Hollywood Multiplex. In rolurile principale: Samuel L. Jackson si Milla Jovovich.
Genul filmului: drama/thriller. Este o coproductie SUA/Germania 2002.
Viata de politist l-a lasat pe Jack Friar (Samuel L. Jackson) zdrobit din punct de vedere emotional, descurajat si simtind cu disperare nevoia unei pauze. El crede ca este deja in vacanta atunci cand termina de facut bagajele si se pregateste sa paraseasca orasul pentru a se putea concentra asupra marii sale pasiuni, violoncelul. Din nefericire, inainte de a reusi sa plece, o vecina ii cere ajutorul pentru a-si gasi fata care fugise de acasa impreuna cu prietenul sau. Avand la dispozitie doar o poza a cuplului si numele unei strazi, Turk Street, unde se pare ca locuieste prietenul fetei, Jack isi incepe cautarile.
Din intamplare, da peste o banda de criminali, care planuiesc spargerea unei banci, lovitura complicata si extrem de tehnologizata, al carei castig este de 10 milioane de dolari. Ii cunoaste pe Tyrone, seful cel alunecos, si pe frumoasa prietena a acestuia, vicleana Erin (Milla Jovovich). Atunci cand banda pleaca pentru a pune la punct ultimele detalii, Erin ramane sa-l pazeasca pe Jack. Ea incearca sa-l cunoasca mai bine, si cand acesta intra intr-o coma diabetica, ii salveaza viata. Este o femeie calculata, sofisticata, care stie cum sa-i manipuleze pe cei din jur, si care isi tese artistic panza de intrigi, invaluindu-si prada in ceea ce pare a fi cea mai autentica forma de sinceritate - cel putin pentru barbatii care cad in capcana farmecelor ei. Discutia despre muzica duce la a canta impreuna cu Jack. Ii arata acestuia o latura romantica, melancolica, si canta minunat la pian, ca o adevarata interpreta profesionista. Erin ii cere lui Jack s-o invete sa cante la violoncel. Intr-un interludiu fierbinte, plin de conotatii sexuale, ei inceteaza sa mai fie prizonier si gardian, si devin barbat si femeie, care simt o puternica atractie unul fata de celalalt. Cei doi par a se placea cu adevarat, dar nu putem sti daca Erin este sincera sau daca nu face decat sa continue smecheria.
Ea incearca sa-l convinga sa fuga impreuna cu ea.
Jack refuza si, intr-un final, o va preda politistilor canadieni, pentru a se intoarce la viata sa obisnuita si la marea lui dragoste, violoncelul.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod