Cum organizezi o petrecere pentru copilul tau

Vin Mos Niculae si Mos Craciun, adica luna decembrie, luna cadourilor. Cum poti sa-ti bucuri micutul? Cu un Mos Craciun real, cu un Mos Niculae invizibil sau cu un spectacol Harry Potter, care-l va incanta cu siguranta. Daca nu ai timp sa-i pregatesti ceva memorabil, apeleaza la firme de specialitate sau citeste sugestiile noastre.

Andreea Andrescu, PR Manager la "Events parties", spune ca toate evenimentele pentru copii au propriul lor grad de intensitate emotionala si de dificultate. Diferentele tin in primul rand de grupele de varsta si este dificil sa-i faci pe cei mai mici sa coopereze o perioada de timp mai indelungata. Ca durata, petrecerile se intind de la patru la sase ore. "S-a intamplat sa primim solicitari pentru astfel de petreceri pe care sa le onoram si in doua zile, dar situatia ideala este cea in care clientii vin la noi cu doua saptamani inainte de data evenimentului".

Preturile pentru serviciile de acest gen difera in functie de solicitarile clientului, de cantitatea si calitatea produselor solicitate, de discounturile obtinute de la furnizori.

Serviciile pe care le ofera firma parintilor sau oricarui client interesat tin in primul rand de alegerea locatiei, o alegere foarte importanta, care influenteaza stabilirea celorlalte tipuri de servicii cerute. Sunt cazuri in care evenimentul se desfasoara acasa la clienti, dar sunt si alte solicitari.
Printre cele mai potrivite locatii pentru evenimente de gen se numara salile de teatru pentru copii, restaurantele McDonald's, incintele gen gradinita, camin, sali de clasa, circ, patinoar. Cand clientii isi doresc o locatie externa, de genul restaurant, fast-food, cofetarie, e ideal sa-si planifice din timp o discutie cu firma (aproximativ o luna inainte), pentru ca sarbatorile de iarna sunt o perioada aglomerata pentru toata lumea si sunt necesare comenzi ferme de rezervare a spatiului.

Un alt element al ofertei pentru petreceri dedicate copiilor sunt serviciile de decoratii: impodobirea bradului de Craciun cu materialele clientului (preturi incepand de la 10 euro). Cu materiale si decoratiuni furnizate de Events parties, costurile pornesc de la 50 euro pentru un brad mare (2m). Se pot realiza globuri de pom sau podoabe specifice personalizate cu o imagine aleasa de client. In functie de spatiul in care se desfasoara petrecerea, de cantitatea necesara si de aranjamentele solicitate, decoratiunile cu baloane (coloane, arcade, ghirlande, buchete, baloane cu heliu, baloane jumbo) costa de la 20 de euro in sus. Coronitele din brad pentru interior si exterior au preturi care pornesc de la 10 euro. Se pot oferi servicii de decorare exterioara a casei cu instalatii luminoase, braduti si podoabe de Craciun. Artificiile de tort (minim 2 euro bucata, dureaza 120 secunde) sunt extrem de apreciate, impreuna cu artificiile de interior (jerbe sau vulcani).
Pentru artificiile de exterior, costurile sunt ridicate si sunt necesare aprobari speciale de la Primarie si de la Pompieri.

Atractia principala o constituie serviciile de "entertainment", planificarea si supravegherea desfasurarii evenimentului: moment artistic: scenete specifice varstei (actori), mini-concerte si recitaluri (trupe de muzica pop/dance, cantareti de colinde, grupuri de copii), teatru de papusi pentru copii de la 3 la 7 ani (pentru 2-3 papusari, 20 de minute de reprezentatie ar costa aproximativ 100 Euro); crazy party - tunurile de confetti costa, in functie de dimensiune, aproximativ 10-15 euro bucata, iar inchirierea unui tun cu baloane de sapun ajunge la aproape 70 euro. Foarte atractiva este si organizarea de jocuri specifice varstei, concursuri si alte momente in spiritul evenimentului - concursuri de dans, karaoke-party (cu instalatia de sonorizare inclusa si videoproiector, aproximativ 160 euro), tombole cu cadouri (pentru grupele de varsta de peste 10 ani: baieti - CD-uri sau jocuri pe calculator; fete - articole cosmetice, articole vestimentare, podoabe, lantisoare, inele, cercei). Momentul culminat la orice petrecere de Craciun este aparitia Mosului, incarcat cu sacul de cadouri. Inchirirea unui Mos Craciun pentru grupuri de aproximativ 10 copii sau pentru perioade de o ora costa 20 euro. Pretul creste in functie de numarul de copii cu care trebuie "sa se sfatuiasca".


"Copiii sunt emotionati si curios, foarte fericiti de cadourile primite. Se mai intampla sa se sperie initial, dar o data ce au cadoul in brate, isi revin. Prezenta Mosului ii fascineaza si adultii se trezesc pusi in fata multor intrebari ", mai spune Andreea Andreescu.

O alta firma organizatoare de petreceri pentru copii este Propaganda Consulting, care pune accentul, in cadrul evenimentelor destinate celor mici, pe momentele artistice. Anne-Marie Iliescu, cu 7 ani experienta in munca alaturi de copii, ca profesor de limba engleza, spune ca firma apeleaza pentru momentele artistice la tineri actori profesionisti, creativi si foarte entuziasti, care au peste 50 de evenimente la activ. Acestia pot intruchipa de la "clasicul Mos Craciun" - care poate sosi insotit de clovn si alte personaje de basm (printese/ printi/ vrajitoare) pana la piese complexe. Cel mai recent spectacol realizat si cu mare succes la copii este Harry Potter - un spectacol 100% interactiv, modular, cu o durata intre o ora si jumatate si 2 ore ore. Spectacolul are la baza o documentatie atenta si amanuntita, astfel incat personajele, costumele, recuzita, vrajitoriile si scamatoriile sunt pe masura celor mai exigente asteptari ale fanilor Harry Potter.

La cererea parintilor, firma realizeaza si alte spectacole tematice, interactive, cu recuzita si costumatia adecvata, in care toti copiii sa fie implicati si sa guste la maxim fiecare moment.
"In crearea programelor artistice este important sa aflam cat mai multe informatii interesante despre micii spectatori, ca sa cream in jurul lor si sa-l facem pe fiecare in parte sa se simta special", precizeaza Anne-Marie Iliescu.
Spectacolele pot fi organizate in locuri special amenajate, sau la gradinita, scoala, sau sediu de firma, dupa dorinta si posibilitatile clientilor.

Programele mentionate pot fi realizate "din scurt"; pentru spectacolele tematice la cerere este nevoie de ceva mai mult timp pentru definirea conceptului, alegerea costumatiei si alcatuirea recuzitei necesare. Toate serviciile sunt in functie de optiunile clientilor. Atmosfera de petrecere poate fi completata de decoratiuni, cadouri, catering si alte elemente.
Pentru momentele artistice, tarifele variaza in functie de complexitate si de numarul personajelor implicate; orientativ, un spectacol Harry Potter costa in jur de 350 - 400 euro.

O petrecere organizata cu ajutorul unei firme specializate il va face in mod sigur pe copilul tau sa se simta special si se va putea lauda mult timp cu petrecerea lui.
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • laurK pe 2 Apr 2013, 20:20
    petrecere reusita

    Petrecerile pentru copii sunt mult mai distractive decat petrecerile pentru adulti. Nu trebuie sa fii serios, si poti sa iti dezvalui si tu copilul din tine si sa te distrezi cot la cot cu cei mici. In plus, la sfarsitul zilei cand copiii si-au risipit toata energia si adorm, esti chiar langa ei tragand si tu un pui de somn langa ei. http://cumfacsa.ro/familie/parinti-si-viitori-parinti/cum-sa-organizezi-o-petrecere-pentru-copii

    0
    0

  • roxana gabriela pe 27 Sep 2011, 16:42
    firme de exercitiu

    buna am si eu nevoie de ajutor din partea voastra.Sunt clasa a 11 a la G.S.A.S ,,Victor Slavescu"Ploiesti si anul acesta trebuie sa infiintam o firma pentru organizarea unor evenimente,petreceri pentru copii.Am nevoie de idei din partea voastra si sponsori care sa ne ajute sa facem ceva....astept mesaj de la voi... multumesc

    0
    0

  • denisa pe 5 Feb 2010, 11:32
    petrecere

    Nu stiu ce sa fac in timpul petrecerii !!!! Va rog sa imi spuneti voi!

    0
    0

  • Zamfir Miruna Anamaria pe 5 Feb 2009, 18:24
    Cum ar trebui sa fie petrecerea:

    Nu trebuie sa ne complicam cu firme sau alte lucruri de genul acesta. Petrecerea copilului trebuie sa fie pe o tema dupa care sa fie innebunit copilul. De exemplu, daca ii place 'Batman', toata camera unde are loc petrecerea respectiva trebuie sa fie plina de obiecte cu Batman. Dar in special, tortul.Asa copilul dumneavoastra va fi cel mai fericit, deoarece daca chemati firme specializate, o sa faca petrecerea asa cum stiu ei nu cum ar dori copilul.

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod